Vindmølle tour Palm Springs

Måske lidt nørdet, men har du undret dig over de mange vindmøller ved Palm Springs, så er en guidet tour en oplagt mulighed for at lære mere om vindenergi i USA.

26 marts, 2017

Vindmøller ved Palm Springs

Palm Springs er en oase i ørkenen med masser af…palmer.
Men der er en anden ting de har maser af: vind.
Pga. naturens udformning lige der, så blæser det jævnt og godt gennem det bjergpas du krydser mellem LA og Palm Springs.
Det har man valgt at udnytte til vindenergi
Vindenergi er ikke et nyt koncept, men stordrift er relativt nyt. Og i Palm Springs er der stordrift.
Du kan ikke undgå at se de store “marker” med vindmøller når du kører til Palm Spring fra LA. De står der i tusindvis så langt øjet rækker.

Guidet tour mellem vindmøllerne

For at komme tæt på, kan du tage en guidet tour. Det gjorde jeg hos Palm Springs Windmill Tours.

Den starter med en historisk gennemgang af vindmølleindustrien i USA og området, og når man er fra Danmark, får man lidt ekstra opmærksomhed, da vi er lidt gode til det der vind-noget og Vestas er repræsenteret i området med nogle store møller.

Billeder på væggen i den lille bygning touren starter i, viser nogle af de fejl man gjorde i starten. Ingen dødsfald, men mange konstruktionsfejl og slækken på kvalitet i jagten på profit.

Det er en by-gone æra i området nu og alle nye møller kan klare de vilkår de arbejder under og holder i mange år.
Ved start bygningen er der også en historisk gennemgang af vindmøllens udvikling med nog af de gamle vinger og turbiner.

I løbet af den 1.5 time den guidede tour tager, kommer du rundt i området og ud flere steder. Undervejs fortælles og forklares om møllerne og området.

Det er tydeligt at se den historiske udvikling i vindmøllerne og området er i konstant forandring. De gamle møller bliver gradvis udskiftet med nye. Ikke en-til-en. Der sløjfes flere end der sættes op, men de nye vindmøller er mere effektive og en stor, ny mølle kan erstatte 6-10 eller flere af de gamle i fohold til energiproduktion.
Turen slutter ved de to pt. største vindmøller i området. To 3 MWh møller fra Vestas.

Grøn energi uden succes

På vej videre gjorde jeg stop ved nogle af de ældste møller i området. De var en del af den spæde start på vind-eventyret i USA. Oprindeligt opstillet af ENRON i et forsøg på også at tjene penge i Green Power.
Det gik ikke så godt for ENRON (og deres logo er blevet mejslet væk fra den plaque der fortæller om møllerne) og nogle andre overtog møllerne.

Se indlæggets rute

Jeg kørte fra Salton Sea op til Palm Springs for at komme på vindmølle tour.
Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se mere end 150 oplevelser i Californien

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Ocean Beach i San Diego

Mit korte visit i San Diego som bød på solnedgang ved Stillehavet, lokal seafood og øl, samt surfere i morgensolen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada