Yellowstone og sneboldkamp i 3 km højde, Roadtrip i USA

Turen fra Bozeman, MT til Billings, MT er egentlig ikke så lang hvis man kører af Interstate 90, men vi ville se noget natur og kørte via Yellowstone National Park og Beartooth Scenic Byway.

Vi var kun lige kommet indenfor porten i Yellowstone inden vi mødte det første dyreliv rigtig tæt på. Det var faktisk på parkeringspladsen i Mammoth hvor der gik mere end 20 krondyr rundt mellem bilerne. De var tydeligvis vant til alle menneskerne og bilerne og nød det friske græs og ænsede kanp alle turisterne der knipsede løs.

Mommoth hot springs ligger lige hvor vi var og de er imponerende, men vi havde været her før (2008) så vi kørte afsted mod afkørelsen til Northeast Entrance. Den strækning var ny for os. Bød ikke på de vilde ting (selvom der var masser af formaninger om bjørne) men vi så dog en masse bison. På et åben stræk med prærie ned mod en flod gik der op mod 50 bison. Man kunne dog ikke komme særlig tæt på, men det var alligevel et imponerende syn. Vi skulle dog få masser af bison rigtig tæt på en af de kommende dage, men mere om det senere.

Når man kommer ud af Yellowstone National Park ved den nordøstlige indgang kommer kort efter den idylliske by Cooke City. Den var tæt på at brænde ned i 1988 da en kæmpe skovbrand hærgede området. Skoven bærer stadig tydelig præg af den store brand, men er ved at komme sig fint.

Lige efter byen begynder det at gå opad og man komme igennem nogle deciderede postkort motiv områder med bjerge, søer og hårnåle sving. Man kommer op over Beartoothe Pass som man krydser 3300 meters højde. Temperaturen droppede fra midt i 80erne til de lave 60ere og der blæste en god vind. I den højde er man over trægrænsen og kan virkelig se konturene i landskabet. Der ligger også stadig sne fra sidste vinter og man kan få sig en lille sneboldkamp kun iført shorts og t-shirt. Cool.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top