Vindmølle tour Palm Springs

Måske lidt nørdet, men har du undret dig over de mange vindmøller ved Palm Springs, så er en guidet tour en oplagt mulighed for at lære mere om vindenergi i USA.

26 marts, 2017

Vindmøller ved Palm Springs

Palm Springs er en oase i ørkenen med masser af…palmer.
Men der er en anden ting de har maser af: vind.
Pga. naturens udformning lige der, så blæser det jævnt og godt gennem det bjergpas du krydser mellem LA og Palm Springs.
Det har man valgt at udnytte til vindenergi
Vindenergi er ikke et nyt koncept, men stordrift er relativt nyt. Og i Palm Springs er der stordrift.
Du kan ikke undgå at se de store “marker” med vindmøller når du kører til Palm Spring fra LA. De står der i tusindvis så langt øjet rækker.

Guidet tour mellem vindmøllerne

For at komme tæt på, kan du tage en guidet tour. Det gjorde jeg hos Palm Springs Windmill Tours.

Den starter med en historisk gennemgang af vindmølleindustrien i USA og området, og når man er fra Danmark, får man lidt ekstra opmærksomhed, da vi er lidt gode til det der vind-noget og Vestas er repræsenteret i området med nogle store møller.

Billeder på væggen i den lille bygning touren starter i, viser nogle af de fejl man gjorde i starten. Ingen dødsfald, men mange konstruktionsfejl og slækken på kvalitet i jagten på profit.

Det er en by-gone æra i området nu og alle nye møller kan klare de vilkår de arbejder under og holder i mange år.
Ved start bygningen er der også en historisk gennemgang af vindmøllens udvikling med nog af de gamle vinger og turbiner.

I løbet af den 1.5 time den guidede tour tager, kommer du rundt i området og ud flere steder. Undervejs fortælles og forklares om møllerne og området.

Det er tydeligt at se den historiske udvikling i vindmøllerne og området er i konstant forandring. De gamle møller bliver gradvis udskiftet med nye. Ikke en-til-en. Der sløjfes flere end der sættes op, men de nye vindmøller er mere effektive og en stor, ny mølle kan erstatte 6-10 eller flere af de gamle i fohold til energiproduktion.
Turen slutter ved de to pt. største vindmøller i området. To 3 MWh møller fra Vestas.

Grøn energi uden succes

På vej videre gjorde jeg stop ved nogle af de ældste møller i området. De var en del af den spæde start på vind-eventyret i USA. Oprindeligt opstillet af ENRON i et forsøg på også at tjene penge i Green Power.
Det gik ikke så godt for ENRON (og deres logo er blevet mejslet væk fra den plaque der fortæller om møllerne) og nogle andre overtog møllerne.

Se indlæggets rute

Jeg kørte fra Salton Sea op til Palm Springs for at komme på vindmølle tour.
Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top