Bagageplads i Ford Escape SUV

Min Ford Escape klarede minus tyve grader og sne uden problemer. Perfekt bilstørrelse til fire personer med bagage.

Billeje til vinterkørsel

Henover nytår 2013/2014 var jeg på roadtrip fra Salt Lake City op til Yellowstone og tilbage syd på, til Las Vegas.

Jeg skulle ikke off road og køre i sne, men skulle igennem områder med risiko for sne på vejene og lave temperaturer (havde minus 20 nogle dage).

Det betød mit valg af bil var indskrænket. Ikke nogen grund til at leje en cabriolet med de temperaturer og med udsigten til sne, var en bil med god frihøjde at foretrække, og evt. 4-hjulstræk.

Valget faldt på en Mellem SUV, Ford Escape eller tilsvarende.

ford_escape_winter_roadtrip_2013-1

Billeje i Salt Lake City

Jeg skulle leje bilen et sted og afleverer den et andet, så der ville tilkomme envejsgebyr. Jeg valgte at leje bilen via CarTrawler, da jeg kunne få oplyst envejsgebyret på forhånd (det kostede 100 dollars).

Bilen hentede jeg hos AVIS i Salt Lake City lufthavn. Det er en mindre lufthavn, så billeje foregår i parkeringshuset på den anden side af gaden fra ankomsthallen, så ingen shuttle bus eller andet for at komme dertil.

Udlevering gik nemt, som altid. Kørekort, kreditkort og voucher er alt du behøver at vise.
Husk at sige ja og nej til de rigtige ting i samtalen og tjek når du skriver under. Her kan du se mere om udlevering af lejebil i USA & Canada.

Jeg fik anvist min bil, men var fuldt tilfreds, da det var den jeg havde bestilt.

Godt med udstyr

Bilen blev prøvet af i koldt og rigtig koldt vejer. Samt et meget snefyldt område omkring Yellowstone. Der var absolut ingen problemer med bilen. Den klarede sig godt på vejene og kulden var ikke noget problem.

Bilen havde alt i udstyr, som det oftest er med lejebiler. Bl.a. SYNC, hvor du sætter din smartphone til, og styrer den fra touch screen eller rattet. Du kan bl.a. tale til bilen og få den til at spille musik fra din smartphone.

ford_escape_winter_roadtrip_2013-2

Bagagepladsen i Ford Escape

En mellem SUV a la Ford Escape, Toyota RAV 4, Chevy Captiva har en fin størrelse til 4 personer med bagage.
Ford Escape ser måske lidt lille ud udefra, men er dejlig stor inden i. Der var kun mig i bilen, så bagagen fyldte ikke meget (taske på 76x35x35 cm) og håndbagage, skoletaske.

ford_escape_winter_roadtrip_2013-3

Da jeg ikke havde mange sammenhængende dage på vejen, fravalgte jeg en køletaske på denne tur, men selv med fire personers bagage, ville du godt kunne klemme en køletaske ind.

Her kan du læse mere om billeje i USA.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

2 Comments

 1. Kære René,

  Min kæreste og mig skal på roadtrip til den sydlige del af USA til sommer. I den forbindelse er vi ved at booke en bil, og vi sidder netop og kigger på en Ford Escape. Vores plan var, at overnatte i bilen ind i ind i mellem, men vi har lidt problemer med at vurdere, om det overhovedet er muligt. Så vores spørgsmål er: vil du vurdere, at det er muligt, at sove to personer i en Ford Escape, hvis man lægger bagsæderne ned?

  Jeg ved det er et lidt specielt spørgsmål, og måske lidt svært at svare på. Men det ville være fedt, hvis du kunne give dit besyv med 🙂 På forhånd tak for hjælpen!

  Med venlig hilsen, Mads

  1. @ Mads

   Hvis i virkelig er på budget, kan en overnatning eller to i en bil gå en. Ellers vil jeg ikke anbefale det. I vil ikke kunne ligge udstrakt i en Ford Escape. I skal op i en meget stor bil for at kunne det – og så er de ekstra penge i bruger på bil, bedre brugt på motelovernatninger, som fåes ned til 40-50 dollars for alt inkl.

   Her kan du se eksempler på hvad overnatninger koster og hvad i får for pengene.

   Bemærk også, at i ikke blot kan holde ind og sove i bilen hvor i synes. Stort set alle rastepladser er no go på den front. Hos nogle supermarkeder og kirker kan i overnatte i bilen på parkeringspladsen, men det er ikke noget turister gør. Det er hvor hjemløse, som lever i deres bil, holder til. Der er typisk opsyn, så det er sikkert nok, men klientellet kan være en aquired taste.

   Hvis i vil bruge den som telt på campingpladser, så er der heller ikke meget sparet i forhold til et motelværelse, da i stadig skal betale for en overnatning på campingpladsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »