Pompeys Pillar National Monument

Lewis & Clark fylder meget i Montanas historie. Pompeys Pillar lyder nok ikke bekendt, men er et værdsat sted i den fortælling.

11 sep, 2019

Clarks berømte autograf

Lewis & Clark krydsede Montana på vej vest på i 1805. De ledte efter “passagen”. En vandvej på tværs af USA til stillehavet. I 1806 forlod de deres overvintringssted ved Stillehavet (Oregon) og begav sig tilbage mod øst.
Lidt vest for Montana delte gruppen sig i to. William Clark tog en nordlig rute gennem Montana. Meriwether Lewis tog en sydlig rute. Lewis & Clark ville så mødes igen nogle måneder senere i North Dakota.

Det var på denne tur tilbage østpå, at Clark efterlod sin berømte autograf på en klippevæg i Montana, lidt øst for Billings. Clark ridsede sit navn i klippen den 25 juli, 1806. Det er det eneste on-site oprindelige fysiske bevis fra ekspeditionen. Der er fundet mange andre ting langs ruten, men de er alle på museum i dag.

Oplev historien ved Pompeys Pillar

Navnet Pompeys Pillar er ikke stedets oprindelige navn. Det blev døbt Pompy’s Tower til ære for Sacagawea’s nyfødte søn. Sidenhen valgte en redaktør af Lewis og Clark journalerne, at ændre det til Pompeys Pillar. Native Americans havde også et navn for stedet: hvor bjergløven ligger.

Bemærk flaget. Det har kun 15 stjerner. Sådan så det amerikanske flag ud fra 1795 til1818. At flaget er på halv stang skyldes, at billedet blev taget den 11. september.

Turen op til autografen går via trapper og følger du dem helt til tops, er der er fint view ud over Yellowstone River og Yellowstone Valley. Dog ikke så meget denne dag pga vejret.

Følger du i Lewis & Clark’s fodspor på din roadtrip, er Pompeys Pillar værd at stoppe ved. Det er en del af Bureau of Land Management, men du kan komme ind med dit Interagency Annual Pass.

Der er et fint besøgscenter på stedet med en lille udstilling og diverse film, der fortæller historen om Lewis & Clark i dette område. Der er også en afstøbning af den berømte signatur i udstillingen. Det store museum om de to opdagelsesrejsendes tur gennem Montana (Lewis & Clark Interpretive Center) ligger i Great Falls, MT.

Besøg Pompeys Pillar

Følger du The Oregon Trail på tværs eller er historie et tema på din roadtrip, så er et besøg hus Pompeys Pillar et must. Har du base i Billings nogle dage, er stedet oplagt på en rundtur i området. Her kan du finde mere info om Pompeys Pillar.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Billings, Montana og ud til Pompeys Pillar øst for byen.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Red Canyon Arch nær Bryce

Området ved Bryce gemmer på mere af den type natur du oplever ved nationalparken. Red Canyon Arch kan opleves 15 minutter fra Bryce.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada