Lone Pine, filmby

Fra vores overnatning (og gensyn) i Bishop, var målet Death Valley. Inden vi drejede fra mod Death Valley gjorde vi stop i Lone Pine som er lokation for mere end 400 film.

Lone Pine for filmnørder

Byen og området er der nok de færreste der nikker genkendende til, men er man filmnørd, så burde der ringe en klokke.

Området på den østlige del af Sierra har lagt landskab til mange film, men specielt Lone Pine er filmselskaberne glade for.Det hele startede med westerns helt tilbage i stumfilmens storhedstid.

Lone Pine filmområde

For at se de mange lokations, drejede vi fra ved byens eneste lyskryds og kørte mod Movie Road. På vej derud kan man se et kort over området med indikation om hvor mange film er optaget. Der er kun en lille håndfuld film afmærket på kortet. Mange som de fleste ikke kender, men nogle stikker da ud.

Lone Pine Movie Museum

Det er primært westerns som området har lagt landskab til, men andre film er også optaget i området. Det kan man se mere om på Lone Pine Movie Museum.

Her er der Info om området og byens historie og plakater og props fra mange af de film som er optaget i området. Westerns dominerer, men da der ikke laves så mange af dem mere, så er listen med andre genre (og mere velkendte film) støt voksende.

Det var nok filmen Tremors der for alvor satte fokus på Lone Pine som location til andet end westerns og siden dengang har en hel del Hollywood blockbusters benyttet området, bl.a. Star Trek, G.I Jane, Gladiator, Iron Man m.fl.

For mit vedkommende kunne jeg ikke placere nogle westerns i området, men de specielle klippeformationer kunne jeg godt se var fra Star Trek (da jeg fandt ud af, at stedet var brugt i filmen).

Iron Man havde jeg næsten lige set inden vi kom til stedet og der var noget mere bekendt over den (som blev bekræftet af et billede af Tony Stark med Sierra i baggrunden).

Mere end 400 film i Lone Pine

Mere end 400 film har optaget scener i Lone Pine. Du kan se en samlet liste over disse film på IMDB’s hjemmeside.

Imponerende natur i Lone Pine

Naturområdet bag byen er et besøg værd havdenten du er filmnørd eller ej. Er du, så bliver oplevelsen blot så meget bedre og så bør du også gøre et stop på museet.

Klik på billedet for fuld størrelse.

Klik på billedet for fuld størrelse.

Klik på billedet for fuld størrelse.

Klik på billedet for fuld størrelse.

klassiske_rute_01

Klik på billedet for at se komplet kort.

number_30_orOplevelsen ovenfor er fra et af de mange stop på den klassiske roadtrip rute på USA’s vestkyst. Den klassiske rute er oplagt til en tre ugers roadtrip i USA. Den byder på et varieret udvalg af oplevelser med bl.a store og små byer, kyststrækninger, strand, ørken, skov, bjerge, interstates, highways og byways.

Her kan du se et detaljeret kort over ruten og alle oplevelserne på den klassiske roadtrip rute som bl.a inkluderer San Francisco, Highway 1, Hearst Castle, Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, Antalope Canyon, Hoover Dam, Las Vegas, Death Valley og Yosemite National Park m.fl.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top