Little Bighorn Battlefield National Monument

Little Bighorn Battlefield ser måske fredfyldt ud på afstand, men under overfladen gemmer sig et sort kapitel i USAs historie.

11 sep, 2019

70 års krig og undertrykkelse

Mit andet stop denne dag var ved Little Bighorn Battlefield. Tidsmæssigt var det et spring fra 1806 ved Pompeys Pillar til 1876 og en mere dyster og ikke mindst alvorlig sag.

Der var sket meget på 70 år, og nybyggerne var for alvor rykket vest på. Det havde ført til flere sammenstød med de oprindelige indbyggere og nybyggerne gennem årene. Politiske handlinger (aftaler) havde nu tvunget de oprindelige indbyggere ind i reservater. Flere valgte dog ikke at følge aftalen, og en gruppe på 8000 oprindelige indbyggere var på vej nord på til Canada gennem Montana.

Hæren blev sat ind for at stoppe dem og om nødvendigt, tvinge dem tilbage på reservatet. Det endte med et blodigt opgør midt på prærien på det sted der i dag er kendt som Little Bighorn Battlefield.

Mange har nok hørt om stedet, da det involverer kendte navne som Custer og Sitting Bull. Det var også her ved Little Bighorn, at General Custer døde – Custer’s Last Stand.

Død og tragedie overalt

Little Bighorn Battlefield National Monument er en oplevelse der kræver lidt mere info end ellers for at få noget ud af besøget. Landskabet i sig selv er interessant, og er klassisk prærie. Men det er hvad der gemmer sig af historier og skæbner blandt det høje græs, der gør stedet til hvad det er i dag. Selv med en guide kan det være lidt forvirrende at forstå hvad der skete i løbet af de dage hvor soldater red i stilling og de oprindelige indbyggere lige så.

Der er flere ting ved Little Bighorn Battlefield der binder oplevelsen sammen. Først, det store område hvor krigen foregik. Det kan opleves på en 5 mile lang køretur ud i landskabet. Der er hvide gravsten rundt om, der indikerer hvor soldaterne faldt og du kan holde ind flere steder og læse om hvad der skete de forskellige steder.

Tæt ved besøgscenteret er en større klynge af de hvide gravsten. Det var her Custer’s Last Stand fandt sted. Her er senere rejst en minde over de faldne soldater.

Som noget relativt nyt, er der også kommet et mindesmærke til de oprindelige indbyggere der døde i krigen. Der er også rejst nogle røde gravsten til minde for de falde oprindelige warriors.

Besøgscenteret skal du besøge og bruge noget tid i, for at læse op på og forstå konflikten bedre. Der er en lille udstilling der bl.a. viser bevæbningen af soldater og krigere. Der er også film der fortæller mere om slaget.

Besøg Little Bighorn Battlefield

Little Bighorn Battlefield er et af mange sorte kapitler i USAs historie. Hvis du vil lære mere om landets kultur og historie bør du bruge noget tid til at lære mere om stedet og de tragiske begivenheder. Her finder du mere info om Little Bighorn Battlefield National Monument.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor. Den er fra Billings, Montana og ud til Little Bighorn Battlefield National Monument.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Royal Gorge Bridge

Royal Gorge i Colorado kan opleves fra Roayl Gorge Bridge med kig direkte knap 300 meter ned til Arkansas River.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada