Emerald Pools i Zion National Parks

Vandreturen til Emerald Pools i Zion National Park kræver en lille indsats, men er det hele værd. Specielt turen ind bag et vandfald.

14 sep, 2022

Start ved The Grotto

Min tur til Emerald Pools startede ved The Grotto, et populært stop langs Zion’s shuttlebus-rute, da det også er her Angels Landing* starter. Du kan også tage en nemmere rute til Emerald Pools fra Zion Lodge.
I stedet for Angels Landing, fulgte jeg Kayenta Trail op mod Emerald Pools. Som du bevæger dig op ad på denne del, dukker der flere fantastiske udsigter op af Zion Canyon, inklusive floden nedenfor og de imponerende klippeformationer, der karakteriserer parken.

Kayenta Trail til Emerald Pools

Kayenta Trail har en moderat sværhedsgrad med nogle udsatte afsnit. Efter en kort vandretur kan du spotte Lower Emerald Pool og de vandfald du kan komme bagom. Kayenta Trail deler sig her mod Upper og Lower Emerald Pools. Da turen til upper går samme vej op og ned, gik jeg mod Upper Emerald Pools først.

Hike til Upper Emerald Pool

Denne del af stien er lidt mere udfordrende med en stejlere sti og løst underlag. Upper Emerald Pool ligger i et mere afsides område og er omgivet af høje klippevægge, hvilket skaber en mere fredfyldt og isoleret atmosfære sammenlignet med Lower Pool. Dog ikke hvis du besøger området i højsæsonen, hvor det relativt lille område kan føles lidt trangt når du kommer op til Upper Emerald Pool.

Lower Emerald Pool

Efter en pause ved Upper Emerald Pool fulgte jeg Emerald Pools Trail retur. Denne del af turen giver dig mulighed for at opleve parkens naturlige skønhed fra et nyt perspektiv, med skiftende udsigter og klippeformationerne. Stien fører dig forbi Middle Emerald Pool, som også er et kig værd, før du når Lower Emerald Pool igen.

Lower Emerald Pool er bemærkelsesværdig for sin klippeoverhæng og de små vandfald, der drypper eller strømmer ned over klippekanten afhængigt af årstiden. Det er et populært sted at tage en pause og nyde synet og lyden af vandet.

Fra Lower Emerald Pool fulgte jeg Emerald Pools Trail ned til Zion Lodge. Denne sti er forholdsvis let og tilbyder en afslappende vandretur gennem et skyggefuldt, skovklædt område. Ved Zion Lodge kan du tage en velfortjent pause og måske nyde en forfriskning, før du fortsætter dine oplevelser i parken.

Tips til Turen

Har du planer om at hike i Zion National Park, er det en god idé at forberede dig lidt.

  • Vand og snacks: Medbring rigeligt med vand og snacks, da der er begrænsede faciliteter langs ruten.
  • Godt fodtøj: Jo mere ujævnt terræn, jo stivere en sko anbefales. Sneakers kan ofte klare det fint, men gå dem i det mindste til, inden du tager på roadtrip.
  • Tjek vejrforholdene: Vær opmærksom på vejrforholdene, da stierne kan blive farlige i vådt vejr, og der er risiko for flash floods.
  • Start tidligt: For at undgå de største folkemængder og nyde en mere fredfyldt vandretur, er det en god idé at starte tidligt på dagen.

* Angels Landing

Jeg har ikke hiket Angels Landing (endnu). Hvis du ønsker at gå denne, skal du forberede dig lidt. Angels Landing er delt op i to sektioner. Den første er åben for alle, og er den længste del der tager dig op til Scout Lookout og en god udsigt. For at komme helt op, skal du have en reservation. Det foregår ved et lotteri hvor du kan vælge en dag ude i fremtiden og håbe på du bliver udtrukket. Du kan også prøve lykken og deltage dagen før. Du kan læse mere her.

Se hvor Emerald Pools ligger

Upper og Lower Emerald Pools ligger nær Zin Lodge. Lower Emerald Pools kan nåes via en nem hike på en flad sti, oplagt for familier med klapvogn. Her kan du se hvor Emerald Pools ligger.

Besøg Zion National Park

Jeg anbefaler altid du tjekker nationalparkens hjemmeside forud for din rejse. Både i din planlægning, men også i dagene op til dit besøg. Der kan være pludselige ændringer i vejr og vejforhold, der kan have indflydelse på dit besøg.
Her kan du finde mere info om Zion National Park.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park ligger lidt i skyggen af Arches ved Moab, Utah. Canyonlands er en anden type park end Arches og fortjener lidt tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada