Cody og gunfight ved Irma Hotel

Byen Cody er et naturligt stop eller overnatningssted ved de flestes besøg i Yellowstone nationalpark. Her er både rodeo og gunfight.

21 sep, 2019

Overnatning i Cody

Efter det meste af dagen inde i Yellowstone National Park, havde jeg bevæget mig over bjergpasset og gennem sneen til den østlige indgang og videre mod byen Cody, hvor jeg skulle overnatte.
Så snart jeg var nede fra bjerget, var sneen væk, og jo tættere på Cody jeg kom, jo bedre blev vejret.

Buffalo Bill Dam

Jeg stoppede ved Buffalo Bill Reservoir og Buffalo Bill Dam kort før Cody. Her er et lille visitor center du kan besøge og lære mere om dæmningen. Jeg har besøgt flere dæmninger på mine roadtrips i USA. Den mest kendte som, trækker mange besøgende, er Hoover Dam nær Las Vegas En dæmning de fleste nok besøger på deres klassiske roadtrip rute rundt på vestkysten.
Buffalo Bill Dam er meget (meget) mindre og trækker kun en håndfuld besøgende, men er et fint stop på din vejr til/fra Cody. Og så er det gratis.

Old Trail Town

Inden jeg fandt mit hotel i Cody, stoppede jeg ind forbi Old Trail Town. Et lille frilandsmuseum med fokus på autentiske bygninger, hentet rundt om i USA og fra dengang USA blev udforsket og beboet af pionerer.
Det er et fint lille museum, der ikke koster alverden at besøge. Hver bygning er markeret med en plaque der forklarer hvor den er fra og hvad den blev brugt til. I flere af husene er der en lille udstilling med relation til den profession huset blev brugt til (beboelse, landbrug, fur trappers, cavalery etc.).

Der er også et par større rum med fokus på større emner så som transport og ikke mindst de oprindelige indbyggere.

Bagerst på grunden er en række mere eller mindre historiske personer begravet. Ikke nødvendigvis celeb kendte, men folk som efterlod en arv til den amerikanske western historie.

Old Trail Town ligger i udkanten af byen lige ved Cody Night Rodeo og Stampede Park. Der er et rodeo dagligt sommeren igennem (juni til august) i Cody. Oplevede selv et rodeo på min tur gennem området i 2008. Kommer du ikke til Cody på din tur gennem Yellowstone, så er der lignende daglige rodeos i West Yellowstone sommeren igennem.
Her kan du finde mere info om Old Trail Town.
Her kan du finde mere info om rodeo i Cody.

Stor, større lejebil

På parkeringspladsen ved Old Trail Town, blev min bils størrelse sat i perspektiv. Jeg havde en Jeep Cherokee på denne tur. Ikke at forveksle med storebroderen Jeep Grand Cherokee (som jeg ogå har haft nogle gange).
Min Jeep er ingenlunde en lille bil. I Danmark vil det være en større-end-gennemsnittet bil. I USA fylder den ikke så meget, når den mænger sig med de største. Til venstre en pick-up truck med hard-case på laddet. Til højre en Chevy Tahoe, som nogle af jer måske har haft. Tahoen er iøvrigt nummeret større end en Jeep Grand Cherokee.

Her kan du se mere om bilstørrelser i forbindelse med din billeje.

Historiske Cody

Jeg boede så tæt på downtown i Cody jeg kunne. Havde været sent ude i forhold til booking, så kunne ikke få plads på Irma Hotel – det historiske hotel i byen. Jeg boede på Irma en nat tilbage i 2008, men ville gerne have boet der igen som en opfriskning, så jeg kunne skrive lidt om det. Men jeg fik dog set en del til hotellet under mit besøg.
Modsat byen West Yellowstone, har Cody bevaret deres historiske position i området og dele af downtown er værd at bruge tid på. Cody er dog meget turistet, men gør du dig umage kan du finde steder som er mere lokale end andre.

Gunfight ved Irma Hotel

Jeg havde helt glemt den berømte gunfight ved Irma Hotel, før jeg stod i receptionen til mit hotel. Hun kunne oplyse mig, at det var kl 18 og at det var den sidste forestilling denne sæson. Der er gunfight foran hotellet mandag til lørdag fra starten af juni frem til slut september. Main Street (Sheridan Avenue) er en bred firesporet vej med shops, barer og restauranter på hver side. Fordi det er en gennemfartsvej, så er den stærkt trafikeret, så ikke så intimt og “westernagtigt” at komme fra side til side. Heldigvis kan du finde flere af den samme type butik på begge sider af vejen.

Ved Irma Hotel var stolene stillet op til den store forestilling. Stolene kan reserveres (3 dollars for et sæde) så du er sikker på at sidde med godt udsyn. Ikke strengt nødvendigt for at se showet, da det lige så fint kan ses stående på hotellets veranda eller på fortovet. Jeg reserverede et sæde og satte mig ind i Silver Saddle Saloon mens jeg ventede på show start.

Den berømte Gunfight ude foran hotellet, er et must-see når du er i byen, men pas på med dine forventninger.
Det er et 20 minutter show, med en fortælling samt noget skyderi med løse skud. Historien er usammenhængende og dialogen kunne være skrevet bedre – og udførelsen lige så. Kan du engelsk, og kan du høre dialogen, kan du delvis følge med i historien. Børn vil nok ikke få så meget ud af historien. Skyderiet er højt og underholdende og på god Disney-manér, sørges der for at børn ikke tror nogle rigtig dør.

Her kan du se info om Gunfight i Cody.

Buffalo Bills Irma Hotel

Skal du have en øl eller drink i Cody, så fortjener den saloon et besøg. Og mens du er der, kan du se nærmere på hotellet, hvis du ikke overnatter på det. Hotellet er fra 1902 og blev tilføjet til National Registry of Historic Places i 1973. Hotellet blev bygget af William F. “Buffalo Bill” Cody og han navngav stedet efter sin datter, Irma Cody.

Lokalt bryggeri for de lokale

Jeg havde besøgt flere af de kendte turiststeder på min tur indtil videre, så jeg søgte lidt væk fra hovedgaden i Cody og fandt et brewery, Pat O’hara Brewing Company. Overraskende mange mennesker klokken lidt over seks, men kunne forstå det er hvor mange af de lokale går ud og spiser/drikker i byen hvis de vil have en pause fra de mere turistede steder.

Jeg nød et par gode øl og en BBQ pulles Pork Sandwich med slaw. Perfekt afslutning på en dag med sne, gejsere, mere sne og ikke mindst en gunfight.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra den østlige indgang ved Yellowstone National Park og østpå til min overnatning i byen Cody.

Drikkepenge i USA

Drikkepenge er en del af kulturen i USA. Du vil opleve en forventning om drikkepenge mage steder på din roadtrip. Nogle steder er du måske klar over det, mens andre steder kan være nyt for dig. Størrelsen på forventede drikkepengene varierer og skifter mellem % og faste beløb fra ydelse til ydelse. Følg linket og læs mere om drikkepenge og ikke mindst hvor meget.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Valley of the Gods

Valley of the Gods var en uventet overraskelse ved Mexican Hat. En perfekt afslutning på en dag, hvor jeg sprang flere ikoniske stop over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada