Bighorn Canyon National Recreational Area

Bighorn Canyon er en oplevelse hvadenten du nyder den nedefra på vandet eller højt oppe på kanten med langt ned. Og måske møder du vilde heste.

13 sep, 2019

Billings som base til Bighorn Canyon

Har du base i Billings, Montana er der ikke langt til flere historie- og naturoplevelser. De to store historiske stop er Pompeys Pillar og Little Bighorn Battlefield.

Syd for Billings ligger en naturoplevelse du ikke må misse, hvis du er i området – Bighorn Canyon. Jeg vil anbefale indgangen i Wyoming, som ligger 1.5 time syd for Billings (se rute nederst).

Bighorn Canyon er en kløft med en flod der skærer sig igennem de farverige klipper. Stedet blev opdæmmet i den nordlige del i 1968, så den gik fra whitewater til roligt vand. Det indbød til flere alsidige aktiviteter og stedet er i dag udlagt til Recreational Area. Det betyder bl.a du kan tage din egen båd med og sejle ind i kløften.

Boat tour og Horseshoe Bend Marina

Det første stop når du kommer ind fra syd, er Horseshoe Bend Marina.
Her var jeg heldig at ankomme lige da en boat tour skulle afsted. Det er to timer på vandet med guide hvor stedets historie gennemgåes og du får nogle utrolige views af klipperne fra vandet.

På turen ind i kløften krydser du bl.a Wyoming/Montana State Line, som er markeret med skilte. Afhængig af rute, kan du også se et flydende toilet.

Boat tour fra Horseshoe Bend Marina afgik kl 10 og 14 og kostede 42 dollars (tjek selv tider hvis du kommer forbi).

Horseshoe Bend Marina er et familievenligt sted, med aktiviteter lige ved vandet. Der ligger også en badestrand med sand fra de røde klipper der omgiver den.

Lockhart Ranch

Rækkefølgen på oplevelser i Bighorn Canyon bestemmer du selv, da du kører ind og ud af parken det samme sted.

Efter min tur på vandet, kørte jeg ind i bunden af parken for at se nærmere på Lockhart Ranch Site.

Et par steder i Bighorn Canyon kan du opleve resterne af nogle af de gamle ranches der var aktive i området. Lockhart er den største med mere end 20 bevarede bygninger. Du kommer på grusvej det sidste stykke derud og fra p-pladsen skal du gå et lille stykke for at komme ned til ranchen. Husene bliver bevaret så de står nogenlunde som den gang. Du kan gå på opdagelse og lære mere om husene ved infostandere og kigge indenfor i flere af dem.

Vilde dyr i Bighorn Canyon

Bighorn Canyon er kendt for wild life. De to dyr du næsten er garanteret at spotte i parken er sheep og vilde heste. Jeg så dem først lidt på afstand, men fik også glæde af begge på kørebanen helt tæt på.

Devils Canyon Overlook

Et af de mest imponerende views af Bighorn Canyon får du ved Devils Canyon Overlook.
Med et hegn mellem dig og kanten, kan du kigge de knap 300 meter ned til floden. Et imponerende syn der varierer i farver afhængig af tid på dagen og året.

Besøg Bighorn Canyon

Der er flere stop bl.a stencirkler fra indianernes tipier samt små hikes i parken, men tiden løb fra mig. Med to timer på vandet, køreturen gennem parken og stop diverse steder betød jeg brugte fem timer de de store ting.
Besøget i parken er gratis, men bådruten koster. Der ligger et besøgscenter ved byen Lowell ved den sydlige indgang (hvor jeg kørte ind) som kan hjælpe dig med detaljer til dit besøg.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra min base i Billings i Montana, ned til Wyoming og ind i Bighorn Canyon.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada