Salvation Mountain og Salton Sea

Der gemmer sig små finurlige stop mange steder på en roadtrip rute. Mange ukendte og enkelte lidt mere kend som ex. Salvation Mountain og Slab City.

26. marts, 2017

Slab City og Salvation Mountain

Vel ude af byen, var det tid til nogle mere klassiske roadtripoplevelser, med tilfældige stop i vejkanten og øde strækninger.

Mit første stop denne morgen, var dog ikke tilfældigt.
Salvation Mountain er ikke just ukendt, men ligger dog øde.
Lidt udenfor Niland, CA ligger en “by” som hedder Slab City.

Det er dog ikke en rigtig by. Mere en samling af folk der har bosat sig på forskellig vis i området – telt, RV, campingvogne, skurvogne, selvbyggede hytter mm.

Byens største attraktion er uden tvivl Salvation Mountain. Ikke kun fordi den har fået mest omtale, men fordi det er det største i byen: Et menneskeskabt bjerg, helliget gud.

Ud af skrænten på en afsats i ørkenen begyndte Leonard Knight i 1980 at bygge det første Salvation Mountain. Det styrtede sammen og Leonard tolkede det som Guds måde at fortælle ham, at det ikke var sikkert og han skulle bygge et nyt, men mere sikkert.

Det gjorde han og i dag står et sammenflettet bjerg, af halmballer, bildæk og hønsetråd og lyser op i det golde landskab. Tusindvis af liter maling er brugt til at udsmykke bjerget og de omkringliggende værker – et fletværk af nogle huler og biler/scootere mm.

Det er gratis at besøge stedet og muligt at gå rundt på det, på de afmærkede stier.
Salvation Mountain og området er populært blandt fotografer. Et crew i dårlige goth kostumer gik rundt og skød forskellige opstillinger. Tæt ved, opad en forladt rød campingvogn, stod en model i bikini og poserede med rejsekufferter mens et ti mands foto crew knoklede bag kameraerne.

East Jesus kunstudstilling

Slab City er rodet og det flyder med affald. Det får Christiania til at ligne et sterilt område til sammenligning.
Men der er lidt perler i skidtet. East Jesus er en af dem.

Det er et kunstnerfælleskab med en åben udstilling af alt muligt
Meget skabt med affald, som har fundet nyt liv i kunstens navn.
Li det eller ej, men kedeligt er det ikke.

Mens jeg var der, var nogle af fællesskabets beboere i gang med at samle det seneste værk. Individuelle udtryk (lavet i løbet af en fest i aftenen før) som blev samlet til et større værk.

Salton Sea – død sø og døde byer

Fra Slab City kørte jeg nord på mod Salton Sea.

Salton Sea er en stor saltvandssø som ligger 72 meter under havets overflade (Badwater Basin i Death Valley ligger 86 meter under).

Salton Sea har levet en omtumlet tilværelse, hvor noget af den eksistens skyldes menneskelige fejl i konstruktioner og regulationer af Colorado River. I et forsøg på at skabe et reservoir til vanding i området, kom man til at oversvømme nogle byer tilbage i starten af 1900-tallet.

I 1950’erne var søen et populært resort område, men det døde hen sammen med søen som blev mere forurenet af ukontrolleret udledning og øget salt indhold, som dræbte fisk i tusindvis, som fik området til at stinke af død.
Der er spøgelsesbyer langs kysten, men ikke rigtig den store aktivitet.

Salton Sea er dog ren i dag, og tiltrækker gæster på og omkring søen, men slet ikke som i gamle dage. Til gengæld har landbruget i området god glæde af søen nu hvor den er mere kontrolleret og bruges til vanding.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top