Denver – Downton i The Mile High City

Denver har en fodgængervenlig bymidte med gode oplevelser. En gratis bus hjælper dig på 16th Street Mall – resten kan du fint nå til fods.

24 aug, 2018

Gratis bus I downtown Denver

Fra Colorado Sate Capitol tog vi den gratis bus på fra den ene ende af 16th Street Mall ved State Capitol ned til Union Station i den anden ende.

16th Street Mall er hoved shopping og underholdningsgaden i Denver. Det er en gågade, på nær de to dedikerede bus-spor hvor de gratis busser kører frem og tilbage i pendul fart.

Ved Union Station startede vi på vores egen lille walking tour rundt til nogle forskellige stop i Downtown Denver.

Her kan du se hvornår de gratis busser kører på 16th Street Mall.

Union Station

Denvers gamle togstation var en gang byens trafikale midtpunkt med masser af liv. Over årene er trafikken kun faldet og med det, fik bygningen også lov til at forfalde. I 2012 gik man dog all in på renovering af bygningen, området omkring og en udvidelse under (til en stor busterminal).

Intercity trafikken kom dog aldrig tilbage og der er kun to afgange med landsdækkende tog om dagen.
Lokale tog, letbane og ikke mindst busser, er den hovedsaglige trafik ved stationen.

Mange der kigger forbi Union Station i Denver kommer dog ikke for at nå en bus eller tog. De kommer for at spise og shoppe.

Ved renoveringen blev den store bygning og imponerende ventesal lavet om til food hall og shopping mall. Det er gjort godt og der er en masse gode mad oplevelser gemt i bygningen.
Da man renoverede den gamle bygning fik man også plads til et nyt hotel med 112 værelser.

Skal du bo centralt på hotellet eller prøve et af spisestederne, så tjek åbningstider og priser her.

Coors Field – Home of the Rockies

Fra Union Station er der ikke langt til Coors Field. Det er her Baseball holdet Colorado Rockies holder til.

På vejen fornægter områdets jernbane og logistik fortid ikke. Der er et ombygget varehus (med det klassiske vandtårn på toppen) og en mindre varehusbygning fra Union Pacifics storhedstid i byen. Det er i dag bygget om til restaurant.

Denver er repræsenteret med hold i alle de store ligaer (MLB, NFL, NHL, MLS, NBA) og har også hold i Lacrosse og Rugby ligaerne.

Colorado Rockies skulle spille denne aften, men vi havde allerede andre planer, så en MLB kamp må blive en anden gang. Vi stoppede dog ind forbi fanshoppen, som nok får de fleste superlige shops til at blegne.

Er du til baseball, så se om Colorado Rockies spiller når du er i byen.

Rockmount Ranch Wear

Stadig på gåben, gik vi tilbage mod LoDo (Lower Downtown) og 16th St. Mall. På vejen stoppede vi ind forbi Rockmount Ranch Wear.

Det er ikke den største western wear butik du kan finde i Colorado, men det er Denvers ældste. Den åbnede i 1946 og Jack A. Weil var den ældste CEO i verden og arbejde dagligt til hans død som 107 årig.
Butikken har lidt af alt det du har brug for til dit liv på ranchen samt en lille udstilling af westernmode gennem tiden.

Rockmount er deres eget brand og designer og producerer selv tøjet. Rockmount var en stor del af garderoben på filmen Brokeback Mountain, men har længe været et brand flere kendte har valgt som en del af deres garderobe.

Skal du have lidt western wear med hjem fra Colorado, så tjek udvalget her.

Larimer Square

På 16th St. Mall hoppede vi på den gratis bus og kørte nogle gader til Larimer St. Larimer Square er ikke et torv/plads men et stykke af Larimer St.

Denne block er den ældste kommercielle del af Denver, fra ca 1860. Da byen voksede og fokus flyttede til andre dele, gik området i forfald. I 1965 gik man igang med at restaurere området og i dag står mange af bygningerne som de gjorde for 150 år siden.
Larimer Square er en masse mindre butikker og spisesteder. Jeg havde udset mig The Market som frokoststed.

Se hvilke butikker og restauranter du finder i Larimer Square.

The Market

The Market er et tidligere supermarked for området. Fokus på byfornyelse udkonkurrerede dog det lille marked med større supermarkeder i starten af 1980. Siden 1983 er The Market i stedet drevet som café og spisested med en klassisk New York vibe , hvor det blev overtaget af to brødre fra New Jersey.

Det har holdt ved og The Market har skabt en unik café og spise oplevelse midt mellem the ever changing fast food kæder der ruller gennem en storby som Denver.

Som en salut til New Jersey baggrunden, faldt valget på en Meatball Sub til frokost.

The Market at Larimer Square er desværre lukket permanent. Der er dog andre muligheder for god mad i området.

Millenium Bridge

Via en gratis bus på 16th Street Mall gik turen retur til Union Station til lidt mere opdagelse.
Millenium Bridge er en fodgængerbro der spænder 40 meter over baneterrænet og forbinder LoDo med Commons Park og videre ind i Highland området.

Dens konstruktion er lidt speciel, da en enkelt søjle, ved hjælp af kabler, holder hele broen. Klemt inde mellem store glas og stål bygninger er den svær at få et ordentligt kig til eller billede af. Dens udtryk minder mere om kunst end funktion og er derfor et yndet motiv for mange.

Museum of Contemporary Art

Apropos kunst, så ligger Museum of Contemporary Art tæt ved broen. Planen var ikke at gå på museum i det gode vejr, men tatoveringen udenfor var værd at svinge forbi på vej til det næste stop.

Tjek åbningstider og hvilke udstillinger der er på museet.

Tattered Cover Book Store

For mindre end 10 år siden var en af mine faste rutiner på en roadtrip, at besøge bogbutikker. Ofte Barnes & Noble, som havde gode store butikker med en god atmosfære.
Barnes & Noble (som bogbutikker) findes ikke mere og der bliver længere mellem egentlige bogbutikker.

I Denver ligger stadig en bogbutik som er et besøg værd: Tattered Cover Book Store.
De har et par butikker i byen (bl.a. en lille en på Union Station) men det er den på hjørnet af 16th og Wynkoop jeg vil anbefale. Lokationen i en gammel bygning bidrager kun til oplevelsen. De fritlagte mursten og loftsbjælker giver hele bogoplevelsen et løft.

Som i Barnes & Noble, så er der café og du kan sidde rundt om i stole, på gulvet mm og læse bøger og blade.

Kigger du næremere på boghylderne, er der flere steder håndskrevne anbefalinger til bøgerne. En must-read roadtrip bog (On the road) får også en anbefaling med på vejen.

Tjek åbningstider for Tattered Cover Books.

16st Mall og Denver Pavilions

Vores egen lille walking tour sluttede på 16th Street Mall. 16th Street Mall er to kilometer lang og kan lidt sammenlignes med en gågade/strøget.
I to dedikerede busbaner kører der gratis busser frem og tilbage, så du hurtigere kan komme rundt mellem butikkerne.

Du finder alt på 16th Street Mall af både high/low og souvenir shopping. Læg dertil en masse kiosker og fast food steder.

Denver Pavilions er et lille Mall på Mall’et. Det er 40 butikker (og biograf, bowlingbane og restauranter) samlet i samme kompleks.

Se hvad Denver Pavillions har at byde på

Ruten rundt i Denver

Her kan du se den rute jeg gik/kørte med bus rundt i downtown Denver. Med de gratis busser der kører på 16th Street er det nemt at komme rundt i denne del af Denver.
Byen Denver har et ganske fint netværk af offentlig transport. Jeg ved flere har benyttet at bo på et billigere hotel lidt uden for downtown og benyttet letbanen for at opleve byen.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada