Organ Pipe Cactus National Monument i Arizona

Organ Pipe Cactus National Monument har tusindevis af de karakteristiske western kaktusser med arme. Den ligger også tæt på den mexicanske grænse som desværre har ført til nogle tragiske begivenheder.

29. marts, 2015

Lang strækning i Arizona

Organ Pipe Cactus National Monument var årsagen til, jeg havde ændret ruten dagen før ved Joshua Tree National Park.

Det er en kaktus park der ligger i et øde område nede ved den mexicanske grænse i Arizona.

De nærmeste byer er Tucson og Phoenix.

Vi startede i Blythe, Californien 4.5 timers kørsel væk.

Området i den sydlige del af Arizona er et af de steder du kan køre lidt længere på din daglige roadtrip rute, uden at gå på kompromis med oplevelserne.

Landskabet har sine øjeblikke, men der er ikke mange attraktioner i området der bruger af din daglige tid.

Men selv en lang køredag med kun en eller få attraktioner kan tage længere tid end du regner med, hvorfor min kæphest stadig holder: Din roadtrip tager længere tid end du regner med.

Denne dag var ingen undtagelse.

Med 4.5 time til Organ Pipe Cactus National Memorial og yderligere 2.5 timer til Tucson, var det meste af dagen allerede gået med kørsel og enkelte pauser.

Læg der til nogle timer i Organ Pipe Cactus National Monument, og hele din dag er gået.

Her kan du se mere om hvor lang tid ting tager på din roadtrip.

Identitetstjek nær grænsen

Når du er på roadtrip i området ned til den mexicanske grænse, kan du flere steder støde ind i ID tjek på din køretur. Enten ved permanente check-points eller på forespørgsel fra CBP betjente (Customs & Border Protection.

Det foregår ikke kun ved krydsning af grænsen, men et godt stykke fra grænsen.

Ofte er det er hurtig tjek hvor de vil se ID og måske se nærmere på bagagen i din bil. Primært tjekker de om man gemmer illegale personer i bilen, men jeg har også haft hunde inde i bilen for at sniffe efter narko.

Ajo Mountain Drive

Uden at kende så meget til Organ Pipe Cactus National Monument på forhånd var første stop ved besøgscenteret for at finde points of interest.

Med tiden vi havde til rådighed, var Ajo Mountain Drive på 21 miles (34 km) det bedste bud til flest oplevelser, uden at skulle ud på lange hikes.

Det er en ensrettet asfalt og grusvej der fint kan klares i en almindelig bil, men som dog efterlader lidt patina på bilen.

Organ Pipe Cactus er navnet på stedet, men på de fleste af mine billeder er det en anden type kaktus du kan se, Saguaro (kæmpekaktussen).
Dens karakteristiske form er blevet indbegrebet af western kulisser og der er også optaget en del film i området.

Saguaro kaktussen kan blive mere end 150 år gammel. De første 75-100 år er de blot en rank plante. Først ved 75 år eller senere vokser de karakteristiske arme ud.

Det er Saguaro der synes mest dominerende i området, men kan være andre dele af parken har flere af de andre.

Som med dagen før i en anden ørkenpark, Joshua Tree National Park, så var der lidt blomster i landskabet.
Det var sidst i marts, så forår (på trods af allerede høje temperaturer) så mange ting var i blomst.

På Ajo Mountain Drive er der en enkelt attraktion der ikke er kaktusser, men derimod i klipperne.

Her er det muligt at se en double arch, hvor bjerget er blevet slidt på en sådan måde at der er gået hul i klippen og en naturlig bro er skabt.

Illegal aktivitet i grænselandet

Organ Pipe Cactus National Monument grænser op til den mexicanske grænse.

Fordi det er i et øde område, så er det populært sted at krydse grænsen illegalt og for narkokartellerne i Mexico, er det et yndet sted at smugle narko over grænsen.

Det betød desværre, at en Park Ranger blev dræbt i 2002 af et kartel der smuglede narko i området. Det betød store dele ar parken var lukket fra 2003 frem til 2014.

Der er foregår stadig ulovlig aktivitet i området og vi oplevede det på vores besøg, hvor vi så en CBP patrulje pågribe en der havde krydset grænsen illegalt.

Kaktusser i området generelt

Du behøver ikke tage helt til Organ Pipe Cactus National Monument for at se kaktus på disse kanter.

Der er mange i området som kan ses fra vejen og nogle steder føltes det mindst lige så imponerende som i parken. Organ Pipe Cactus National Monument havde dog en kombination af kaktus og andet natur der gjorde besøget køreturen værd.

Besøg Organ Pipe Cactus National Monument

Organ Pipe Cactus National Monument kan besøges året rundt. Besøgscenteret jar kun lukket to dage om året, men nogle veje kan være lukket under sommerens monsoon periode.
Her kan du finde mere info om OrganPipe Cactus National Monument.

Andre roadtrip oplevelser:

White Sands National Park

White Sands National Monument byder bl.a. på slæde-ture, men ellers et utrolig hvidt landskab. Fik også en tilfældig motocross oplevelse denne dag.

Vores suite på THE Hotel i Las Vegas

70 kvm, stue med sofagruppe og lænestol, arbejdsplads, stor fladskærm, soveværelse med to dobbeltsenge, stort klædeskab og TV, marmor badeværelse, tv på badeværelset mm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada