Yellowstone og sneboldkamp i 3 km højde, Roadtrip i USA

Turen fra Bozeman, MT til Billings, MT er egentlig ikke så lang hvis man kører af Interstate 90, men vi ville se noget natur og kørte via Yellowstone National Park og Beartooth Scenic Byway.

Vi var kun lige kommet indenfor porten i Yellowstone inden vi mødte det første dyreliv rigtig tæt på. Det var faktisk på parkeringspladsen i Mammoth hvor der gik mere end 20 krondyr rundt mellem bilerne. De var tydeligvis vant til alle menneskerne og bilerne og nød det friske græs og ænsede kanp alle turisterne der knipsede løs.

Mommoth hot springs ligger lige hvor vi var og de er imponerende, men vi havde været her før (2008) så vi kørte afsted mod afkørelsen til Northeast Entrance. Den strækning var ny for os. Bød ikke på de vilde ting (selvom der var masser af formaninger om bjørne) men vi så dog en masse bison. På et åben stræk med prærie ned mod en flod gik der op mod 50 bison. Man kunne dog ikke komme særlig tæt på, men det var alligevel et imponerende syn. Vi skulle dog få masser af bison rigtig tæt på en af de kommende dage, men mere om det senere.

Når man kommer ud af Yellowstone National Park ved den nordøstlige indgang kommer kort efter den idylliske by Cooke City. Den var tæt på at brænde ned i 1988 da en kæmpe skovbrand hærgede området. Skoven bærer stadig tydelig præg af den store brand, men er ved at komme sig fint.

Lige efter byen begynder det at gå opad og man komme igennem nogle deciderede postkort motiv områder med bjerge, søer og hårnåle sving. Man kommer op over Beartoothe Pass som man krydser 3300 meters højde. Temperaturen droppede fra midt i 80erne til de lave 60ere og der blæste en god vind. I den højde er man over trægrænsen og kan virkelig se konturene i landskabet. Der ligger også stadig sne fra sidste vinter og man kan få sig en lille sneboldkamp kun iført shorts og t-shirt. Cool.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada