En lille omvej ind i Yellowstone National Park

Beartooth Highway var vidunderlig, men lukket pga. sne. Det bød på en lille omvej ind i Yellowstone, hvor der ventede vilde dyr og farverige oplevelser.

22. sep, 2019

Red Lodge

Denne morgen kørte jeg fra Cody, Wyoming op til Red Lodge, Montana. Herfra kan du køre på Beartooth Highway og ind til Yellowstone National Park. Bjergpasset på Beartooth Highway var stadig lukket da jeg kørte mod Red Lodge, men jeg håbede det blev åbnet.

Turen nord på til Red Lodge denne morgen var super og landskabet viste sig fra den bedste side. Jeg gjorde et kort stop i Red Lodge, hvor jeg tankede og gik en lille tur rundt i byen. Det er en fin lille by med sjæl og charme og mangler du en overnatning i dette område er det en oplagt destination tæt ved Yellowstone.

Omvej ved Beartooth Highway

Jeg havde håbet at bjergpasset var åbnet i den tid der var gået, men desværre. Ved Beartooth Highway på vej op mod bjergpasset, oplyste et lysskilt at vejen stadig var lukket.

Jeg valgte dog at køre derop alligevel, da vejen op til Rock Creek Vista var åben. Turen ud af Red Lodge mod Yellowstone er billedeskøn og det kan du så gange op, når du bevæger dig op mod toppen og til Rock Creek Vista.

Jeg ville utrolig gerne have kørt hele Beartoothe Highway (kørte den sidst i 2010), men på denne tid af året kan vejret drille – og det gjorde det desværre.

Jeg måtte derfor retur af samme vej jeg kom denne morgen. Dog ikke helt tilbage til Cody. Godt halvvejs retur mod Cody ligger highway 296, som forbinder til Beartooth Highway på den anden side af den lukkede del (se den indtegnet på ruten nedenfor). Det var en omvej, men sikke en. Den kostede mig tid, men landskabet opvejede det.

Lamar Valley og vilde dyr

Tilbage på Beartoothe Highway kørte jeg ind i Yellowstone National Park og gennem Lamar Valley. En lækker køretur hvor der (næsten) er garanti for at spotte dyreliv. Specielt bison. Og det holdt også stik denne dag.
Først lidt ude i landskabet. Senere tæt ved eller på vejbanen.

Husk at holde afstand til dyrene og bliv i bilen. Du må ikke nærme dig mere end 25 meter på ex. bison og elk og 90 meter til bjørne og ulve. Hvert år kommer turister til skade fordi de ikke overholder disse anbefalinger. Det er vilde dyr du ser og selvom de er vant til biler/mennersker er det ikke teddybjørne og tøjdyr du ser.

Når du ser dyr, skal du altid være opmærksom på en anden ting: billister der aldrig har set dyr før. Vær ekstra opmærksom i områder med dyr. Mange billister kører elendigt i de situationer og stopper op og holder ind uden varsel. Og forsamlinger af biler vil de også sætte igang og køre tilbage i trafikken uden varsel. I højsæsonen kan disse improviserede stop ved dyr skabe trafikpropper og forsinke din tur rundt i parken.

Frokost i det fri

Når jeg er på en længere roadtrip, så køber jeg ofte ind til at kunne opbevare købt eller hjemmelavet frokost. Det gjorde jeg også på denne tur og havde en frisksmurt sandwich med ind i Yellowstone som jeg nød i det gode vejr.

Her kan du se mere om frokost i det fri, inkl info om køletaske.

Mammoth Hot Springs

Ved Mammoth Hot Springs gjorde jeg et kort stop ved besøgscenteret. Fra tidligere besøg ved jeg, at det er et af de steder du næsten altid ser dyreliv, nærmere bestemt Elk.
Der var ikke nogen Elk i syne da jeg gik ind, men fem minutter senere kunne jeg ikke komme tilbage til min bil, da en aggrasiv han og flere hunner nu gik og græssede lige udenfor bygningen.

Jeg måtte vente lidt, indtil Park Rangers gav folk lov til at gå til deres biler. Mange overholdt ikke anbefalingerne med afstandene, så flere gange måtte Park Rangers hæve stemmen og råbe af folk, der gik alt for tæt på de vilde dyr. Specielt for tæt på den store han. Google selv Elk Attack på youtube hvis du tror dyrene ikke går til angreb.

Mammoth Hot Spring er dels navnet på den lille by hvor du kan overnatte, men også navnet på den geologiske feature der tiltrækker gæster. Det er et pænt stort område du dels kan gå rundt i, samt køre af en lille ensrettet vej rundt i.

Vejarbejde i nationalparker

Yellowstone National Park har kun åbent i sommermånederne (maj-oktober), så vejarbejde skal spille sammen med de mange der besøger parken. Der var to store vejarbejder i Yellowstone i 2019. Jeg oplevede dem begge. Det ene ved Fishing Bridge på vej ud mod Cody dagen før, hvor de var så langt, at der ikke længere var ventetid. Det andet ramte jeg denne dag. Det var store vejarbejder hvor vejen laves om til et spor og du skal vente. I dette tilfælde i op til 30 minutter. Jeg var heldig og ventede kun 12 minutter. Dog tid nok til at slukke motoren og forlade bilen.

Firehole Drive

Dagen gik på hæld, og jeg var på vej ned mod min overnatning i Grant Village inde i Yellowstone National Park.
Der var stadig lys nok til at stoppe ind ved de oplevelser jeg mødte på noget af vejen, of firehole drive er en af dem. Det er en kort ensrettet vej hvor du kører langs Firehole River. Der venter dig et vandflad på ruten, men også et område hvor der må bades. Firehole River Swimming Area er ikke særlig stort og parkering er begrænset, så vil du prøve at svømme i en opvarmet flod, skal du være der tidligt.

Firehole River Fishing

Lidt længere nede af Firehole River holdt jeg ind hvor et par fiskere stod og fluefiskede ved en af de varme kilder. Det er lovligt at fiske inde i Yellowstone flere steder. Det kræver et specielt fisketegn til Yellowstone – ikke nok at have fiske tegn til staten Wyoming. Du kan købe et tre-dages fisketegn til Yellowstone for 18 dollars (2019 pris). Det meste er catch-and-release, men der er en invasiv art du må fiske alt det du kan og tage med hjem.

Fountain Paint Pot

Der var tid til flere stop så jeg holdt ind ved Fountain Point Pot. Et lidt større gemyser område der både har boblende mudder og en lille gyser der ofte er i udbrud.

Firehole Lake Drive

Tæt ved Fountain Paint Pot ligger Firehole Lake Drive. En ensrettet vej som er et af mine nye yndlingssteder i Yellowstone. Der er nogle utrolige farver i nogle af de pools du kan opleve. Der var sikkert flere farver jeg gik glip af pga tiden på dagen, men at se Steday Geyser og Hot Lake ved solnedgangen opvejede det i den grad.

Overnatning ved Grant Village

Jeg ville gerne have overnattet på Old Faithful Inn på denne tur, men jeg var for sent ude med min booking så der var fyldt op – selv så sent på sæsonen. Jeg måtte derfor nøjes med Grant Village. Stadigvæk inde i parken og jeg havde planlagt min rute den sidste dag ud fra overnatningen inde i parken.
Det var turens dyreste overnatning, men selvom jeg ankom kl 19:30 om aftenen og kørte igen næste dag kl 8, var det givet godt ud, da det sparede mig en masse tid ved ikke at skulle ud af parken og ind igen. Yellowstone National Park er ca. på størrelse med Fyn. Fra ex. Old Faithful gejseren midt i Yellowstone og ud til byen West Yellowstone, lige uden for parken, er der lige så langt som fra Middelfart til Odense. Forskellen er dog, at du kun må køre 60-80 km/t inde i Yellowstone.

Denne dag var iøvrigt den sidste dag Grant Village havde åbent dette år. Enkelte ting lukker ned i slutningen af september. Det meste lukker ned i Oktober, inkl. en af vejene gennem parken (den jeg havde mit første snevejr på dagen før. Yellowstone lukker helt ned for alt, inkl. adgang for biler, den første weekend i november.

Besøg Yellowstone National Park

Som nævnt ovenfor, så er Yellowstone National Park en stor nationalpark. Derfor anbefaler jeg du minimum afsætter to dage til dit besøg. Jeg havde tre dage og sparede tid ved at have en af mine overnatninger inde i nationalparken.
Yellowstone National Park er åbner gradvis for gæster i løbet af maj måned. Hele parken er som regel åben 1. juni (men kan ændre sig pga. vejret). Yellowstone lukker igen den første weekend i november.
Da Yellowstone er en stor park, kan der være mange ting, der har indflydelse på dit besøg. Tjek derfor altid nationalparkens hjemmeside i løbet af din planlægning og inden dit besøg. Her kan du finde mere info om Yellowstone National Park.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra min overnatning i Cody og op til byen Red Lodge. Herfra gik ruten op til Beartooth highway, og tilbage mod Cody igen inden jeg atter var inde i Yellowstone nationalpark.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Death Valley og Furnace Creek Golf

Furnace Creek Golf Course I Death Valley National Park er fin at gå en runde på, men det 19. hul tog alt min opmærksomhed – en drive-in bar for golfvognen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada