Paramount Studios Tour

Paramount Studios i Hollywood tilbyder en fantastisk tur ind i en falsk virkelighed. Kom med bag kulissen og se hvordan movie magic bliver til.

10 sep, 2022

Paramount Studios i Hollywood

Der er en håndfuld af de store studier tilbage i Los Angeles, men kun et af dem ligger stadig i Hollywood – Paramount Studios.

Warner Bros. ligger i Burbank og Sony Pictures ligger i Culver City. Universal og Disney Studios ligger også i Burbank. Universal Studios kan du besøge som en del af Universal forlystelsesparken. Disney Studios tilbyder ikke studio tours, men kan besøges hvis du er medlem af D23 (Disney Fan Club).

Hold en ægte Oscar hos Paramount Studios

En rundtur på Paramount Studios starter i en lille anonym bygning lidt væk fra en af de kendte porte ind til området. Du kan vælge to forskellige ture, så afhængig af din interesse for film, kan du komme endnu tættere på, hvis tiden og lysten er til det.

Mens du venter på din guide, kan du se nærmere på et lille museum med skiftende udstillinger, der fortæller lidt om Paramounts lange filmhistorie.

Inden du forlader musset og fortsætter på din tur, er der mulighed for et billede med en ægte Oscar statuette. Paramount Studios har vundet flere, hvoraf mange er udstillet, men du kan få lov at holde en og få taget et billede. Den er overraskende tung.

Hvad der venter dig på en studio tour

Filmstudierne i Los Angeles er store, så du køres rundt på området i en golfvogn for at nå rundt. Turen kan variere lidt afhængig af hvad der optages inde og ude, men den almindelige tour hos Paramount indeholder som regel følgende: Museum og Oscar statuette, køretur rundt på området og besøg i flere bygninger, fortællinger om stedets historie, fortællinger om film og tv-serier gennem tiden, besøg på en soundstage, besøg på Paramounts back-lot, og endelig det sidste stop i souvenirbutikken.

En falsk virkelighed

Filmstudierne er snedige og Paramount er ingen undtagelse. Stort set ingen bygninger på området er bygget tilfældigt og kan på den ene eller anden måde indgå i produktionen af film og tv. Her tænker jeg ikke på de store soundstages, men almindelige bygninger på området. Bygninger der måske benyttes som kontor til dagligt, men som hurtigt kan ændres til kulissen i en film. Det samme gælder de grønne områder, der kan gøre det ud for ex. Central Park, selvom der filmes i Hollywood. Bænken på billedet er iøvrigt en af dem der blev benyttet i filmen Forrest Gump (scenen blev dog ikke optaget her).

Den store parkeringsplads på dette billede har også været brugt til flere optagelser, bl.a en scene i Star Trek filmen fra 2009.

Soundstages hos Paramount

Der indgår som regel et besøg på en soundstage (indendørs scene) på din tur. Vi var heldige denne dag at besøge en der var tom, hvor vi kunne tage billeder. På de soundstages der er i brug, må du som regel ikke tage billeder. Vi besøgte Stage 29 hvor de de optog Dr. Phil. Vi måtte ikke tage billeder, men kom ind på scenen og kunne se hvordan det hele er opbygget.
Hos Sony besøgte vi de stages der blev brugt til serierne Ray Donovan og The Goldberg (hvor vi ikke måtte tage billeder) og så Jeopardy studiet (og måtte tage billeder). Da jeg var på rundtur på Warner Brothers, så vi en af de scener der blev brugt til serien Chuck.

Ved hver soundstage hænger en plaque med nogle af de mange film og tv-serier der er optaget i bygningen.

Paramounts Backlot – kunstig New York City

De forskellige filmstudier har en backlot. Også kendt som udendørs sceneområder. Hos Paramount er det en kunstig “storby” der kan forveksles med New York. Hos Warner har de også lidt storby (bl.a. brugt som Chicago), men her kender mange nok mest deres backlot som Stars Hollow i serien Gilmore Girls.

På en rundtur hos Paramount kommer du helt tæt på New York og indlemmes i nogle af de mange hemmeligheder. Der er både kunstige mursten og metronedgange der ikke fører nogle steder hen. Bygningerne har kun den indmad der er nødvendig og lidt af Hollywoods magic forsvinder, når guiden fortæller om hvordan det hele foregår.

Udstillinger, souvenirs og tours

Alle de studie ture jeg har været på, slutter på den samme måde. Først et lille museum, som har diverse rekvisitter udstillet. Her kan du virkelig nørde ud og komme helt tæt på filmhistorien. Efter museet, ender du i en gift shop (souvenir butik), hvor du kan få stillet din appetit på t-shirts, trøjer, krus, kuglepenne og andet fra din yndlings tv-serie eller film.

Har du selv lyst til at opleve det sidste studio i Hollywood, kan du finde info og priser på Paramounts hjemmeside.

Her kan du læse om min oplevelse hos Warner Bros.

Her kan du læse om min oplevelse hos Sony Studios.

Billige overnatninger i Los Angeles

Los Angeles har billige overnatninger der ikke nødvendigvis ligger langt uden for byen. Selvom Los Angeles er en stor by vælger mange at overnatte i et område og så køre pop tværs af byen til forskellige oplevelser. Det øger dit udvalg af hoteller og moteller og dermed din indflydelse på prisen på dine overnatninger. Her kan du finde eksempler på overnatninger i Los Angeles med eksempler på de forskellige områder samt priser.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Lower Antelope Canyon

Antelope Canyon er en af flere ikoniske oplevelser i og nær byen Page. Den smalle kløft som udgør Lower Antelope Canyon er et must-see.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada