De billigste overnatninger på en roadtrip

I 2016 ville jeg bo billigt og vise kvaliteten på en roadtrip. Vise hvad du får for pengene. Målet var ikke at overnatte billigst, men bedste placering til billigeste pris.

Priser på overnatninger i 2023

Priserne på billige overnatninger er steget de sidste 8 år, så du kan ikke helt regne med priserne nedenfor. Det er dog stadig muligt at finde fornuftige, billige overnatninger på din roadtrip. I 2023 kørte jeg efter billige overnatninger i Californien og Oregon. Dem har jeg samlet her, hvor du kan se priser og hvad du kan forvente af standard og kvalitet.

Se priser på overnatninger 2023.

Fokus på fem overnatninger

På min roadtrip i april 2016, kørte jeg bl.a fra Seattle ned til San Diego.
Jeg havde fem overnatninger på denne strækning og undervejs tog jeg note af hvordan de forskellige steder var og hvad de enkelte overnatninger kostede.

Booket på forhånd og undervejs

Jeg kendte nogenlunde min rute på forhånd, men havde kun booket to af mine overnatninger på forhånd.
Den føste overnatning efter ankomst med flyet til Seattle og overnatningen dagen efter.
De resterende bookede jeg undervejs, når jeg havde en bedre idé om, hvor jeg ville hen og hvor langt jeg gad køre.

Overnattede billigt, men ikke billigst

Målet med disse fem overnatninger var ikke at gøre det så billigt som overhovedet muligt, men derimod vælge den billigste mulighed der hvor jeg besluttede mig for at overnatte.

Jeg kunne godt have overnattet billigere nogle af stederne, hvis jeg havde valgt at bo “skævt” i forhold til min planlagte rute.

Eneste “spilleregel” jeg havde, var at booke gennem hotels.com. Det gør jeg med alle mine overnatninger, da jeg opsamler kredit og får en gratis overnatning for hver ti jeg har. Det fungerer for mig og på en tur som denne, hvor jeg var afsted i 19 nætter, optjente jeg knap to gratis nætter.

En seng eller to

Jeg havde også bevidst valgt værelser med en seng, hvor normen på de fleste værelser i USA er, at der er to senge. Enten Queen eller King.

Skal i to par på tur og vil spare penge, kan i godt bo på et værelse med to Queens.

Skal i fire venner på tur, skal i have King senge, hvis i ikke vil ligge i ske med hinanden.

Prøv noget nyt og spar penge

Ved at vælge de billigste tvang jeg også mig selv til at prøve kædermoteller (og individuelle) jeg ikke kendte til.

Gennem årene er jeg desværre faldet i samme grøft som mange, nemlig kun at vælge det man kender til. Det kan ende med at koste dig mange penge på en tur og som du kan se er kvaliteten langt hen ad vejen den samme.

Overnatning i Aberdeen, WA

Efter ankomst til Seattle, kørte jeg lidt længere væk fra byen/lufthavnen end ellers. Valget faldt på Aberdeen, WA hvorfra jeg havde nogenlunde adgang til den oplevelse jeg kørte efter – Hoh Rainforest i Olympic National Park.

GuestHouse Inn & Suites – 408 kr, inkl morgenmad.

Find overnatninger i Aberdeen, WA.

Overnatning i Castle Rock, WA

Selvom jeg boede ved en motorvejsafkørsel var det den dyreste overnatning på denne strækning.

Jeg havde brugt noget tid hjemmefra for at finde denne overnatning, da der ikke var mange at vælge mellem i området (meget var lukket da det var uden for sæson) og billigere alternativer lå meget langt væk – enten i forkert retning, eller det ville have gjort min dag alt for lang.

Timberland Inn & Suites – 573 kr, uden morgenmad.

Find overnatninger i Castle Rock, WA.

Overnatning i Grants Pass, OR

Denne overnatning blev først booket to dage i forvejen.

Jeg skulle ikke noget i byen, så den blev valgt fordi den lå hvor det passede med en overnatning efter en dag med bl.a hike ved Multnomah Falls (https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10154275396016996) og en jævn lang dag på vejen.

Jeg havde ikke orienteret mig om så meget inden jeg kom til byen og overnatningen lå midt mellem downtown og de “ydre fastfood” kæder, men ikke dårligt.

Sunsets Inn – 425 kr, inkl morgenmad.

Find overnatninger i Grants Pass, OR.

Overnatning i Santa Rosa, CA

Denne overnatning blev booket dagen før, da jeg besluttede mig for at køre via Napa og St. Helena ud mod kysten nord for San Francisco.

Jeg kunne hurtigt se, at det var for dyrt at bo i St. Helena, så i den retning jeg skulle, fandt jeg Santa Rosa som havde overnatning som var billigt.

Motel 6 – 557 kr., uden morgenmad.

Find overnatninger i Santa Rosa, CA.

Overnatning i Buttonwillow, CA

Min sidst overnatning inden San Diego blev også booket dagen før.

Jeg havde planlagt at spise morgenmad i Solvang søndag morgen, men det ville blive en for lang dag at køre det sidste stykke ind til byen allerede lørdag (og for dyrt mht. overnatning).

Derfor valgte jeg at overnatte ved den motorvejafkøsel jeg alligevel skulle af på og valget faldt på Econo Lodge.

Econo Lodge Inn & Suites – 256 kr., inkl. morgenmad.

Find overnatninger i Buttonwillow, CA.

Morgenmad inkluderet

De steder der var morgenmad inkluderet, var det ca. denne standard.

De fleste af jer der har været på roadtrip før kender til udbuddet. Typisk nogle morgenmadsprodukter samt yoghurt.

Brød – bagel, toast – der kan ristes m. cream cheese og jam/honey, samt kaffe, the og juice.
Ofte finder du også lidt frugt.

Hvad koster en overnatning?

Den samlede pris for mine fem overnatninger ned af vestkysten endte på 2215 kr.
Den gennemsnitlige pris pr. overnatning var 443 kr.
Dette er en fornuftig gennemsnitspris for en overnatning på en roadtrip.

På en længere roadtrip, med ophold i større byer, er mit mål ikke at bruge mere end 100$ i gennemsnit for en overnatning.

Selvom prisen ovenfor kan virke billig, kan du ikke blot gange den med antal dage du skal afsted. Jeg var på vej til San Diego, hvor jeg brugte mere end 443 kr. pr. overnatning. Og også mere end de 100$ jeg går efter på en længere roadtrip.

Men sammen med en række billige overnatninger på resten af turen, betød de dyrere overnatninger i San Diego ikke så meget i det samlede regnskab.

Hvor og hvornår skal du bestille overnatning på forhånd?

Der er ikke faste regler for, hvornår du skal booke overnatninger – eller hvor mange. Hvordan jeg gør det afhænger meget af typen af tur jeg skal på og hvor. Hvordan du har lyst til at gøre, afhænger også af, hvad du foretrækker.
Jeg har dog et par tommelfingerregler for hvor det giver god mening at bestille overnatninger på forhånd samt hvornår det vil være en god idé at booke på forhånd.
Her kan du finde en masse informationer om overnatninger generelt og hvor jeg anbefaler du bestiller din overnatning på forhånd.

Hvad koster overnatninger generelt?

Her kan du se flere detaljer om en række overnatninger jeg havde på en tre ugers tur i 2013.

Hvor meget koster en roadtrip?

Her kan du se hvor meget overnatning udgør i det samlede budget og hvordan du selv kan være med til at holde prisen nede på nogle af de faste udgifter.

Andre roadtrip oplevelser:

Billig overnatning i Las Vegas

Las Vegas kan være billig at overnatte i, specielt i hverdagene. Overnatningsmulighederne i Las Vegas er mange, og du kan finde store værelser og suiter til fornuftige penge.

Tjekke ind og ud på hotel i USA

Tjek ind på motel el. hotel på din roadtrip i USA eller Canada er ikke svært. Her er min erfaring fra mere end 100 overnatninger i rundt om i USA og Canada.

San Diego Central Library

San Diego Central Library er et gratis åndehul med god udsigt og udstillinger om baseball og gamle bøger. Et besøg værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada