Grand Canyon ved solnedgang i januar

IMAX film om Grand Canyon, overraskende mange mennesker og ikke særlig meget sne ved South Rim selvom det var 2. Januar.

2. jan, 2013

BBQ efterfulgt af Grand Canyon

Efter en formiddag på Route 66 og en god BBQ frokost i Williams, kørte jeg det sidste stræk om til Grand Canyon.

Mit sidste stop inden South Rim var National Geographics store besøgscenter kort før indgangen.

grand_canyon_solnedgang_roadtrip_2013-1

IMAX film om Grand Canyon

Det er værd at afsætte tid til, at se den god halve time IMAX film som vises. Den er et godt udgangspunkt informationsmæssigt og historisk til dit besøg ved Grand Canyon og så er der nogle imponerende IMAX sekvenser.

Pink Jeep ved Grand Canyon

Udenfor holdt en masse af Pink Jeeps køretøjer. Jeg vidste det ikke på daværende tidspunkt, men jeg ville selv komme på tur i en Pink Jeep et par dage senere i Sedona.

grand_canyon_solnedgang_roadtrip_2013-2

Kort efter Tusayan, hvor Grand Canyon besøgscenteret ligger, kommer indgangen til Grand Canyon. Derfra er der 10-15 minutters kørsel op til Grand Canyon Village.

Grand Canyon South Rim

Jeg havde booket overnatning i Grand Canyon Village, men ville nyde udsigten inden jeg stillede bilen og søgte ind i varmen (der var minus 5 grader).
Jeg kørte først op til det det store besøgscenter ved Mather Point. Det er her langt de fleste stifter deres første bekendtskab med Grand Canyon (og nogle det eneste).

grand_canyon_solnedgang_roadtrip_2013-12

grand_canyon_solnedgang_roadtrip_2013-9

grand_canyon_solnedgang_roadtrip_2013-10

På trods af, at dette var den 2. Januar, så var der rigeligt med mennesker. Faktisk lidt overrasket over hvor mange.

grand_canyon_solnedgang_roadtrip_2013-3

Så snart jeg kom lidt væk fra Mather Point tyndede det dog godt ud i gæsterne.

grand_canyon_solnedgang_roadtrip_2013-11

grand_canyon_solnedgang_roadtrip_2013-6

Masser af stop ved Grand Canyon

Det er muligt at gå langs stier på store stykker af Grand Canyon South Rim, men pga. Kulden (det blæste gevaldigt oven i de 5 minus grader) så valgte jeg at tage bilen og bevæge mig lidt ud af East Rim Drive mod Yaki Point.

grand_canyon_solnedgang_roadtrip_2013-13

Klik for fuld størrelse.
Klik for fuld størrelse.

Min anbefaling ved Grand Canyon

Jeg vil helt klart anbefale førstegangs besøgende ved Grand Canyon at bruge tiden ved South Rim i stedet for North Rim. Udsynet er bedre ved South Rim og tager du dig tiden (og det synes jeg du skal) så har East Rim Drive en masse perler at gøre stop ved. Det passer typisk godt hvis du er på den klassiske roadtrip rute på vestkysten og på vej op mod Page.

Udover de mange større steder med parkeringspladser og toiletter er der også rig mulighed for at stoppe i mindre pull outs og gå ud mellem træerne til kanten.

grand_canyon_solnedgang_roadtrip_2013-7

Dejligt med sne

Det sne som lå et lille stykke ned i Grand Canyon fra toppen, var med til at sætte et andet lys. Typisk er lys og skygge i stor kontrast i Grand Canyon – specielt sent på dagen som her – men med sneen var der et andet lys som skabte et anderledes skær.

grand_canyon_solnedgang_roadtrip_2013-5

Sneen ingen hindring ved Grand Canyon

Det var december og det var koldt, men der var ikke så meget sne. Grand Canyon South Rim er typisk åbent året rundt og der falder typisk ikke mere sne end det godt kan betale sig at rydde. Turen op fra Flagstaff til Grand Canyon og også relativ flad, så ingen udfordringer med vejene og sne og der er ikke nogen områder med Snow Chain Required, så du kan godt køre fra Las Vegas til Grand Canyon i en almindelig bil i december/januar.

grand_canyon_solnedgang_roadtrip_2013-14

Jeg havde dog planer om et skisportsted på min videre tur, derfor havde jeg min dejlige Ford Edge SUV.

grand_canyon_solnedgang_roadtrip_2013-15

Grand Canyon Village og overnatning

Efter nogle timer ved kanten var kulden ved at få overtaget, så jeg kørte mod Grand Canyon Village, hvor jeg skulle overnatte.
grand_canyon_solnedgang_roadtrip_2013-1-(1)

grand_canyon_solnedgang_roadtrip_2013-16

Planen var at komme tidligt op og se solopgangen dagen efter, men der var god tid til at kigge forbi sportsbaren i hovedhuset (hvor også det store cafeteria ligger) og slappe af med en øl.

grand_canyon_solnedgang_roadtrip_2013-2-(1)

Da jeg gik tilbage til mit værelse kunne jeg godt mærke det trak op til en kold nat, og morgen så fik skruet godt op for varmen på værelset og fundet et ekstra lag frem til min tidlige morgenfærd.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Lake Minnewanka

Lake Minnewanka var endnu en sø i rækken af mange i Jasper og Banff National Park, men det gjorde den ikke mindre seværdig. Dramatisk idyl med de høje bjerge der rejser sig fra send bred.

Memphis BBQ burger, Carl´s Jr.

Jeg favner jeg bredt når roadtrip-oplevelsen skal leves ud. En af tingene er at prøve den lokale mad – og jeg er ikke for fin til fastfood kæder.

3 Comments

 1. Hej René.

  Tak for en god side!

  Jeg har et spørgsmål omkring Grand Canyon. Jeg skal afsted til juli/august, og planlægger at køre til Grand Canyon. Havde tænkt mig at det skulle være en heldagstur fra hotellet i Las Vegas. Ud fra dine billeder, ser det ud til at det er samme sted jeg har været i sommeren 2011. Kender du noget til Grand Canyon Skywalk? Om det er ligeså flot, som der hvor du var? Kan det passe at Skywalk ligger noget tættere på Las Vegas end her hvor du var?

  Med venlig hilsen
  Lars Hansen

  1. Hej Lars

   Jeg vil gerne lige give mit besyv med omkring GC Skywalk. Det er en privat ejet del af GC, og du skal derfor købe billetter for at få adgang. (officielt link http://www.grandcanyonwest.com/tickets.html

   De er meget restriktive omkring adgangen, eksempelvis er det ikke tilladt at tage eget kamera med derud (for at få gæsterne til at købe deres dyre billeder i stedet). Endvidere så er de sidste 9 miles derud en grusvej, som man i normale tilfælde ikke må køre på i en udlejningsbil.

   Jeg vil KLART anbefale at tage til udkigspunkterne i Grand Canyon National Park (og så evt. tage en overnatning i nærheden), det tror jeg at du får en meget bedre oplevelse ud af. Og så støtter du også den amerikanske National Park Service.

   Hvis tiden er mere knap end pengene kan du dog også overveje en helikoptertur derud fra Las Vegas. Det har jeg ikke selv prøvet men det skulle være en fantastisk oplevelse.

   God tur

   /Thomas

  2. @ Lars

   Jeg har ikke selv været på SkyWalk, men det ligger tættere på Vegas end der hvor jeg har været (South Rim). Du kan nå ud til Skywalk på 2.5-3 timer fra Vegas. South Rim tager 4.5-5 (uden stop). Som Thomas skriver, er der nogle restriktioner med Skywalk i forb. med at tage egne billeder og udgift for at komme ud til kanten mm. Jeg vil ikke anbefale south rim på en endagstur. Der er for mange interessante stop på vejen til at suse forbi, bl.a på Route 66. Er tiden til det, så kør tidligt fra Las Vegas (i mister en time pga. tidszone på vejen til GC) og ram Seligman på Route 66 til frokost på Snowcap. Klassisk sted. Videre op til GC National Geographic besøgscenter og se IMAX filmen og så op til parken og overnatte og se solned- og opgang.

   Tilbage samme vej, men via Route 66 Williams og Seligman over Peach Springs (Grand Canyon Caverns), Kingman og tilbage op til Las Vegas. I vinder en time ved Hoover Dam, så prøv og ram den sidste guidede tur her på tilbage vejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada