Grand Teton National Park

Grand Teton National Park ligger i naturlig forlængelse af Yellowstone. Sving ind forbi og snyd ikke dig selv for en utrolig naturoplevelse.

23 sep, 2019

Grand Teton og Yellowstone nationalparker

Grand Teton National Park og Yellowstone National Park hænger sammen. Bogstavelig talt. Kommer du fra syd, skal du gennem Grand Teton for at komme til Yellowstone. Du kan dog køre en strækning hvor du ikke opkræves indgangsgebyr for Teton, hvis du vil spare det og ikke har et Annual Pass.

At de to parker hænger sammen på denne måde er kun et plus. Mange fokuserer så meget på Yellowstone, at de overser Grand Teton. På denne måde er der ingen undskyldning for ikke at se nærmere på Grand Teton, da det ikke er en omvej.
Grand Teton er en billedeskøn park med masser af klassiske naturoplevelser. Parken har ikke nogle af de vulkanske seværdigheder som Yellowstone er kendt for, men landskabet, søerne og bjergene er mere end rigeligt.

Spektakulære Grand Teton National Park

Grand Teton National Park har flere niveauer. Mange oplever parken fra den store landevej og ser de karakteristiske bjergtinder på afstand. Andre tager den mindre Teton Park Road og kommer en hel del tættere på.
De dedikerede afsætter nogle dage i parken til at hike backcountry og udnytte søerne. Jeg havde tid, men ikke til hikes mm. Så jeg holdt mig til Teton Park Road, og gjorde stop flere steder for at nyde den spektakulære udsigt.

Kommer du denne vej forbi, er det ikke så svært. Du skal blot holde ind når muligheden byder sig. Fra nord starter det ved Jackson Lake Overlook. Dernæst Colter Bay Village. Her holdt jeg frokost og nød endnu en af mine hjemmesmurte sandwicher. Denne gang med vandudsigt.

Du er først rigtig inde i Grand Teton National Park når du drejer ind på Teton Park Road og krydser Jackson Lake Dam (fra nord). Vejen tager dig endnu tætter på de ikoniske tinder og der er mange gode steder at stoppe ind og nyde udsigten og tage nogle billeder.

Har du ikke tiden til en lang hike, og kun kan nyde Grand Teton National Park fra din bil, så skal du køre af den ensrettede vej ved Jenny Lake Lodge (Jenny Lake Road). Det bliver ikke bedre i bil i parken.

Frokost i naturen

Frokost i det fri er en indbygget mulighed på en roadtrip og noget jeg ofte drager nytte af. Jeg har tidligere beskrevet hvordan jeg gør i forbindelse med køl og indkøb mm. Du kan læse alle detaljerne her, om frokost på din roadtrip.

Jackson, Wyoming

Min tur denne dag sluttede ikke ved Grand Teton National Park eller den nærliggende by, Jackson. Jackson er ellers en fed by og jeg har været igennem/overnattet i den på flere ture. Jackson fortjener en overnatning hvis du er i området på en roadtrip. Downtown er super charmerende og der ligger flere must-try barer og restauranter, bl.a Silver Dollar Bar & Grill på The Wort og ikke mindst Million Dollar Cowboy Bar og Steakhouse. Her kan du se nogle af de oplevelser jeg har haft i og tæt ved Jackson.

Teton Village

Teton Village tæt ved er også et stop værd. Det er et kendt skisportsområde, men er værd at besøge selvom du ikke er er der for at stå på ski. Om sommeren kan du komme på toppen med den store lift og få en helt utrolig udsigt ud over området og Grand Teton National Park.

Overnatning i Green

På dette tidspunkt på turen havde jeg næsten besluttet mig for, hvad den sidste uge skulle gå med og skulle under alle omstændigheder syd på mod Utah. Så jeg satte kursen mod Green River i Wyoming for at overnatte. Turen derned var ikke kedelig, men med mine oplevelser gennem Yellowstone og Grand Teton, var naturen lidt tam på den sidste del af strækningen.

Det var dog værd at tage med, når jeg havde Utah’s utrolige natur at se frem til. Jeg sluttede dog dagens lidt lange køretur på en optur, da jeg så hvad der lå lige uden for mit hotel: En vaskeægte diner i skinnende krom.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra jeg forlod Yellowstone og kørte ind i Grand Teton National Park og endelig køreturen ned til Green River.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Peyto Lake og postkort på stribe

Peyto Lake har en karakteristisk turkis farve som kommer fra områdets mange gletchere. Jasper blev til Banff National Park og naturen fortsatte sin kontinuerlige række af postkortmotiver.

Royal Gorge Railroad, Colorado

Åbne togvogne, krig på skinnerne og 300 meter op til Royal Gorge Bridge nede fra bunden af kløften. En afslappende morgentur med Royal Gorge Railroad langs Arkansas River.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada