Salvation Mountain og Salton Sea

Der gemmer sig små finurlige stop mange steder på en roadtrip rute. Mange ukendte og enkelte lidt mere kend som ex. Salvation Mountain og Slab City.

26. marts, 2017

Slab City og Salvation Mountain

Vel ude af byen, var det tid til nogle mere klassiske roadtripoplevelser, med tilfældige stop i vejkanten og øde strækninger.

Mit første stop denne morgen, var dog ikke tilfældigt.
Salvation Mountain er ikke just ukendt, men ligger dog øde.
Lidt udenfor Niland, CA ligger en “by” som hedder Slab City.

Det er dog ikke en rigtig by. Mere en samling af folk der har bosat sig på forskellig vis i området – telt, RV, campingvogne, skurvogne, selvbyggede hytter mm.

Byens største attraktion er uden tvivl Salvation Mountain. Ikke kun fordi den har fået mest omtale, men fordi det er det største i byen: Et menneskeskabt bjerg, helliget gud.

Ud af skrænten på en afsats i ørkenen begyndte Leonard Knight i 1980 at bygge det første Salvation Mountain. Det styrtede sammen og Leonard tolkede det som Guds måde at fortælle ham, at det ikke var sikkert og han skulle bygge et nyt, men mere sikkert.

Det gjorde han og i dag står et sammenflettet bjerg, af halmballer, bildæk og hønsetråd og lyser op i det golde landskab. Tusindvis af liter maling er brugt til at udsmykke bjerget og de omkringliggende værker – et fletværk af nogle huler og biler/scootere mm.

Det er gratis at besøge stedet og muligt at gå rundt på det, på de afmærkede stier.
Salvation Mountain og området er populært blandt fotografer. Et crew i dårlige goth kostumer gik rundt og skød forskellige opstillinger. Tæt ved, opad en forladt rød campingvogn, stod en model i bikini og poserede med rejsekufferter mens et ti mands foto crew knoklede bag kameraerne.

East Jesus kunstudstilling

Slab City er rodet og det flyder med affald. Det får Christiania til at ligne et sterilt område til sammenligning.
Men der er lidt perler i skidtet. East Jesus er en af dem.

Det er et kunstnerfælleskab med en åben udstilling af alt muligt
Meget skabt med affald, som har fundet nyt liv i kunstens navn.
Li det eller ej, men kedeligt er det ikke.

Mens jeg var der, var nogle af fællesskabets beboere i gang med at samle det seneste værk. Individuelle udtryk (lavet i løbet af en fest i aftenen før) som blev samlet til et større værk.

Salton Sea – død sø og døde byer

Fra Slab City kørte jeg nord på mod Salton Sea.

Salton Sea er en stor saltvandssø som ligger 72 meter under havets overflade (Badwater Basin i Death Valley ligger 86 meter under).

Salton Sea har levet en omtumlet tilværelse, hvor noget af den eksistens skyldes menneskelige fejl i konstruktioner og regulationer af Colorado River. I et forsøg på at skabe et reservoir til vanding i området, kom man til at oversvømme nogle byer tilbage i starten af 1900-tallet.

I 1950’erne var søen et populært resort område, men det døde hen sammen med søen som blev mere forurenet af ukontrolleret udledning og øget salt indhold, som dræbte fisk i tusindvis, som fik området til at stinke af død.
Der er spøgelsesbyer langs kysten, men ikke rigtig den store aktivitet.

Salton Sea er dog ren i dag, og tiltrækker gæster på og omkring søen, men slet ikke som i gamle dage. Til gengæld har landbruget i området god glæde af søen nu hvor den er mere kontrolleret og bruges til vanding.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se mere end 150 oplevelser i Californien

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Mariposa Grove, Yosemite Natl. Park

Vi overnattende tæt ved Yosemite, så der var god tid til dagens program. Efter en lille tur fra Oakhurst til indgangen til Yosemite kørte vi mod Mariposa Grove.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada