Farverig ørken og forsteninger på Route 66

Åbne landskaber, klassiske byer, farver i ørkenen og forstenet træstammer var nogle af de ting vi oplevede på dagens Route 66 strækning.

Ørken og naturskønne strækninger på Route 66

Efter Albuquerque meldte ørkenen på Route 66 sig for alvor. Ikke langt fra Albuquerque kunne man dreje fra og få nogle mere naturskønne strækninger end blot interstates og Frontage roads.

Klik på billedet for at se i fuld størrelse

Varme Arizona på Route 66

Jo tættere vi kom på Arizona, jo mere åbnede landskabet sig og det blev gradvis varmere.

Gallup, New Mexico – ligesom i sangen om Route 66

Lige inden grænsen til Arizona gjorde vi stop i Gallup, New Mexico. Byen er nærmest udødeliggjort i den klassiske Route 66 sang, men byen har også en lang historie og tilknytning til de lokale indianere.


Route 66 på Arizona interstates

Vi valgte at holde os til Interstate da vi kom ind i Arizona. Frem til Flagstaff er Interstate stort set lagt lige oven på Route 66, så der er ikke så mange afstikkere eller noget at køre efter. Vi skulle dog ikke helt til Flagstaff, kun Holbrook. Inden vi nåede dertil havde vi afsat tid til at besøge Painted Desert og Petrified Forrest National Park.

Painted Desert på Route 66

Når man kommer fra øst og kører ind i nationalparken fra Interstate, så starter man i Painted Desert delen. Den har fået navnet (malet ørken) efter de forskellige farver man oplever i landskabet og i de forskellige lag i klipperne.


Klik på billedet for fuld størrelse
Klik på billedet for fuld størrelse

Landskabet er lidt fladt og ensformigt, men enkelte steder kan man få nogle gode views og billeder.

Forsteninger i Petrified Forest på Route 66

Et stykke inde i Painted Desert begynder man at se flere og flere forstenede træstammer og parken ændre sig en smule. Der er nogle hikes ud i området hvor man kan komme tæt på. Vi sprang dog disse over da der var blevet temmeligt varmt og senere kom der flere forsteninger mere up close and personal.


Petrified Forrest er ikke en af de parker hvor der lige er en enkelt eller to forsteninger. Der er hundredevis, hvis ikke tusindvis rundt om i landskabet. Nogle af de helt store kam man komme tæt på oppe ved den ene indgang.Man bliver grundigt fortalt på sin tur gennem parken at man ikke må samle forsteninger eller andet op og tage med sig.

Forsteninger med hjem som souvenir fra Route 66

Det skulle dog vise sig at der var rigelig mulighed for at få forsteninger med sig hjem. Lige uden for parken og op til Holbrook lå der flere små butikker som solgte forsteninger og oppe ved Holbrook lå der en kæmpestor en.

Faktisk så stor at at jeg tror vi så lige så mange forsteninger liggende på deres lager, som vi havde set fra vejen og stier inde i parken.

I butikken kunne man købe forarbejdet forsteninger i alle afskygninger, men havde ikke lige brug for (eller bagagevægt til) havstole eller bordplader i forstenet træ.

Andre roadtrip oplevelser:

Guadalupe Mountains National Park

Besøget i guadalupe National Park blev kort fordi et rigtig besøg kræver en dags hiking i området. Dagen bød også på frokost ude midt i ingenting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada