Dolby Theatre – The Oscars

Hollywood, film og Oscars er på listen hos mange når turen går til Los Angeles. Du kan komme med bagom og opleve alle detaljerne fra en Oscar aften.

9 sep, 2022

And the Oscar goes to…

Den helt store Hollywood begivenhed er The Oscars. Siden 2001 er uddelingen foregået det samme sted i Hollywood, bygget specielt for at være vært for denne begivenhed: Dolby Theatre. Stedet hed Kodak Theatre frem til 2012, hvor Kodak gik konkurs. Senere samme år, betalte Dolby for rettighederne til navnet på teateret frem til 2032.

Og stedet er et teater. The Oscars er kun en aften om året. Resten af tiden er Dolby Theatre vært for diverse forestillinger, koncerter og film. Den berømte sal med 3400 pladser, er et besøg værd, så er der et show eller andet når du er i Hollywood, så overvej et besøg.
Hvis du er mere interesseret i forbindelsen til Oscar uddelingen, så er der guidede ture rundt i det store teater flere gange om dagen.

Historien om The Oscars

En guidet tour af Dolby Teatre starter med historien om stedet og The Oscars, forklarer hvordan en Oscar aften forgårs ude foran teateret på Hollywood Boulevard of Walk of Fame. Den røde løber fortsætter helt hen til samme dør du er gået ind af for at komme på turen. Den første af flere steder på turen, vor du går i samme fodspor som de Oscar nominerede skuespillere, instruktører m.fl.

Se en Oscar i VIP rummet

Et sted Oscar gæsterne ikke har adgang til på selve aftenen, er en lille VIP lounge. Her fortælles historien om den berømte Oscar statuette og du kan se en ægte en – dog bag glas. Er du i Dolby Theatre til andre begivenheder, så kan du leje VIP lokalet

Seat-fillers og lodtrækning

På vej ind i den store sal starter fortællingen om alt det praktiske og hvis du ikke allerede kender til dem, så forklares hvad en seat filler er. Inde i salen, må du sidde i stolene, og kan du huske hvor din yndlingsskuespiller sad, kan du sætte dig der.
Der er 3400 pladser i Dolby Theatre. Det er langt fra nok til alle i filmindustrien, så det er lidt af et puslespil at få tingene til at gå op. Der er endda et lotteri involveret, for at fordele nogle af billeterne mest rimeligt.

Oscar turene varierer

Turene rundt i Dolby Theatre varierer lidt fra tid til anden. Vi kunne ikke komme op på scenen, da man var ved at gøre klar til et show. Mens det foregik, fik vi forklaret hvordan meget af salen kan ændres fra show til show, og hvorfor det måske ikke ser helt ud, som da der sidst var Oscars.

Back-stage til The Oscars

Når en Oscar-vinder har været på scenen, forgår der en masse backstage, og den del får du forklaret på den sidste del af turen. Du kører bl.a. i samme elevator som alle Oscar vindere siden 2001.

Walk of Fame

Når du har været på en tour af Dolby Theatre er det meget passende at bruge lidt tid på Hollywood Bouleward og Walk of Fame. Her kan du finde dine yndlings skuespillere og instruktører eller gå på jagt efter de seneste Oscar-vindere.
Der kommer jævnligt nye stjerner til på Walk of Fame. Var selv heldig at se Will Ferrell få sin stjerne på et tidligere besøg.

Det er også ved Dolby Theatre du kan se TCL Chinese Theatre. Her har flere kendte gennem tiden sat deres aftryk i cement.

Dolby Theatre Tour

Når du alligevel er i Hollywood og håber at spotte en kendt, eller se deres stjerne, bør du tage på en Oscar tour bag kulissen. Medmindre der er special events, er det muligt at komme på tur de fleste dage i dagstimerne. Her kan du finde mere info om en Oscar Tour.

Billige overnatninger i Los Angeles

Los Angeles har billige overnatninger der ikke nødvendigvis ligger langt uden for byen. Selvom Los Angeles er en stor by vælger mange at overnatte i et område og så køre pop tværs af byen til forskellige oplevelser. Det øger dit udvalg af hoteller og moteller og dermed din indflydelse på prisen på dine overnatninger. Her kan du finde eksempler på overnatninger i Los Angeles med eksempler på de forskellige områder samt priser.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada