Red Rocks Park ved Denver

Red Rocks ved Denver er et must-see på din Rocky Mountain roadtrip. Red Rocks er det ultimative koncertsted, men en oplevelse med eller uden musik.

24 aug, 2018

Red Rocks som udflugtsmål

Denver har en række bynære naturoplevelser og kun en halv time fra downtown ligger Red Rocks som er et unikt område der er blevet lidt af et tilløbsstykke. Og med god grund.

Red Rocks er et naturområde der, som navnet antyder, har røde klipper. De ligger ikke i et ørkenlandskab som ex. Arches National Park, men i et hovedsagligt grønt område lidt ligesom Garden of the Gods. Det giver nogle utrolige kontraster mellem klipper og det omkringliggende landskab.

Red Rocks Park er et populært udflugtsmål for motionister. Området er gratis at besøge og de mange hiking trails i området betyder mange ligger deres gå, løbe eller cykeltur i området.

Red Rocks histories

Red Rocks har også et amfiteater. På dette besøg var der ikke tid til at se så meget af Red Rocks Park. Vi koncentrerede os om Red Rocks amfiteater hvor vi skulle til koncert.

Red Rocks amfiteater er en naturlig kombination af en skråning og omkransende klipper der skaber et unikt sted at optræde.

De indfødte benyttede sig af stedet for tusinder af år siden. I starten af 1900-tallet så man muligheden i at drive området som et underholdnings venue. Siden 1940-erne har det haft den form du ser i dag og mange af de helt store bands gennem tiden har optrådt der.

Koncert med “The Beatles” ved Red Rocks

Den 26. august 1964 spillede ‘The Beatles’ ved Rod Rocks og denne dag, den 24. august 2018, skulle vi ind og se ‘1964 The Tribute’ spille. Et Beatles cover band.

Adgangen til Red Rocks ændre sig en smule når der er events som koncerter. Så tjek kalenderen inden du tager derud.

Til denne koncert åbnede dørerne kl 18:30. Vi var derude en halv times tid før. Nogle var mødt op endnu tidligere og havde indfundet sig på parkeringspladsen i ren tailgate stil med havestole, mad og drikke. Så sågar nogle der havde sat en grill op og lavede mad.

Koncerten denne aften var en del af nogle sommerkoncerter der afholdes hvert år og billetterne kostede kun 40 dollars.

Der var ikke fyldt, selvom vejret var perfekt, så der var ikke kø til mad og drikkevarer. Vi så stedet an og fandt en rensdyr hotdog (with all the fixings) til aftensmad mens vi ventede på musikken.

1964 The Tribute er en populær gæst ved Red Rocks. Det var deres 15. år de spillede ved Red Rocks. De optrådte i karakter som den fra Beatles de nu var – John, Paul, George og Ringo.
De gjorde det godt og underholdt med alle de kendte og (for mig) ukendte Beatles numre i 2×45 minutter.

Red Rocks Music Hall of Fame

I pausen var der tid til at besøge Red Rocks Music Hall of Fame. Her gennemgåes stedets historie og der er en lang liste af alle de bands der har spillet på Red Rocks siden 1941.
De rigtige Beatles spillede her i 1964. Aftenens navn, 1964 The Tribute spillede en hyldestkoncert 40 år senere, hvor de optrådte med samme set liste som de originale Beatles havde i 1964.

Du finder mange kæmpestore navne mellem de optrædende over årene, men også nogle som ikke var helt så store da de kiggede forbi.
U2 blev stiftet i 1976 og var kun lige ved at bryde igennem da de spillede på Red Rocks i 1983. Det er stadig en koncert der nævnes den dag i dag og er gået over i historien som en af de bedste på Red Rocks. Det på trods af, at den var ved at regne væk. Ifølge Rolling Stones (bladet) – et definerende øjeblik i U2 og Rock’n’Rolls historie*.

Helt deroppe ligger 1964 The Tribute ikke, men at opleve Red Rocks amfiteater til deres udgaver af Beatles numre var en af de bedste musikalske oplevelser jeg har haft på mine roadtrips.

* Du kan finde koncerten på YouTube – søg efter: U2 – Live at Red Rocks (1983)

Besøg Red Rocks Park and Amphitheatre

Hvadenten du har tid til en koncert eller kun et stop forbi i løbet af dagen, så er Red Rocks et besøg værd. På deres hjemmeside kan du holde dig opdateret med events og evt. ændringer i adgangen.

Se hvor tæt på Denver Red Rocks ligger

Her kan du se et kort, der viser hvor tæt på Denver denne unikke naturoplevelse ligger. Selvom du ikke skal til koncert herude, er det værd at afsætte tid til at komme held og opleve den ikoniske scene og området. En perfekt mini-roadtrip fra dit ophold i Denver – eller på vej til/fra Denver på din roadtrip.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Billings, Montana

Billings er den største by i Montana og har et fint downtown område. Billings har alt, inkl. et overlook ved Sacrifice Cliff.

Bozeman til Spokane

Dagen startede med lækker morgenmad i Bozeman, inden et skønt og varieret landskab virkede afstressende på turen til Spokane, Washington.

3 Comments

 1. Hej René
  Vi skal snart på roadtrip i Midtvesten med start i Denver. Vi har kun to overnatninger i Denver – lørdag aften, hvor vi ankommer og så dagen efter en hel dag inden vi skal mod Arches mandag morgen.
  Er det efter din mening værd at bruge vores dag i Denver på at tage til Red Rocks Park frem for at opleve byen? Der er stadig billetter at få til en koncert den søndag aften, men ville du så også tage til parken om dagen – her tænker jeg på om man får “oplevet” området ved kun at tage til en koncert om aftenen?
  Tak for en fantastisk informativ side!

  1. @ Kamilla

   Det kommer an på hvordan jeres overordnede program er. Har i tid til at køre forbi parken på vej mod Arches, eller når i kommer tilbage til Denver når i skal retur? Hvis, så vil jeg nok springe koncerten over. Der går meget tid med en koncert, specielt hvis det ikke rigtig er en type musik i har interesse i. Er det jeres eneste dag i Denver, vil jeg hellere bruge tid i byen og så svinge forbi Red Rocks på ud af byen (eller på tilbage turen). I vil fint opleve stedet om aftenen, hvis i er der tidligt til koncerten. Amfiteateret lukker som ofte ned ved 14:30 tiden om eftermiddagen når der er koncert. Den åbner så igen nogle timer inden koncerten. Er i der tidligt, så er der tid til at se næremere på amfiteateret i dagslys. Udover amfiteateret, så er Red Rocks en stor park som benyttes til hikes, løbe og cykelture. Der er ikke så meget at se på og slet ikke i sammenligning med det i får at se i Utah og Moab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada