Historiske Providence, Rhode Island

Providence var midt i PVD Fest da jeg ankom, men Rhode Islands State Capitol er også et besøg værd uden den megen festivitas.

4. juni, 2016

Overnatning i Providence

Fra Mohawk Trail i Massachusetts kørte jeg til byen Providence i staten Rhode Island for at overnatte.

Jeg havde booket min overnatning aftenen før.
Det er lidt forskelligt hvor lang tid i forvejen jeg booker mine overnatninger på en roadtrip. Jeg har nogle tommelfingerregler jeg anbefaler mht overnatninger på din roadtrip som bl.a. inkluderer storbyer.
Selvom Providence ikke er en kæmpe by, så er den stor nok til, at jeg vil anbefale du booker din overnatning på forhånd. Specielt hvis du vil bo downtown.

Da jeg kun havde planlagt en nat i Providence, valgte jeg at bo downtown, så jeg nemt kunne komme rundt i i de historiske områder. Det endte med et værelse på Hotel Providence.

Da jeg første nærmede mig downtown troede jeg en stor begivenhed lige var slut, for der var afspærrede gader og masser af folk på gaden. Måske en sportskamp eller andet.

Jeg havde ikke lavet mit hjemmearbejde, for det skulle vise sig at begivenheden kun lige var startet.

Valet parkering

Gaden mit hotel lå på var også spærret, men jeg kunne komme ind da jeg skulle tjekke ind på hotellet og så afleverede jeg min bil til valet, så jeg ikke skulle rode med afspærrede gader.

Valet er en udbredt praksis rundt om i USA og du støder sikkert på den et par gange på din roadtrip.
Det er parkering af din bil, hvor du afleverer bilen til en servicemedarbejder på hotellet. De parkerer den så og du får en kvittering på din bil, som når du afleverer din jakke i garderoben.
Du kan så ringe ned og bestille din bil når du skal bruge den.
Det koster forskelligt fra sted til sted og så er det god skik også at give drikkepenge, et par dollars, når man får bilen bragt frem.

Her kan du læse mere om parkering på din roadtrip.

Dyre- og miljøvenlige Hotel Providence

Hotel Providence ligger i et historisk område i Providence i en bygning fra 1882. Oprindeligt bygget som hotel, men har også været kollegie i en årrække.

Hotel Providencet er historisk og lidt luksus uden at være super dyrt (betalte 1500 kr. for en overnatning). Efter nogle dage med billigere moteller var dette hvad jeg trængte til og var pengene værd.

Jeg rejser ikke selv med hund på mine roadtrips, men mange gør. Derfor har flere hoteller taget til sig, at være pet friendly. Det er Hotel Providence, og det starter allerede i lobbyen.

PVD Fest og alkohol på åben gade

Det var gået op for mig, at der foregik noget i byen, så jeg skyndte mig ud, mens det stadig var lyst.
PVD Fest

Der var gang i gaderne i downtown Providence denne dag. Der gik lidt tid inden jeg fandt ud af hvad det var, men jeg var endt midt i PVD Fest. PVD er forkortelsen for byen og så, ja Fest.

Det var den sidste store festdag i en længere PVD Fest som holdes over nogle dage med masser af aktiviteter og musik rundt om i byen.

Der måtte drikkes i gaden og alkohol blev solgt fra små boder. Da amerikanerne ikke må dette til dagligt (på nær et par byer/gader rundt om i USA) så nød de det. Så også flere som selv blandede drinks med medbragt booze fra rygsækken.

På Memorial Square var den store scene, hvor der løbende var større koncerter. Stilen var meget World Musik og jeg ramte en reggae band da jeg var forbi.

På andre arealer var der forskellige former for optræden og kunstneriske tiltag.

HIstoriske Providence og farserede muslinger

Selvom der var gang i den og menneskemængderne ikke var afskrækkende, så ville jeg nå noget mere af byen, så bevægede mig væk fra området hvor PVD Fest var og ned mod floden – Providence River.

Her krydsede jeg over til området ved universitetet (kommer der mere om i næste indlæg) og langs vandet.

Havde fundet en bar som passede til byens historie (grundlagt i 1636) og nød lidt lokal øl på The Wild Colonial Tavern.

Ved solnedgang var jeg heldig at befinde mig et af de bedste steder at fange den (stort set lige udenfor The Wild Colonial Tavern).

Til aftensmad havde jeg udset mig The Congress Tavern. Jeg var på jagt efter noget mere seafood og her fandt jeg en lokal Providence/Rhode Island specialitet – Stuffed Quahogs.

Det er faserede muslinger.

Festen var stadig i fuld gang i Providence gader og jeg stødte på flere indslag i form af Brass Bands, open air movies, projekteret kunst mm. på vejen tilbage til mit Hotel Providence.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Køre bil til Canada fra USA

Du må gerne køre ind i Canada i din lejebil. Du skal dog oplyse det ved afhentning. Det kræver ikke ekstra dokumenter og immigration er nem.

Overnatning ombord på Queen Mary

Queen Mary er et fastfrosset kig på, hvordan et luksus ruteskib så ud i Atlanterhavstrafikkens storhedstid. Queen Mary er åben for alle, og så er det muligt at overnatte ombord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada