Morgenmad i Denver og Pikes Peak

Denver startede med morgenmad på en diner. Så gik turen op på Pikes Peak i 4 km’s højde til udsigt og haglvejr.

22 aug, 2017

Lynvisit i Denver

Denver var ikke på den oprindelige rute, men solformørkelsen skubbede os så langt mod nordvest, at den kom i spil.

Det var dog ikke til mere end en overnatning inden turen gik videre tilbage mod Texas.
Jeg havde håbet på nogle flere timer i byen, men vi sad i kø i 8 timer dagen før ned fra Wyoming. Det var den megen trafik fra solformørkelsen. Vi havde derfor knap 12 timer i Denver, hvoraf de fleste blev brugt til vores overnatning.

Den korte tid i Denver betød ikke så meget. Dels var besøget i byen ikke en del af den oprindelige plan til denne roadtrip. Og dels havde jeg været i Denver nogle gange før. (Og så kom jeg tilbage i 2018, men det vidste jeg ikke her).

Har du ikke været i Denver, kan jeg kun anbefale den. Det er en lækker by med fokus på udeliv. Den har en god infrastruktur med nem adgang til dels byen og dels de spektakulære naturområder tæt ved.
Denver ligger i 1,6 km højde og går også under navnet: Mile High City. I Denver og Colorado er marijuana blevet lovligt, så Mile High har fået en ny betydning.

God diner-oplevelse i Denver

Selvom der ikke var tid til sightseeing, så skulle der nydes en god morgenmad i Denver inden turen gik videre.
Et hurtigt kig på Yelp viste en diner ikke så langt fra hotellet som havde mange gode anmeldelser.
Sam’s No. 3 er en helt klassisk diner med kæmpe portioner. De varmeste anbefalinger her fra.

På turen tilbage til hotellet gik vi via 16th Street Mall, som er den gennemgående shopping gade i Denver. Det er en gågade med undtagelse af to busbaner. Her kører en gratis bus du kan tage frem og tilbage.

Billedeskønne Colorado

Colorado er en lækker stat at køre roadtrip i. Selv motorvejen I-70 på tværs af staten Colorado har nogle helt utrolige landskaber.
Denne dag gik turen dog fra nord mod syd, uden for Rocky Mountains. Den var dog ikke helt uden en vis charme.

Målet for dagen var Santa Fe i New Mexico. Inden vi lagde Colorado bag os, havde vi udset en af de mest legendariske roadtrip oplevelser i Colorado: Pikes Peak. En køretur til toppen af Pikes Peak bør være på alles tjekliste for en roadtrip i Colorado. En enestående mulighed for at køre op i over 4 km højde.

Sidst jeg selv kørte til toppen i bil, var i 2008. Siden har jeg været en tur på toppen med Pikes Peak Cog Railway i 2012.

Turen op på Pikes Peak

Opkørslen til Pikes Peak starter ved Manitou Springs. Er du ikke på gennemfart som jeg desværre var, så er byen og området værd at bruge tid på. Specielt Garden of the Gods er et af de steder der kan få de fleste til at forelske sig i Colorado.

Turen til toppen af Pikes Peak er på mange måder en must-do tur. Pikes Peak er ikke den højeste bjergtop du selv kan køre til toppen af. Mount Evans lidt vest for Denver, er faktisk en smule højere.
Pikes Peak har dog været bedre til at markedsføre sig. Fortællingen om bjerget, det årlige racerløb og muligheden for at tage toget til toppen har gjort Pikes Peak til en større attraktion. Selvom det måske føles mere turistet, så er Pikes Peak et must.

Turen op ad bjerget er en rejse gennem naturen. Skov i bunden, alpine længere oppe og endeligt “et skaldet” bjerg.

Der er 156 sving på vej til toppen, hvoraf mange er hårnålesving. De til tider stejle bjergsider indbyder måske ikke til racerløb for de fleste, men Pikes Peak International Hill Climb afholdes hvert år. Et ræs om at komme hurtigst til toppen. Frem til 2010 var der ikke asfalt hele vejen op. Det var sådan jeg oplevede Pikes Peak i 2008 på min første tur op. Asfalt det meste af vejen, men grusvej de sidste kilometer til toppen. I 2011 blev den resterende strækning af Pikes Peak asfalteret.

Har du ikke mod på selv at køre turen til toppen af Pikes Peak, er der flere alternativer. Du kan tage toget fra Manitou Springs. Du kan gå til toppen, men det er 21 km, så nok ikke en tur du gennemføre uden træning. Du kan cykle, som vi så flere gøre denne dag. Eller du kan tage en guidet tour op og ned hvor andre kører. Sidsnævnte kan kombineres med cykel hvor du køres op og cykler ned, eller omvendt.

Mit mål for fremtiden er, at hike op og have en cykel klar på toppen jeg kan trille ned på.

Højdesyge og haglvejr på Pikes Peak

På toppen af Pikes Peak er du i 14110 fods højde. 4300 meter øver havets overflade. Her er det kun halvt så meget ilt i luften som ved havoverfladen. De fleste oplever en eller anden form for højdesuge på toppen af Pikes Peak. Drik rigeligt med vand, men hvis hovedpinen/kvalmen melder sig, er der ikke andet for, end at køre ned igen.

Da dette var mit tredje besøg på toppen, vidste jeg hvordan min krop reagerede. I løbet af en lille halv time ville jeg få hovedpine. Det var derfor den tid jeg brugte til at få lidt billeder og besøge giftshoppen.

Jeg var der dog længe nok til at undre mig over at der holdt sneplove med personale på toppen. Vi havde set sne på vejen op, men ikke nok til en plov.

Kort efter kom forklaringen. Et uvejr trak ind over Pikes Peak og vi gjorde klar til at køre ned igen. Vi nåede ikke langt ned af bjerget før vejen blev lukket. Et kraftigt haglvejr åbenbarede sig og bil og vejbane blev dækket i hagl og slud. Der kom så meget vejen blev lukket for en kort bemærkning og en plov sendt afsted for at rydde.

Ekstremerne på Pikes Peak

Haglvejret på toppen gjorde kun turen til toppen af Pikes Peak til en bedre oplevelse. Det er vilkårene i 4 kilometers højde og sender dig videre med en oplevelse som du kun kan opleve sådan et sted.

Et andet vilkår med det høje bjerg, er faren ved turen ned. De mange sving slider på bremsen og kan gøre turen farlig for dig. Hvis du ikke benytter motorbremse, kan dine bremser blive for varme og svigte.
Halvvejs nede bliver temperaturen målt på dine bremser. Er de for varme, skal du holde og vente til de er kølet ned.

Mod Santa Fe og New Mexico

Nede fra Pikes Peak gik turen syd på mod New Mexico og Santa Fe. De mørke skyer fra haglvejret blev langsom opløst og et lækker roadtriplandskab åbenbarede sig.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Colorado National Monument

Colorado National Monument kombinerer det bedste fra Utah og Arizona i en overskuelig park i Colorados nordvestlige hjørne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada