The Narrows i Zion National Park

The Narrows i Zion Nation Park er en af parkens populære oplevelser, hvor du kan vandre i floden mellem de høje klipper.

14 sep, 2022

Shuttlebussen i Zion

The Narrows ligger for enden af Zion Canyon Scenic Drive. Den del af Zion National Park er lukket for biler i højsæsonen, så du skal med shuttlebusser der ind. Din rejse til The Narrows begynder ved Zion National Park Visitor Center, hvor du kan hoppe på en af disse gratis shuttlebusser. De kører regelmæssigt og stopper ved flere stop langs Zion Canyon Scenic Drive. Mit råd er, at køre ind til The Narrows som det første, og så stoppe ved de andre oplevelser på vej tilbage.

Shuttlebussen følger den billedeskønne vej ind gennem Zion Canyon, med spektakulære udsigter til de stejle klippevægge. Undervejs vil du passere flere kendte seværdigheder, som f.eks. Court of the Patriarchs, Weeping Rock, og Big Bend. Shuttlebussernes sidste stop er ved Temple of Sinawava, hvilket også er udgangspunktet for turen til The Narrows. Turen i shuttlebussen giver dig en fantastisk introduktion til parkens naturlige skønhed og er en oplevelse i sig selv.

Riverside Walk

Fra Temple of Sinawava fører en asfalteret sti, kendt som Riverside Walk, dig langs Virgin River mod indgangen til The Narrows. Denne lette vandretur er cirka 2 miles (3,2 km) tur/retur og byder på fantastiske udsigter og mulighed for at se dyreliv. Stien er tilgængelig for de fleste besøgende, inklusiv dem med barnevogn.
Riverside Walk tager dig gennem en frodig flodseng, under høje, skyggefulde træer, og langs klare, kølige vandløb. Du vil passere små vandfald og have flere udsigtspunkter, hvor floden skærer sig gennem canyonen.

Vandringen ind i The Narrows

Ved enden af Riverside Walk begynder selve eventyret i The Narrows, hvor stien ophører, og floden bliver din vej. Dette afsnit kræver, at du vandrer direkte i flodlejet, som varierer i dybde fra blot et par centimeter til steder, hvor vandet kan nå til taljen eller endda dybere. Vandreturen i The Narrows kan være så kort eller lang, som du ønsker, men mange vælger at vende om ved Big Spring, hvilket er en tur på omkring 10 miles (16 km) tur/retur.

Undervejs vil du opleve de dramatiske, lodrette klippevægge, der tårner sig hundreder af meter over dig, mens flodens kølige vand skaber en velkommen afkøling på varme dage. Lys og skygger spiller på klipperne, skabende en foranderlig palette af farver og former. Det er en fysisk udfordrende vandretur, især med strømmen og de ujævne sten under fødderne, men den unikke skønhed og eventyret ved at vandre gennem en af verdens mest berømte slot canyons gør det hele værd.

De fleste dypper blot tæerne i vandet ved The Narrows, hvilket jeg også vil anbefale dig at gøre, hvis ellers omstændighederne er til det. Mængden af vand kan variere meget. Der er som regel meget van i floden første på sæsonen pga. smeltevand, og knap så meget til august/september. I perioder med meget vand kan der dog komme kraftige stigninger som gør turen umulig ellers ligefrem farlig. Sådan var det denne dag i september, 2022 hvor det havde regnet meget.

Jeg var forbi The Narrows i 2011, hvor vandet var mere medgørlig. Billederne herunder er fra den tur.

Hvis du har planer om at gå i vandet, så husk at planlægge efter det. Du kan godt gå ud i vandet i bare tæer, men skal du vandre lidt, så anbefales det at have sko på pga. store, løse sten og glatte overflader. Husk skifte sko og håndklæder.

Se hvor The Narrows ligger

The Narrows ligger for enden af Zion Canyon Scenic Drive. Du kan ikke køre dertil selv, men skal med den gratis shuttlebusser derud. Her kan du se hvor du finder Temple of Sinawava i Zion National Park.

Besøg Zion National Park

Jeg anbefaler altid du tjekker nationalparkens hjemmeside forud for din rejse. Både i din planlægning, men også i dagene op til dit besøg. Der kan være pludselige ændringer i vejr og vejforhold, der kan have indflydelse på dit besøg.
Her kan du finde mere info om Zion National Park.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Red Canyon Arch nær Bryce

Området ved Bryce gemmer på mere af den type natur du oplever ved nationalparken. Red Canyon Arch kan opleves 15 minutter fra Bryce.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada