Zion National Park og våde fødder

Man skal ud af sin bil for at opleve Zion National Park – og det i mere end én forstand. Skal man have det hele med får man våde fødder, men det og en tur ind bag vandfaldene er det hele værd.

Shuttle bus i Zion National Park

I mange nationalparker rundt om i USA kan man stille bilen og tage en shuttle bus rundt. I Zion National Park er det den eneste måde at komme rundt på. Man parkere ved visitor centeret og stiger på en af de mange busser som kører i pendulfart rundt i parken. Vi tog turen ind i bunden af parken og bevægede os så trinvis ud af parken.


Temple of Sinawava i Zion National Park

Shuttle busserne stopper ude ved vejen, og selv om der mange steder er pæn natur at se på, så skal man ud og gå på stierne for at få hele oplevelsen med.
Det mest populære sted er inde i bunden af parken hvor Temple of Sinawava ligger. Her er der en river side walk som følger floden et stykke ind i kløften.Våde fødder i Zion National Park

For enden af stien er det muligt at fortsætte ind i kløften ved at gå i og langs floden.
Jeg havde kun få dage forinden fundet ud af, at man kunne fortsætte ind ad denne vej, så var ikke fuldt forberedt mht. udstyr. Jeg valgte dog at begive mig et stykke ind.
Efter at have krydset floden et par gange kom man så langt ind at man kun kunne fortsætte ved at gå nede i floden. Som sagt var jeg ikke forberedt på dette, så jeg stoppede inden vandet nåede op til mine shorts. Var jeg fortsat havde vandet hurtigt stået mig til brystet.

Zion er en ørkenpark, så husk masser af vand

Det var en varm dag, så mine sko tørrede rimeligt hurtigt igen, men sveden på ryggen af at gå med rygsækken hang ved hele dagen. Det var et øeken område vi var i, så man skulle huske at drikke rigeligt med vand.

Weeping Rock i Zion National Park

Inde fra bunden af Zion National Park tog vi shuttle bussen tilbage mod indgangen. Første stop på vej ud var ved Weeping Rock. En kort hike op til en klippeafsats, hvor man for det første har et great view ud over dalen. Weeping Rock (grædende klippe) kommer af det vand som drypper ned fra afsatsen.

Emerald Pools i Zion National Park

Næste stop var Emerald Pools Trails. Efter en kort hike kommer man op til nogle vandfald, som stien går ind bag. Der var ikke så meget vand i faldene på denne årstid, men man kunne stadig godt blive en lille smule våd.

Vi brugte kun 4 timer i parken, men man kan sagtens bruge det dobbelte, specielt hvis man har mod på nogle af de længere og mere udfordrene hikes i området.


klassiske_rute_01

Klik på billedet for at se komplet kort.

number_21_orOplevelsen ovenfor er fra et af de mange stop på den klassiske roadtrip rute på USA’s vestkyst. Den klassiske rute er oplagt til en tre ugers roadtrip i USA. Den byder på et varieret udvalg af oplevelser med bl.a store og små byer, kyststrækninger, strand, ørken, skov, bjerge, interstates, highways og byways.

Her kan du se et detaljeret kort over ruten og alle oplevelserne på den klassiske roadtrip rute som bl.a inkluderer San Francisco, Highway 1, Hearst Castle, Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, Antalope Canyon, Hoover Dam, Las Vegas, Death Valley og Yosemite National Park m.fl.

Vurder indlægget

Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook eller Google Plus via knapperne øverst til venstre. På forhånd tak.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Tina says:

  Jeg var der i 2008 og jeg syntes det er fantastisk at se stedet igen, og jeg savner USA rigtig meget. Jeg skal helt klart tilbage til den National Park, vil rigtig gerne gense den igen.

 2. Annika says:

  Vi var der i 2010, og havde glædet mig til den, men synes den var kedelig.
  Det skal dog siges at vi self. er begrænset en del pga en kørestol 😉

  Til gengæld tog vi en tur udenfor Zion, efter anbefaling fra en lokal (geocacher), og WAUV… så fik vi en oplevelse. Turen kræver dog en bil med til højde til jorden + at man ikke er helt sart med at køre på smalle veje med meget dybe hjulspor (vi skulle ikke ned i dem, for så havde vi hængt der).
  Næsten ingen mennesker, men meget tæt på diverse dyr og så var vi jo på toppen af klippen – wauv.

  Har de ændret reglerne i Zion? Sidste år måtte man køre der om vinteren – indtil 1. maj og derefter kun shuttler… dog fungerer shuttlerne jo super, så hvorfor køre i kø og forurene mere end højst nødvendigt? 🙂

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top