Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park er ikke den største, men parkens utrolige landskab efterlader ofte det største indtryk på de besøgende.

27 sep, 2019

Længe ventet genbesøg i Bryce Canyon

Bryce Canyon har været planen at genbesøge siden jeg var forbi første gang i 2013. Dengang, i starten af januar, var der var sne i nationalparken. Det gav Bryce Canyon et utroligt visuelt udtryk med kontrasten mellem den hvide sne og de røde klipper. En oplevelse jeg også fik lidt af ved Grand Canyon på en anden tur.

Sneen dengang betød desværre, at jeg ikke rigtig kunne komme helt tæt på, bl.a. via den populære Navajo Loop Trail. Der var for meget sne og is til at den kunne gåes uden ekstra udstyr. Nu var der ingen sne, så jeg skulle tilbage til Bryce Canyon og opleve noget af den tæt på.

Jeg havde overnattet lige uden for Bryce National Park, så tog mig 5 minutter til indgangen. Allerede der kunne jeg se der var tryk på parken denne dag – på trods af det sene tidspunkt på året.

Jeg ville være kørt ind til enden af parken og taget nogle stop på vej tilbage, før det store stop ved Sunset point og Navajo Loop Trail. Det ændrede jeg til, at jeg startede med en hike på Navajo Loop Trail. Fandt en p-plads nær The Lodge, som ligger inde i Bryce Canyon National Park, og gik i gang med min tur rundt på Navajo Loop.

The Lodge i Bryce Canyon

The Lodge at Bryce Canyon er endnu en af de historiske overnatnings oplevelser du kan få i en nationalpark. Havde tidligere på turen besøgt McDonald Lake Lodge i Glacier og Old Faithful Inn i Yellowstone.
The Lodge er fra 1924 og bygget i sten og træ. Tæt ved ligger flere cabins indrettet med værelser, så du kan få en overnatning midt i naturen. Har selv boet i lignende ved Grand Canyon North Rim.

Navajo Loop Trail i Bryce Canyon

På kortet ser Navajo Loop Trail ikke så lang ud (1,3 miles – 2 km), men det går først ned, og siden op igen. Læg dertil, at du er i 2,5 km højde til at begynde med, så selv en lille smule anstrengelse får åndedrættet op. Bryce Canyon har nogle utrolige views når du står oppe på kanten og kigger ud over det utrolige landskab. Det kan være svært at forestillle sig værdien i at tage en hike og gå nede i bunden af landskabet, men det er det hele værd. Specielt ved Sunset Point of Navajo Loop Trail.

Jeg startede ned af den del der hedder Wall Street. Du kan se det fra udsigten på toppen, men først når du står i øjenhøjde med det, går det op for dig hvor stort/højt det er – og deraf navnet Wall Street. Det er som at gå rundt blandt højhusene på Manhattan jo længere ned du kommer.

Jeg måtte begrænse mig selv, for ikke at stoppe op ved hvert sving for at tage billeder.
I bunden af Wall Street fortsætter turen ud gennem en smal kløft, hvor du på den anden side kan se et Douglas Fyr der strækker sig godt langt op mod himmelen.

Ude på den anden side af Wall Street, går du i bunden af Bryce Canyon uden den vilde udsigt. Dette er dog kun for en kort bemærkning inden du enten kan gå ad Queens Garden Trail eller fortsætte loopet på Navajo Loop Trail.

Jeg fortsatte af loopet og befandt mig atter blandt høje klipper og træer der havde fundet fodfæste i den sparsomme jordbund.
Da jeg nærmede mig toppen igen, dukkede de utrolige views op igen, bl.a. de kendte Hoodoos. Vælger du Queesn Garden hiken, kommer du tættere på dem og ser dem nedefra.

Udsigt og lækker hotdog i Bryce Canyon

Jeg ville egentlig være kørte helt ind for enden af Bryce Canyon National Park (30 minutter) men trafikken fra morgenstunden var kun taget til og de små stop langs vejen var alle fyldte, så da jeg spottede en ledig plads ved Farview Point holdt jeg ind, reviderede situationen og besluttede mig for, at jeg vende om. En beslutning jeg kun tog, fordi jeg havde været i Bryce Canyon før og set alle overlooks.

Inden jeg forlod Bryce Canyon var det tid til frokost og ved Farview Point holdt en oplagt mulighed: En Food Truck.
De havde hotdogs på menuen, så jeg nuppede en bacon wrapped hotdog med puller pork og fried onions.

Lille nationalpark, mange gæster

På vej ud af Bryce Canyon National Park, forsøgt jeg endnu en gang at finde en p-plads, for at kunne komme i besøgscenteret og få et stempel i min National Park Passport bog. Det lykkedes ikke, og jeg måtte fortsætte med forudrettet sag.

Du kan godt oplev Bryce i egen bil, men forvent at skulle bruge tid på at finde p-plads/gå lidt længere til nogle views. Der kører en shuttle bus i parken, du med fordel kan tage i stedet for egen bil. Den har også stoppested oppe i byen lidt uden for parken, så du kan parkerer ved dit hotel og tage bussen i stedet.

Besøg Bryce Canyon National Park

Du kan besøge Bryce Canyon National Park året rundt og de mest populære måneder er maj til september. Om vinteren kan dele af parken være lukket pga. sne, men vejen i parken ryddes som regel for sne løbende. Følg med på nationalparkens hjemmeside om der er noget du skal tage hensyn til ved dit besøg. Der er ikke krav om reservation til Bryce Canyon i 2022.

Se hvor jeg er i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor i Bryce Canyon National Park.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Maligne Lake og Spirit Island

Maligne Lake i Jasper National Park er et stort postkort og efter en time i speedbåd på søen, dukker Spirit Island op og overgår alle tidligere motiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada