Telluride i Colorado

Telluride er en eksklusiv, idyllisk by og skisportområde i Colorado. Telluride ligger lidt i skyggen af Vail og Aspen, men fortjener et stop.

13 april, 2022

Telluride – en by i bjergene

Byen Telluride var udset som stop for natten. Den var endnu en af de idylliske must-see byer i Colorado, jeg havde fokus på i løbet af denne roadtrip. Fra Natural Bridge National Monument er der 4 timers kørsel til Telluride. På denne tid af året (april), kan der være dårligt vejr, hvilket kan forlænge turen. I værste fald, kan du ikke komme ind til Telluride pga. sne.

Den første halvdel af turen gik gennem det åbne flade landskab. I horisonten kunne jeg se de hvide tinder, på nogle af de bjerge jeg var på vej hen til. Telluride er et skisportssted i 2670 meters højde. I april betyder det, at der stadig er koldt, sne i byen og i bjergene omkring den. Spørgsmålet var hvor meget og om der kom mere denne dag.

Jeg holdt ind med mellemrum for at tjekke vejrudsigten og vejdirektoratet for Colorado. Selvom skyerne i området så lidt mørke ud, så holdt vejret tørt og turen til Telluride foregik uden problemer. Med begrænset bekymring om fremkommeligheden, kunne jeg nyde landskabet og kom frem til Telluride tids nok til at se nærmere på byen i dagslys.

Telluride – dyr men hyggelig

Tellurides historie går tilbage til 1878 og du kan spotte flere bygninger fra byens tidlige historie, når du går rundt i downtown.

Hovedgaden i Telluride gemmer på shopping til alt du behøver, flere restauranter og hoteller. Bevæger du dig ned mod floden og skiliften, finder du endnu mere shopping, barer og restauranter. Fra Telluride kan du tage en gratis gondol op til skisportsområdet – Mountain Village.

Telluride er en populær by at besøge både sommer og vinter. Fast ejendom i og omkring byen er dyr og et byhus eller lejlighed i Telluride kan nemt løbe op i 10 millioner dollars. Selvom Telluride ligger meget mere isoleret end Vail og Aspen, så har byen samme ry for at være legeplads for de rige – eller netop derfor.

Mad og drikke i Telluride

Der kom stadig nogle skiløbere ned af bjerget denne dag og fandt vej til en af de få restauranter i Telluride der stadig havde åbent, Smuggler Union. Efter en tur rundt i byen, endte jeg samme sted og nød en flight af det øl de brygger på stedet og et måltid mad.

Drikkepenge i USA

Drikkepenge er en del af kulturen i USA. Du vil opleve en forventning om drikkepenge mage steder på din roadtrip. Nogle steder er du måske klar over det, mens andre steder kan være nyt for dig. Størrelsen på forventede drikkepengene varierer og skifter mellem % og faste beløb fra ydelse til ydelse. Følg linket og læs mere om drikkepenge og ikke mindst hvor meget.

Overnatning i Telluride

Jeg overnattede i Telluride i midten af april. Det er sidst på vintersæsonen – også kaldet Mud Season. Det betød udvalget af hoteller var begrænset i Telluride og jeg havde en af de dyreste overnatninger på denne roadtrip, men også en af de bedste. Jeg boede på The Hotel Telluride i et lækkert værelse med en lille balkon og kig til skisportsområdet. Indretninger er klassiske mountain cabin/western style med en stor lobby og imponerende pejs.

Aftenbilleder i Telluride

Selvom temperaturen dykkede ned under minus 10 om aftenen, så valgte jeg at se nærmere på byen. Den lave temperatur og de få åbne steder havde stort set lagt byen øde. En perfekt mulighed for nogle gode aftenbilleder. Havde der ikke været isende koldt, ville jeg være kørt uden for byen, og taget nogle flere billeder af nattehimmelen uden lysforurening, men der var simpelthen for koldt.

Telluride – hvornår skal du besøge?

Telluride kan besøges året rundt, men som med de andre små byer på denne roadtrip, så er foråret (Mud Season) ikke det bedste tidspunkt. Telluride er primært kendt som et eksklusivt skisportområde, men byen er også fuld af liv om sommeren. Fordi Telluride er dyr, så vil du måske køre ind og besøge byen, opleve bjergene med lift, spise og drikke i byen, og så køre ud og overnatte et billigere sted. Det er helt fint at opleve en by på denne måde, men nogle gange fortjener en by en overnatning, for at få alle nuancerne med.

Find Telluride

Telluride ligger i det vestlige Colorado. Byen er gemt lidt væk i bjergene og du kun køre ind til byen fra vest. Den østlige adgang til byen, via Black Bear Pass er ikke en vej for almindelige biler. Her kan du se hvor Telluride ligger.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada