Størrelse på lejebil i USA og Canada

Størrelsen på din lejebil skal være stor nok til både passagerer og bagage. Se hvilken størrelse bil der passer bedst til din roadtrip.

Du skal bruge en større bil end du regner med

Rigtig mange bilejere lejer bil i USA og Canada ud fra den størrelse de kører i til dagligt.

Det kan være fint, men mange glemmer at der skal være plads til bagage og andre ting (køletaske og indkøb) på en roadtrip.
Du skal også kunne sidde behageligt i bilen, da du kommer til at tilbringe meget tid i din lejebil.

De fleste har nok prøvet at proppe deres Opel Astra eller Mazda 6 med bagage og kører på tværs af landet eller sydpå i Europa, for så at pakke ud og holde ferie nogle uger.

En roadtrip er noget andet. Du pakker bilen med bagage mange gange i løbet af din roadtrip og bagagen er i store tasker. Du har måske også en stor køletaske og diverse indkøb i bilen.

Du kan måske leve med at have noget håndbagage på bagsædet på vej i sommerhus eller ned til Gardasøen. Det er ikke ideelt til en roadtrip. Du sidder meget i bilen og skal ind/ud mange gange, så jo nemmere det er jo bedre en tur får du.

Her kan du leje den størrelse bil du har brug for til din roadtrip

Jeg har lejet mere end 45 biler i USA og Canada. Gennem erfaring og mange søgninger, har jeg fundet tre sider som jeg benytter til mine lejebiler. Der findes mange andre rundt om på nettet, men efter at have lejet 45 biler, er min erfaring at disse har det bedste udbud, bedste priser og servicen har ikke fejlet noget.

* Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

Hvor mange personer er der plads til i lejebilen?

Tommelfingerregelen for antal personer og bilstørrelser ser ud som nedenfor.
Bemærk, at modellerne nævnt nedenfor er et eksempel på en størrelse/bilklasse. Du kan ikke være sikker på at leje en bestemt model kun en bestemt størrelse.

Størrelse på lejebil til 1 person

Du kan være i alle bilklasser, men i den mindste er det ikke sikkert du kan klemme din store taske/kuffert ned i bagagerummet, og du skal benytte bagsædet eller en kombination af at lægge bagsædet ned.

Størrelse på lejebil til 2 personer

mustang_convertible_lrgI kan være i alle bilklasser. I den mindste skal i benytte bagsædet og lejer i en cabriolet vil i nok også skulle benytte bagsædet.
I kan maksimum være to personer i en cabriolet. I kan ikke være tre personer i en cabriolet hvis i også skal have plads til bagage.

Her kan du finde mere information om leje af en cabriolet på en roadtrip.

Størrelse på lejebil til 3 personer

Her skal i minimum vælge en full-size / familiebil. Når der er passagerer på bagsædet, anbefaler jeg dog altid en SUV, da udsynet på bagsædet er bedre i en SUV end en sedan.
Full-size/familiebilerne inkluderer modeller som Ford Fusion (er magen til Ford Mondeo i Danmark), Chevrolet Cruze, Chevrolet Malibu, Nissan Altima, Toyota Corolla, Tesla Model 3 mf.l.

Størrelse på lejebil til 4 personer

escape_lrgVælg en mid eller full size SUV (ex. Ford Escape) eller en Minivan (ex. Dodge Grand Caravan)
Bemærk! I sidder 2+2+3 i en minivan, så første række bagsæde passagerer har to individuelle sæder.
Der vil være god plads på bagsædet og fin plads til bagage + det løse.

SUV findes i fire størrelser.

I den mindste kategori finder du modeller som Ford Escape (er magen til Ford Kuga i Danmark), Kia Sportage, Toyota RAV4, Chevrolet Trax, Nissan Juke (magen til den der sælges i Danmark), Jeep Compass m.fl.

I klassen over finder du modeller som Ford Edge, Chevrolet Traverse, Jeep Grand Cherokee, Nissan Rogue, Toyota Highlander, Tesla Model Y m.fl.

I den store SUV kategori finder du modeller som Chevrolet Tahoe, Ford Explorer, Dodge Durango

I den største SUV kategori er det GMC Yukon XK og Chevrolet Suburban.

Størrelse på lejebil til 4 personer inkl. børn

caravan_lrgSUV eller Minivan. En Minivan har skydedøre i begge sider hvilket kan være en kæmpe fordel for adgang for børn og fastspænding i børnesæder.

I en minivan kan det bageste sæde lægges ned, hvilket giver et stort og regulært bagagerum med en lille læssehøjde.

Alternativ skal i op i en mid eller full size SUV.

Størrelse på lejebil til 5 personer (voksne)

Stor SUV. I skal minimum vælge Jeep Grand Cherokee størrelsen, men bør gå op i Chevrolet Tahoe for at være sikker på plads til bagagen + det løse.

Størrelse på lejebil til 5 personer inkl. børn

grand_cherokee_lrgSkal børnene sidde i børnestole eller booster sæder skal i minimum op i Jeep Grand Cherokee størrelsen.
En Jeep Grand Cherokee er 11 cm bredere end en Mazda 6. Så er der plads til børnene derhjemme i en Mazda 6 størrelse bil, så kan i også være i en Jeep Grand Cherokee størrelse.
Bagagen kan blive udfordringen og her er det jeres vurdering, da børn 0-10 år, nok har mindre bagage med en teenagere.
Nummeret større er Chevrolet Tahoe. En Chevrolet Tahoe er 20 cm bredere end en Mazda 6.

Størrelse på lejebil til 6 personer

Det kan virke oplagt at leje en Minivan hvis i er seks personer, men i vil ikke have plads til bagagen.
For at få en bil med plads til alle passagerer samt bagage, skal i op i den største SUV bilklasse der kan lejes (og købes for den sags skyld).
Det er biler som GMC Yukon XL (skal være XL) og Chevrolet Suburban du finder i listen. Det er ikke en bilstørrelse du finder alle steder og er en størrelse jeg anbefaler du bestiller god tid i forvejen.

Størrelse på lejebil til 7 personer

yukon_lrgHer er der kun plads i den størrelse som er vist med GMC Yukon XL og Chevrolet Suburban i søge resultaterne. Med 7 personer skal i være opmærksom på bagagen og pakke fornuftigt samt vælge takser/kufferter som ikke er af typen hard case. I skal kunne pakke bagagen fleksibelt i et bagagerum med vinkler og hulrum.
Selvom der er siddepladser til 8 personer i denne bilklasse, vil jeg ikke anbefale at leje den, da i nok ikke kan være der med alt bagagen.

Størrelse på lejebil til 8-12 personer

e350_lrgHer vil jeg langt de fleste gange anbefale at leje to biler. På enkelte populære destinationer som Miami, San Francisco og Los Angeles, er det muligt at leje en minibus med plads til 12 eller 15 personer. De hedder Ford E350 eller Chevrolet Express.
Selvom det er angivet plads til 15 personer, så er det uden bagageplads.
For disse modeller gælder det, at bilen med plads til 12 eller 15 personer er den samme. I bilen med plads til 12 personer, er den bageste række sæder fjernet for at lave plads til bagage. I bilen med plads til 15 passagerer, er det altså ikke en større bil, men en ekstra sæderække er sat ind og der er ikke plads til bagage.

Udstyr i lejebiler

Der er generelt et højt udstyrsniveau i lejebiler i USA & Canada. Jo større bil du lejer, jo mere udstyr er der ofte. De mindre biler er dog langt fra skrabede modeller og som standard er der en masse funktioner der er ratbetjent (fartpilot, underholdning mm.) og så er Apple Car Play og Android Auto standard i mange modeller.

Her finder du en omfattende gennemgang af udstyret i din lejebil i USA & Canada.

Priser på billeje 2024

Her kan du se hvad det koster at leje en mid-size SUV (ex. Toyota RAV4, Jeep Cherokee, Ford Escape). Prisen er for 3 ugers leje i juli 2024. Prisen er tjekket hver måned og viser udviklingen hvis du lejede bilen i januar til en roadtrip i juli – eller lejede i februar til en roadtrip i juli osv.
Der er to sammenligninger i digrammet, hvor leje i LAX og Miami er sammenholdt med prisen hos en populær dansk rejseside, som ofte nævnes som billig at leje bil hos. De sider jeg anbefaler at benytte er som regel billigere, som det også fremgår af priserne her.

Info om billeje i USA og Canada

Billeje til din roadtrip i USA og Canada er nemt at håndtere selv. Jeg har samlet den nødvendige information, om alt det du skal være opmærksom på inden du lejer. Den information, samt link til billige biludlejningssider, finder du via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »