Bozeman til Spokane

Dagen startede med lækker morgenmad i Bozeman, inden et skønt og varieret landskab virkede afstressende på turen til Spokane, Washington.

27. april, 2016

Fin overnatning i Bozeman, Montana

Det var min første nat i Bozeman og har ikke været i byen før. Det fortryder jeg lidt nu, for det er en dejlig by.
Jeg boede i det billigste jeg kunne finde downtown, på Lewis & Clark motellet. Det vil jeg godt anbefale til andre der ligger vejen forbi.

Det ligger på hovedgaden, 10 minutters gang fra det meste og lige ved den ene af byens to Community Food co-op butikker.

Food Co-Op kan bedst sammenlignes med en Whole Food, og efter en lang dag dagen før, var det her jeg købte min aftensmad – som både er muligt at spise i butikken, eller tage med.

Morgenmad i Bozeman

Efter en nat på Lewis & Clark gik jeg ned i byen for at spise morgenmad og se nærmere på byen.

Bozeman er stor nok til at “den løber rundt”. Ofte vil du se en hel del større og mindre byer på din roadtrip som godt nok har en downtown og midtby, men har problemer med at holde butikkerne kørende – og dermed flere tomme eller tarvelige butikker.

Det er der ikke noget af i Bozeman.

Godt hjulpet på vej af det område den ligger i, med masser af naturaktiviteter, samt en befolkning som går lidt mere op i deres kost end ellers i USA og motionerer, har et bredt udvalg af gode tøjbutikker og sportsbutikker samt et rigt udvalg af restauranter og barer mm.

Jeg søgte på google maps efter breakfast, og Nova Café dukkede op med gode anmeldelser.

Udefra ligner den ikke noget specielt, men facaden snyder. Den er stor og en anelse diner agtig indenfor.
Maden er god, med masser af hjemmelavede ting på kortet og i retterne som gør maden værd at prøve. Ikke nødvendigvis sundere men lavet med kærlighed.

Mange timer på vejen

Fra Bozeman havde jeg en del timer foran mig (knap 6 + pauser) til min endelige destination for natten lige vest for Spokane.

Fra Bozeman har du iøvrigt et fint udgangspunkt til at køre nord på til Glacier National Park. Det ville dog koste mig en dag i det program jeg havde lagt, så det sprang jeg over denne gang, da jeg også har været i den før.

Jeg holdt mig til I-90 på turen som er overraskende varieret på denne tur. Og kom faktisk så højt op, at regn blev til slud og slud blev til sne.
Men kun en kort strækning, hvor jeg så måtte gå fra 75 mph ned til 50 for at det var sikkert at køre.

Men det er blot i et af de mange bjergpas du passerer på denne strækning.

Tankning på din roadtrip

Min lejebil, Jeep Grand Cherokee, kørte godt 600 miles på en tankfuld. Dagen før, da jeg var kommet ud af Yellowstone så jeg benzin til 1.99 for en gallon.

Jeg havde brugt min GasBuddy app i Bozeman for at se priserne, og kunne se jeg fint kunne køre nogle timer og stadig finde noget til 2.07, så der blev bilen fyldt helt op (der er plads til 24 gallons i Jeep’en).

Tankning af din lejebil på en roadtrip er ikke så meget anderledes end i Danmark. Dog er det ikke sikkert du kan betale med dit kreditkort ude ved standeren, men skal ind i butikken og betale inden du kan tanke.

Det kan du læse mere om i artiklen om Trafikråd på din Roadtrip.

Solskin mod Spokane og Days Inn

Tilbage på vejen varmede det lidt op og solen kiggede pletvis frem. De snoede og til tider billedeskønne vejstrækninger bød på den variation der skulle til for at holde mig vågen og så er der ikke så meget trafik, at det, i hvertfald på mig, er afstressende at køre flere timer på denne måde.

Jeg bruger også de mange timer i bilen på en roadtrip, til at lytte til podcasts og lydbøger. Specielt på en strækning som denne dag, hvor der ikke var planlagt nogle stop.

Kort før Spokane kommer du forbi Coeur d’Alene. Du ser først Lake Coeur d’Alene lidt fra oven, og kører så med den på venstre hånd et stykke tid inden du kommer til byen.

Jeg havde ikke tiden, men har du den, så drej fra og kør langs søen sydpå ned til Parkline og tilbage op på modsatte side og gør stop i de små hyggelige byer langs breden.

Min dag var ved at være lang, så jeg kørte direkte mod Spokane og ud til Airway Heights, hvor jeg havde fundet et billigt Days Inn motel for natten.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Overnatning ombord på Queen Mary

Queen Mary er et fastfrosset kig på, hvordan et luksus ruteskib så ud i Atlanterhavstrafikkens storhedstid. Queen Mary er åben for alle, og så er det muligt at overnatte ombord.

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park var kun delvis tilgængelig på denne tid. Altid en fed oplevelse at bruge tid i Yellowstone, bl.a. ved Paint Pot og Old Faithful.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada