Glacier og Mt. Rainier National Park, Roadtrip i USA

Fra Medora begav vi os ud på den længste daglige køretur vi har haft på denne roadtrip. Knap 700 km fra Medora, ND til Great Falls, MT.
I Great Falls havde vi ikke bestilt overnatning og tog mere eller mindre blot det første motel langs hovedvejen. Der var dog udsolgt og der var noget detour der betød for megen kørsel for at komme frem til det næste på hovedvejen, så vi prøvede downtown og fandt et Quality Inn til 89$ for en nat.

Dagen efter gik turen mod Glacier National Park. Der var stadig små to timer fra Great Falls til indgangen til Parken, så vi fik de sidste flade prærier at se inden vi kørte ind i Rocky Mountains og den postkortmotiv skønne Glacier National Park. For det er virkelig stop på stop med billedeskøn natur. Der var desværre en del vejarbejde på Going to the sun road, som er den scenic rute som går gennem parken, så vi brugte meget af tiden på at holde i kø og når man endelig kørte var det i ‘færgetræk’ hvor man ikke rigtig havde muligheden for at holde ind impulsivt og nyde omgivelserne. Vi fik dog oplevet parken, gået lidt, set vandfald og oplevet det meste af parken som er tilgængelig med bil.

Vi kørte igennem Glacier National Park øst med vest og ude på den anden side havde vi booket overnatnig i Kalispell.
Derfra gik det dagen efter mod Moses Lake i Washington. Turen dertil gik via Grand Coulee Dam. Ikke så kendt som Hoover Dam, men på mange måder lige så imponerende. Oprindeligt lavet til at sikre vanding til landbruget i området, men blev senere lavet om til også at kunne producere strøm. Grand Coulee Dam er i dag kun overgået af et atomkraftværk (palo verde) som det mest strømproducerende værk i USA.

Turen fra Grand Coulee til Moses Lake bragte os igennem et landskab som man ikke forbinder med Washington og dagen efter fra Moses Lake til Mt. Rainier fortsatte det utrolige landskab.

Mt. Rainier stikke ud i landskabet og er faktisk en aktiv vulkan. Bjerget huset også mere end 20 gletchere og har derfor et konstant snedække på toppen. Der er rig mulighed for at vandre i området, men som med Olympic National Park, så kan stedet være indhyllet i tyk tåge og mange besøgende kommer forgæves.
På toppen (eller så tæt man kan køre) er der begrænset parkering, men der er mulighed for at parkere langs vejen nedaf bjerget. Fra den fjerneste p-plads op til besøgscenteret var der ca to km så vær forberedt på at gå lidt og de stier man kan tage i området er meget stejle, så formen skal være en lille smile i orden for at fuldt ud kunne nyde området.

Fra Mt. Rainier kørte vi tilbage til civilisationen og tog i biografen. Så Inception i IMAX og må endnu en gang kostatere at IMAX slår (med flere længder) de små ‘dagligstuer med 28 tommer skærme’ vi kalder biografer i Danmark.

Tags: , , , , , , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

1 Enlightened Reply

Trackback  •  Comments RSS

  1. Ærgerligt der ikke er knyttet en lokations kommentar til billederne, eller endnu bedre, et geotag.
    Håber der er noget mindre vejarbejde når vi er på Going to the sun road om 3 ugers tid.

    Men tak for nogle rigtig fine billeder.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top