Bozeman til Spokane

Dagen startede med lækker morgenmad i Bozeman, inden et skønt og varieret landskab virkede afstressende på turen til Spokane, Washington.

27. april, 2016

Fin overnatning i Bozeman, Montana

Det var min første nat i Bozeman og har ikke været i byen før. Det fortryder jeg lidt nu, for det er en dejlig by.
Jeg boede i det billigste jeg kunne finde downtown, på Lewis & Clark motellet. Det vil jeg godt anbefale til andre der ligger vejen forbi.

Det ligger på hovedgaden, 10 minutters gang fra det meste og lige ved den ene af byens to Community Food co-op butikker.

Food Co-Op kan bedst sammenlignes med en Whole Food, og efter en lang dag dagen før, var det her jeg købte min aftensmad – som både er muligt at spise i butikken, eller tage med.

Morgenmad i Bozeman

Efter en nat på Lewis & Clark gik jeg ned i byen for at spise morgenmad og se nærmere på byen.

Bozeman er stor nok til at “den løber rundt”. Ofte vil du se en hel del større og mindre byer på din roadtrip som godt nok har en downtown og midtby, men har problemer med at holde butikkerne kørende – og dermed flere tomme eller tarvelige butikker.

Det er der ikke noget af i Bozeman.

Godt hjulpet på vej af det område den ligger i, med masser af naturaktiviteter, samt en befolkning som går lidt mere op i deres kost end ellers i USA og motionerer, har et bredt udvalg af gode tøjbutikker og sportsbutikker samt et rigt udvalg af restauranter og barer mm.

Jeg søgte på google maps efter breakfast, og Nova Café dukkede op med gode anmeldelser.

Udefra ligner den ikke noget specielt, men facaden snyder. Den er stor og en anelse diner agtig indenfor.
Maden er god, med masser af hjemmelavede ting på kortet og i retterne som gør maden værd at prøve. Ikke nødvendigvis sundere men lavet med kærlighed.

Mange timer på vejen

Fra Bozeman havde jeg en del timer foran mig (knap 6 + pauser) til min endelige destination for natten lige vest for Spokane.

Fra Bozeman har du iøvrigt et fint udgangspunkt til at køre nord på til Glacier National Park. Det ville dog koste mig en dag i det program jeg havde lagt, så det sprang jeg over denne gang, da jeg også har været i den før.

Jeg holdt mig til I-90 på turen som er overraskende varieret på denne tur. Og kom faktisk så højt op, at regn blev til slud og slud blev til sne.
Men kun en kort strækning, hvor jeg så måtte gå fra 75 mph ned til 50 for at det var sikkert at køre.

Men det er blot i et af de mange bjergpas du passerer på denne strækning.

Tankning på din roadtrip

Min lejebil, Jeep Grand Cherokee, kørte godt 600 miles på en tankfuld. Dagen før, da jeg var kommet ud af Yellowstone så jeg benzin til 1.99 for en gallon.

Jeg havde brugt min GasBuddy app i Bozeman for at se priserne, og kunne se jeg fint kunne køre nogle timer og stadig finde noget til 2.07, så der blev bilen fyldt helt op (der er plads til 24 gallons i Jeep’en).

Tankning af din lejebil på en roadtrip er ikke så meget anderledes end i Danmark. Dog er det ikke sikkert du kan betale med dit kreditkort ude ved standeren, men skal ind i butikken og betale inden du kan tanke.

Det kan du læse mere om i artiklen om Trafikråd på din Roadtrip.

Solskin mod Spokane og Days Inn

Tilbage på vejen varmede det lidt op og solen kiggede pletvis frem. De snoede og til tider billedeskønne vejstrækninger bød på den variation der skulle til for at holde mig vågen og så er der ikke så meget trafik, at det, i hvertfald på mig, er afstressende at køre flere timer på denne måde.

Jeg bruger også de mange timer i bilen på en roadtrip, til at lytte til podcasts og lydbøger. Specielt på en strækning som denne dag, hvor der ikke var planlagt nogle stop.

Kort før Spokane kommer du forbi Coeur d’Alene. Du ser først Lake Coeur d’Alene lidt fra oven, og kører så med den på venstre hånd et stykke tid inden du kommer til byen.

Jeg havde ikke tiden, men har du den, så drej fra og kør langs søen sydpå ned til Parkline og tilbage op på modsatte side og gør stop i de små hyggelige byer langs breden.

Min dag var ved at være lang, så jeg kørte direkte mod Spokane og ud til Airway Heights, hvor jeg havde fundet et billigt Days Inn motel for natten.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top