Grand Canyon South Rim

Grand Canyon South Rim følger kanten på kløften. Ved flere stop kan du se nationalparken ændre karakter jo længere østpå du kommer.

13 sep, 2022

South Rim og Desert View Drive

Når du køre videre fra Grand Canyon østpå mod byen Page, følger du South Rim ud af nationalparken. South Rim er en del af Desert View Drive, en ca. 25 miles (40 km) lang vej, der følger kanten af Grand Canyon og giver adgang til flere spektakulære udsigtspunkter.

Køreturen langs South Rim af Grand Canyon fra Pipe Creek Vista til Desert View Watchtower er måske ikke den mest spændende når du kigger ud af forruden. For virkelig at opleve Grand Canyon South Rim, skal du stoppe op og nyde rækken af uforglemmelige udsigter. En udsigt der skifter karakter for hver kørt kilometer.

Pipe Creek Vista

Rejsen begynder ved Pipe Creek Vista, som tilbyder en af de første store udsigter langs South Rim, når man kører østpå. Herfra kan du nyde vidstrakte udsigter over Grand Canyon og Colorado-floden, der snor sig gennem landskabet langt nede. Dette er et fantastisk sted at tage billeder og absorbere den naturlige skønhed, der omgiver dig

Videre langs Desert View Drive

Fra Pipe Creek Vista fortsætter du din rejse østpå langs Desert View Drive. Vejen snor sig langs kanten af kløften og tilbyder adgang til flere udsigtspunkter, hvor hver især præsenterer unikke perspektiver af Grand Canyon. Nogle af de mest bemærkelsesværdige stop inkluderer:

  • Grandview Point: Kendt for sin imponerende udsigt, Grandview Point tilbyder en af de bredeste udsigter over Grand Canyon. Det var engang hjemsted for et af de tidligste turistresorter i parken.
  • Moran Point: Opkaldt efter den berømte landskabsmaler Thomas Moran, hvis værker spillede en nøglerolle i at fremme bevaringen af Grand Canyon. Fra Moran Point kan du se lag af røde og orange klipper, der lyser op i sollyset.
  • Lipan Point: Herfra kan du få en af de bedste udsigter over Colorado-floden. Lipan Point er også et populært sted for fotografering, især ved solopgang og solnedgang.

Desert View Watchtower

Højdepunkt på turen ud af South Rim er uden tvivl Desert View Watchtower. Dette imponerende stentårn blev designet af arkitekten Mary Colter i 1932 og er inspireret af de oprindelige amerikanske kulturers byggestile. Tårnet fungerer som et udsigtspunkt og et kulturelt museum, der hylder områdets oprindelige befolkning.

Fra toppen af tårnet åbner der sig en spektakulær 360-graders udsigt over Grand Canyon, Colorado-floden, og det omkringliggende ørkenlandskab. Besøgende kan klatre op ad de snævre trapper til udsigtsplatformen for at nyde panoramaudsigten.

Besøg Grand Canyon National Park

Grand Canyon er åbent året rundt. Der er som regel ikke meget sne i vintermånederne men der kan være rigtig koldt. Jeg anbefaler altid du tjekker nationalparkens hjemmeside i din planlægning og i dagene inden du besøger stedet. Pludselige ændringer i vejr og vej kan påvirke åbning og adgang. Her kan du læse mere på nationalparkens hjemmeside.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor. Den gik fra Grand Canyon Village, hvor Desert View Drive følge South Rim mod øst, til Desert View Watchtower.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Grand Teton National Park

Grand Teton National Park ligger i naturlig forlængelse af Yellowstone. Sving ind forbi og snyd ikke dig selv for en utrolig naturoplevelse.

Organ Pipe Cactus National Monument i Arizona

Organ Pipe Cactus National Monument har tusindevis af de karakteristiske western kaktusser med arme. Den ligger også tæt på den mexicanske grænse som desværre har ført til nogle tragiske begivenheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada