Zion National Park og våde fødder

Man skal ud af sin bil for at opleve Zion National Park – og det i mere end én forstand. Skal man have det hele med får man våde fødder, men det og en tur ind bag vandfaldene er det hele værd.

Shuttle bus i Zion National Park

I mange nationalparker rundt om i USA kan man stille bilen og tage en shuttle bus rundt. I Zion National Park er det den eneste måde at komme rundt på. Man parkere ved visitor centeret og stiger på en af de mange busser som kører i pendulfart rundt i parken. Vi tog turen ind i bunden af parken og bevægede os så trinvis ud af parken.

Temple of Sinawava i Zion National Park

Shuttle busserne stopper ude ved vejen, og selv om der mange steder er pæn natur at se på, så skal man ud og gå på stierne for at få hele oplevelsen med.
Det mest populære sted er inde i bunden af parken hvor Temple of Sinawava ligger. Her er der en river side walk som følger floden et stykke ind i kløften.Våde fødder i Zion National Park

For enden af stien er det muligt at fortsætte ind i kløften ved at gå i og langs floden.
Jeg havde kun få dage forinden fundet ud af, at man kunne fortsætte ind ad denne vej, så var ikke fuldt forberedt mht. udstyr. Jeg valgte dog at begive mig et stykke ind.
Efter at have krydset floden et par gange kom man så langt ind at man kun kunne fortsætte ved at gå nede i floden. Som sagt var jeg ikke forberedt på dette, så jeg stoppede inden vandet nåede op til mine shorts. Var jeg fortsat havde vandet hurtigt stået mig til brystet.

Zion er en ørkenpark, så husk masser af vand

Det var en varm dag, så mine sko tørrede rimeligt hurtigt igen, men sveden på ryggen af at gå med rygsækken hang ved hele dagen. Det var et øeken område vi var i, så man skulle huske at drikke rigeligt med vand.

Weeping Rock i Zion National Park

Inde fra bunden af Zion National Park tog vi shuttle bussen tilbage mod indgangen. Første stop på vej ud var ved Weeping Rock. En kort hike op til en klippeafsats, hvor man for det første har et great view ud over dalen. Weeping Rock (grædende klippe) kommer af det vand som drypper ned fra afsatsen.

Emerald Pools i Zion National Park

Næste stop var Emerald Pools Trails. Efter en kort hike kommer man op til nogle vandfald, som stien går ind bag. Der var ikke så meget vand i faldene på denne årstid, men man kunne stadig godt blive en lille smule våd.

Vi brugte kun 4 timer i parken, men man kan sagtens bruge det dobbelte, specielt hvis man har mod på nogle af de længere og mere udfordrene hikes i området.


klassiske_rute_01
Klik på billedet for at se komplet kort.

number_21_orOplevelsen ovenfor er fra et af de mange stop på den klassiske roadtrip rute på USA’s vestkyst. Den klassiske rute er oplagt til en tre ugers roadtrip i USA. Den byder på et varieret udvalg af oplevelser med bl.a store og små byer, kyststrækninger, strand, ørken, skov, bjerge, interstates, highways og byways.

Her kan du se et detaljeret kort over ruten og alle oplevelserne på den klassiske roadtrip rute som bl.a inkluderer San Francisco, Highway 1, Hearst Castle, Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, Antalope Canyon, Hoover Dam, Las Vegas, Death Valley og Yosemite National Park m.fl.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Wells Gray Provincial Park

Der var vandfald fra morgenstunden og frokost i det fri i Wells Gray Provincial Park. Kamloops til Jasper synes øde, men der er masser af naturoplevelser.

Guadalupe Mountains National Park

Besøget i guadalupe National Park blev kort fordi et rigtig besøg kræver en dags hiking i området. Dagen bød også på frokost ude midt i ingenting.

One Comment

  1. Jeg var der i 2008 og jeg syntes det er fantastisk at se stedet igen, og jeg savner USA rigtig meget. Jeg skal helt klart tilbage til den National Park, vil rigtig gerne gense den igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada