Historiske Providence, Rhode Island

Providence var midt i PVD Fest da jeg ankom, men Rhode Islands State Capitol er også et besøg værd uden den megen festivitas.

4. juni, 2016

Overnatning i Providence

Fra Mohawk Trail i Massachusetts kørte jeg til byen Providence i staten Rhode Island for at overnatte.

Jeg havde booket min overnatning aftenen før.
Det er lidt forskelligt hvor lang tid i forvejen jeg booker mine overnatninger på en roadtrip. Jeg har nogle tommelfingerregler jeg anbefaler mht overnatninger på din roadtrip som bl.a. inkluderer storbyer.
Selvom Providence ikke er en kæmpe by, så er den stor nok til, at jeg vil anbefale du booker din overnatning på forhånd. Specielt hvis du vil bo downtown.

Da jeg kun havde planlagt en nat i Providence, valgte jeg at bo downtown, så jeg nemt kunne komme rundt i i de historiske områder. Det endte med et værelse på Hotel Providence.

Da jeg første nærmede mig downtown troede jeg en stor begivenhed lige var slut, for der var afspærrede gader og masser af folk på gaden. Måske en sportskamp eller andet.

Jeg havde ikke lavet mit hjemmearbejde, for det skulle vise sig at begivenheden kun lige var startet.

Valet parkering

Gaden mit hotel lå på var også spærret, men jeg kunne komme ind da jeg skulle tjekke ind på hotellet og så afleverede jeg min bil til valet, så jeg ikke skulle rode med afspærrede gader.

Valet er en udbredt praksis rundt om i USA og du støder sikkert på den et par gange på din roadtrip.
Det er parkering af din bil, hvor du afleverer bilen til en servicemedarbejder på hotellet. De parkerer den så og du får en kvittering på din bil, som når du afleverer din jakke i garderoben.
Du kan så ringe ned og bestille din bil når du skal bruge den.
Det koster forskelligt fra sted til sted og så er det god skik også at give drikkepenge, et par dollars, når man får bilen bragt frem.

Her kan du læse mere om parkering på din roadtrip.

Dyre- og miljøvenlige Hotel Providence

Hotel Providence ligger i et historisk område i Providence i en bygning fra 1882. Oprindeligt bygget som hotel, men har også været kollegie i en årrække.

Hotel Providencet er historisk og lidt luksus uden at være super dyrt (betalte 1500 kr. for en overnatning). Efter nogle dage med billigere moteller var dette hvad jeg trængte til og var pengene værd.

Jeg rejser ikke selv med hund på mine roadtrips, men mange gør. Derfor har flere hoteller taget til sig, at være pet friendly. Det er Hotel Providence, og det starter allerede i lobbyen.

PVD Fest og alkohol på åben gade

Det var gået op for mig, at der foregik noget i byen, så jeg skyndte mig ud, mens det stadig var lyst.
PVD Fest

Der var gang i gaderne i downtown Providence denne dag. Der gik lidt tid inden jeg fandt ud af hvad det var, men jeg var endt midt i PVD Fest. PVD er forkortelsen for byen og så, ja Fest.

Det var den sidste store festdag i en længere PVD Fest som holdes over nogle dage med masser af aktiviteter og musik rundt om i byen.

Der måtte drikkes i gaden og alkohol blev solgt fra små boder. Da amerikanerne ikke må dette til dagligt (på nær et par byer/gader rundt om i USA) så nød de det. Så også flere som selv blandede drinks med medbragt booze fra rygsækken.

På Memorial Square var den store scene, hvor der løbende var større koncerter. Stilen var meget World Musik og jeg ramte en reggae band da jeg var forbi.

På andre arealer var der forskellige former for optræden og kunstneriske tiltag.

HIstoriske Providence og farserede muslinger

Selvom der var gang i den og menneskemængderne ikke var afskrækkende, så ville jeg nå noget mere af byen, så bevægede mig væk fra området hvor PVD Fest var og ned mod floden – Providence River.

Her krydsede jeg over til området ved universitetet (kommer der mere om i næste indlæg) og langs vandet.

Havde fundet en bar som passede til byens historie (grundlagt i 1636) og nød lidt lokal øl på The Wild Colonial Tavern.

Ved solnedgang var jeg heldig at befinde mig et af de bedste steder at fange den (stort set lige udenfor The Wild Colonial Tavern).

Til aftensmad havde jeg udset mig The Congress Tavern. Jeg var på jagt efter noget mere seafood og her fandt jeg en lokal Providence/Rhode Island specialitet – Stuffed Quahogs.

Det er faserede muslinger.

Festen var stadig i fuld gang i Providence gader og jeg stødte på flere indslag i form af Brass Bands, open air movies, projekteret kunst mm. på vejen tilbage til mit Hotel Providence.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top