Farverig ørken og forsteninger på Route 66

Åbne landskaber, klassiske byer, farver i ørkenen og forstenet træstammer var nogle af de ting vi oplevede på dagens Route 66 strækning.

Ørken og naturskønne strækninger på Route 66

Efter Albuquerque meldte ørkenen på Route 66 sig for alvor. Ikke langt fra Albuquerque kunne man dreje fra og få nogle mere naturskønne strækninger end blot interstates og Frontage roads.

Klik på billedet for at se i fuld størrelse

Varme Arizona på Route 66

Jo tættere vi kom på Arizona, jo mere åbnede landskabet sig og det blev gradvis varmere.

Gallup, New Mexico – ligesom i sangen om Route 66

Lige inden grænsen til Arizona gjorde vi stop i Gallup, New Mexico. Byen er nærmest udødeliggjort i den klassiske Route 66 sang, men byen har også en lang historie og tilknytning til de lokale indianere.


Route 66 på Arizona interstates

Vi valgte at holde os til Interstate da vi kom ind i Arizona. Frem til Flagstaff er Interstate stort set lagt lige oven på Route 66, så der er ikke så mange afstikkere eller noget at køre efter. Vi skulle dog ikke helt til Flagstaff, kun Holbrook. Inden vi nåede dertil havde vi afsat tid til at besøge Painted Desert og Petrified Forrest National Park.

Painted Desert på Route 66

Når man kommer fra øst og kører ind i nationalparken fra Interstate, så starter man i Painted Desert delen. Den har fået navnet (malet ørken) efter de forskellige farver man oplever i landskabet og i de forskellige lag i klipperne.


Klik på billedet for fuld størrelse
Klik på billedet for fuld størrelse

Landskabet er lidt fladt og ensformigt, men enkelte steder kan man få nogle gode views og billeder.

Forsteninger i Petrified Forest på Route 66

Et stykke inde i Painted Desert begynder man at se flere og flere forstenede træstammer og parken ændre sig en smule. Der er nogle hikes ud i området hvor man kan komme tæt på. Vi sprang dog disse over da der var blevet temmeligt varmt og senere kom der flere forsteninger mere up close and personal.


Petrified Forrest er ikke en af de parker hvor der lige er en enkelt eller to forsteninger. Der er hundredevis, hvis ikke tusindvis rundt om i landskabet. Nogle af de helt store kam man komme tæt på oppe ved den ene indgang.Man bliver grundigt fortalt på sin tur gennem parken at man ikke må samle forsteninger eller andet op og tage med sig.

Forsteninger med hjem som souvenir fra Route 66

Det skulle dog vise sig at der var rigelig mulighed for at få forsteninger med sig hjem. Lige uden for parken og op til Holbrook lå der flere små butikker som solgte forsteninger og oppe ved Holbrook lå der en kæmpestor en.

Faktisk så stor at at jeg tror vi så lige så mange forsteninger liggende på deres lager, som vi havde set fra vejen og stier inde i parken.

I butikken kunne man købe forarbejdet forsteninger i alle afskygninger, men havde ikke lige brug for (eller bagagevægt til) havstole eller bordplader i forstenet træ.

Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Andre roadtrip oplevelser:

Paramount Studios Tour

Paramount Studios i Hollywood tilbyder en fantastisk tur ind i en falsk virkelighed. Kom med bag kulissen og se hvordan movie magic bliver til.

Zion National Park

Turen til Zion National Park gennem Zion-Mt. Carmel Tunnel byder på betagende landskaber med plateauer, skov og farverige klippeformationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada