Guldgraverbyerne Nevada og Virginia City

De historiske byer Nevada og Virginia City har en fortid som guldgraverbyer. I dag er de frilandsmuseer og et skønt roadtrip motiv.

20 sep, 2019

Nevada og Virginia City

Fra Butte gik min rute af de mindre veje og bragte mig gennem to historiske byer i Montana: Nevada City og Virginia City.

Nevada City kom først og er en gruppe huse i vejkanten ved en gammel togstation. Det er total western stemning at gøre stop her. Igen led jeg under min sene ankomst på sæsonen, så der var lukket flere steder. Og kraftig regnvejr hjalp ikke på oplevelsen.

Tæt ved ligger Virginia City. Samme princip, men meget større. Her er der flere huse på begge sider af vejen, hvoraf de fleste er indrettet som små museer hvor du kan træde ind i datidens butikker og forskellige typer forretning.
Virginia City har også et udvalg i rigtige butikker, samt caféer og restauranter, hvoraf enkelte havde åbent denne regnvåde dag i september.

Historie reddes af turisme

Nevada og Virginia City er ægte historiske byer med tråde tilbage til dengang der blev gravet efter guld i området. Byer som disse, overlever ikke tidens tand uden at det bliver lidt turistet. Hvis du kan se igennem fingre med det, så er Nevada city og Virginia City i Montana et fint stop på din roadtrip. Du finder med garanti en masse finurlige detaljer på og i de gamle huse, når hvis du går på opdagelse. Og hvem ved, måske lærer du lidt mere om historien i dette område af USA. I løbet af året er der flere arrangementer, hvor byerne bliver til et frilandsmuseum med udklædte statister mm.
Her kan du finde mere info om byerne Virginia og Nevada City.

Tøjvask i West Yellowstone

Mit stop for natten var i West Yellowstone. Det er en populær by at overnatte i for besøgende til Yellowstone nationalpark, da overnatning i parken hurtigt bliver udsolgt (eller er for dyrt). West Yellowstone var også hvor jeg vaskede tøj på denne tre ugers roadtrip.

West Yellowstone lider lidt under de mange turister, så byen har fået slidt dens sjæl ned og facaderne er nu fikseret på turisme. Det betyder byen ikke er videre interessant at gå rundt i og slet ikke sidst på sæsonen hvor flere steder var lukket. En rolig aften på hotellet passede mig dog fint og var den perfekte opladning til de kommende dages oplevelser i Yellowstone National Park.

Jeg havde valgt et hotel som har vaskeri og jeg afsatte et par timer af sidst på dagen til at få det ordnet.
På en tre ugers roadtrip vasker jeg tøj ca halvvejs. Mange hoteller og moteller har møntvaskeri (selv på The Strip i Las Vegas har jeg vasket tøj).

Her kan du finde mere info om tøjvask på din roadtrip.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Butte via Nevada og Virginia City til min overnatning i West Yellowstone.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Salt Lake City og mormonerne

Salt Lake City er byder på historie, politik og ikke mindst en forbindelse til Danmark i form af mange tusinde mormoner der udvandrede.

Tøjvask på roadtrip

Når jeg er afsted på roadtrip i 3 uger så afsætter jeg altid ca. midtvejs, en aften eller morgen til tøjvask.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada