Manzanar War Relocation Center

Mange kan huske Pearl Harbor i 1941, men mange ved ikke at USA satte 110.000 japanere, der boede i USA, i koncentrationslejre. I Manzanar var 10.000 indespærret.

23. April, 2016

Manzanar National Historic Site

Fra Independence kørte jeg fem miles tilbage af vejen jeg var kommet fra dagen før nede fra Death Valley. Mit første stop denne dag var nemlig Manzanar National Historic Site.

Hvis du ikke er opmærksom lægger du nok ikke mærke til det når du kører strækningen fra Death Valley til Bishop (hvor mange overnatter inden Yosemite National Park, men kort før byen Independence ligger en af de sorte pletter i USA’s historie.

Manzanar er hvad der på politisk korrekt sprog kaldes et War Relocation Center, men historisk er de fleste enige om, at den rigtige betegnelse er koncentrationslejr.

Da Japan angreb Pearl Harbor 7. december 1941, besluttede USA at hele vestkysten skulle være en militærzone.

For ikke at risikerer at Japanske immigranter loyalitet lå på den forkerte side, vedtog man hurtigt nogle love der gjorde det muligt for FBI og militæret at tilbageholde og sidenhen internere alle japanske immigranter på vestkysten i lejre.

USA sagde at det var for at beskytte dem, men som en af de internerede beskrev, så var det dem selv som vagternes geværer var rettet imod.

I Manzanar ligger resterne af en af disse lejre.

I alt var mere end 110.000 berørt af dette og i denne lejr blev der tilbageholdt 10.000 japanere.

I dag er der ikke meget tilbage. Den oprindelige indgang med vagthuse i sten er genopbygget.

Barakkerne, som de internerede boede i er for længst forsvundet, men nogle nye er bygget for at vise hvilke forhold de levede under.

Det var ikke en fangelejr som vi kender det fra de grusomme lejre i Europa under krigen, men den psykiske del i dette (at holde amerikanske borgere i fangelejre med bevæbnede vagter) tog hårdt på de internerede.

Når du har set hvordan de boede i lejren, kan du køre rundt i området hvor lejeren lå og se nogle tilbageblevne ting fra den gang.

Bagest i lejren ligger kirkegården. Her ligger de begravet som døde under opholdet, inkl to som blev dræbt under optøjer i lejren.

Besøgscenteret fungere også som museum og har bl.a en liste med alle 110.000 der blev tilbageholdt.
Ingen af de 110.000 tilbageholdte blev dømt for nogen landskadelig handling

Under Reagan administrationen blev der sat et politisk punktum for hvad der skete, og alle overlevende fik en formel undskyldning plus en erstatning.

Gennem årene har USA kontinuerligt drevet en lignende politik, hvor de har givet hele befolkningsgrupper skylden i stedet for de enkelte skyldige. I 1950’erne og 1960’erne var det kommunisterne der blev jagtet i USA og Vietnamkrigen blev ført efter samme overbevisning. I nyere tid er det urolighederne i Mellemøsten der satte nye pletter på USAs historie med bl.a. Guantanamo.

Manzanar er derfor en vigtig del af USA’s eftermæle og et interessant indblik i den måde landet drives af kræfter som udefrakommende måske synes underlige.

USAs politik over for fremmede er kun blevet endnu tydeligere under den nuværende administration.

Besøg Manzanar National Historic Site

Manzanar er åbent året rundt (på nær den 25. December) og er gratis at besøge.
Her finder du mere information om Manzanar.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Oplev andre National Historic Sites

Ikke alt med National i nevnet er nationalparker i USA. National Historic sites er en af de betegnelser du kan støde på rundt om i USA. Det gør dem ikke mindre interessante end nationalparker, men ofte er National Historic Sites en del mindre end en nationalpark og af en anden karakter, da alt ikke nødvendigvis er natur.
Her kan du se de andre National Historic Sites jeg har besøgt.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top