Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park byder på bløde klippeformationer, karakteristiske Joshua Trees og stikkende kaktusser.

28 marts, 2015

Ud af byerne mod Joshua Tree National Park

Efter tre dage i LA (cykeltur i Venice Beach, SONY Studio Tour, Surf Lesson, Hollywood, overnatning ombord på Queen Mary) og tre dage i San Diego (Central Library, USS Midway, Gaslamp Quarter og solnedgang), var det på tide at komme ud af byerne tik de åbne vidder og lidt øde strækninger.

Ruten på denne roadtrip var mere løs end ellers. Jeg havde et par ting jeg ville krydse af på min liste men ud over et hus der var booket på en fast dato nær Phoenix, var der plads til at improviserer.

Det kom allerede i spil den første dag.

Bjergene over Palm Desert

Den hurtigste vej til Joshua Tree National Park fra San Diego er interstates og ikke videre interessant.

Et stykke ude af San Diego drejede vi derfor fra og fandt vej op gennem Santa Rosa og San Jacinto Mountains.

Langsomt stiger du op gennem landskabet og udsigten bliver bedre og bedre.

Det er dog ingenting i forhold til nedkørslen ved Palm Desert.

Her er der et super view ud over byen og de mange golfbaner i området. De ligger som grønne oaser i et ellers goldt landskab.

Turen ned til Palm Desert byder på en klassisk bjergvej der snore sig ned ad bjerget med masser af sving.

Det er også her Coachella Valley Vista Point ligger.

Og ja, det er den Coachella, som hvert år lægger navn til en stor musikfestival i byen Indio, som ligger i forlængelse af Palm Desert.

Palmer og frokost

Palm Springs og Palm Desert har fået navne efter områdets kendetegn, palmer.

Det omkringliggende område kan synes goldt og er klassificeret som ørken, men byerne er som grønne oaser med de mange palmer (og ikke mindst golfbaner).

Palm Desert og Palm Springs var ikke målet for dagens roadtrip rute, så vi nøjedes med en frokost inden vi for alvor stiftede bekendtskab med ørkenen og Joshua Tree National Park.

Byen Joshua Tree

Vi kørte fra Palm Desert og til den nordlige indgang til nationalparken ved byen Joshua Tree.

Planen havde oprindeligt været at overnatte i Twentynine Palms nord for nationalparken og så opleve Joshua Tree på ruten den næste dag.

Men der var plads til ændringer på denne tur, så vi valgte at køre gennem Joshua Tree denne dag, for at have tid til en afstikker den følgende dag.

Joshua Tree National Park

Nord-syd turen gennem Joshua Tree National Park, som vi kørte, er kun en to-timers køretur.

Du skal dog regne med mindst det dobbelte hvis du skal opleve noget af parken, for meget er gemt væk på små hikes ved an masse forskellige stop.

Hidden Valley

Et af de populære stop i Joshua Tree National Park er Hidden Valley, hvor du kan opleve området lidt tættere på med huskes af varierende længde.

Klippernes bløde former og de specielt udseende Joshua Trees giver området et specielt udtryk og en hike her er ulig hvad du kan opleve andre steder.

Skull Rock

Et kort road side stop er ved Skull Rock.

Rundt om i USA og andre steder i verden, er fantasien løbet af med mange og man har kunne se et ansigt eller anden form i klipperne.

I Joshua National Park har de Skull Rock og står du rigtige, så kan du godt blive overbevist om, at det kan være et dødningehoved.

Cholla Cactus Garden

Flere steder er køreturen gennem Joshua Tree National Park en oplevelse i sig selv, ikke mindst nær vores sidste stop ved Cholla Cactus Garden.

En hike i Joshua Tree National Park, hvor det er en god idé at holde sig til stierne, er Cholla Cactus Garden.

I det rette lys ligner nogle af dem blot planter med dun, men det er pigge som i mange tilfælde gør frygtelig ondt at komme i kontakt med.

Overnatning i Blythe

Dagen sluttede i Blythe tæt ved statsgrænsen mellem Californien og Arizona.

Det var et billigt motel tæt ved I-10 og overnatningen var ikke andet end det: en overnatning.
Jeg havde ikke bestilt alle overnatninger hjemmefra, men samme morgen i San Diego inden vi kørte.
Blythe blev valgt da det var den første mulighed efter Joshua Tree National Park og turen øst på ad I-10.

Her kan du læse mere om hvordan og hvorledes i forhold til overnatninger på din roadtrip, hvilke det anbefales at booke på forhånd og hvordan du kan gøre det løbende.

Besøg Joshua Tree NationalPark

Her kan du finde mere info om Joshua Tree National Park. Der er åbent året rundt.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se mere end 150 oplevelser i Californien

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Andre roadtrip oplevelser:

Maligne Lake og Spirit Island

Maligne Lake i Jasper National Park er et stort postkort og efter en time i speedbåd på søen, dukker Spirit Island op og overgår alle tidligere motiver.

Farvel til lækre Lajitas Resort

Det var et glædelig gensyn med Lajitas Reosrt nede ved den mexicanske grænse. Boede der også to dage denne gang og fik 100 dollar i lommepenge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada