Upper Antelope Canyon

Upper Antelope Canyon er en billedeskøn kløft med farverige, bølgende formationer samt ikoniske lyssøjler skabt af kløftens specielle form.

13 sep, 2022

Vand skabte de berømte kløfter

En tur i Upper Antelope Canyon tager dig med på en rejse igennem en af naturens mest spektakulære kreationer. Antelope Canyons er af typen slot canyon. En kløft der er skabt gennem mange år, hvor vand har slidt bølgende formationer i den bløde sandsten. Selvom Antelope Canyon ligger i et tørt område, så kan der komme store mængder vand, som stadig den dag i dag kan gøre det farligt at besøge en kløft af denne type i regnvejr.

Første indtryk af de bløde formationer i Upper Antelope Canyon.

Som du kan se på nogle af billederne, så var der lidt grønnere i området ved Upper Antelope Canyon end du måske oplevede. Det var pga. ekstra meget vand i sommeren 2022.

Guidet tur med firhjulstrækker

Din oplevelse med Upper Antelope Canyon begynder ved tour-operatørens mødested i eller nær Page. Du kan se nederst hvem jeg benyttede. Det foregår nogenlunde ens for dem alle.

Modsat Lower Antelope Canyon, hvor du selv kan køre til, så skal du med en 4×4 bil ud til Upper Antelope Canyon. Inde i byen, eller hvor du mødes forud for din tur, fyldes nogle store terrængående biler op, og kører dig ud til Upper Antelope Canyon. Der går ikke længe inden du finder ud af, hvorfor du ikke selv kan køre derud. Turen går via en flodseng som, afhængigt af vejret, kan være alt fra vådt tung sand, til løst ørkensand der kommer ind alle vegne.

Firhjulstrækkerne der kører dig til Upper Antelope Canyon.

Første møde med Upper Antelope Canyon

Når du bevæger dig ind kløften, føles det som at træde ind i en anden verden. Kløftens bølgende sandstensvægge, der ændrer farve fra rød og orange til lilla afhængigt af solens position, er et utroligt syn.

Indgangen til Upper Antelope Canyon.

Venter på grupper går videre i Upper Antelope Canyon.

Guiden fører dig igennem kløften og stopper op ved specielle spots og formationer, som har unikke navne og historier knyttet til sig. Guiden deler indsigt i kløftens geologiske dannelse, dens betydning for det lokale Navajo-folk, og fortæller om de sjældne plante- og dyrearter, der kan findes i området.

Kig til himmelen i Upper Antelope Canyon.

Gruppe venter på plads i Upper Antelope Canyon.

Fotohjælp i Upper Antelope Canyon

En fordel ved at tage på guidet tur er guidens viden om de bedste steder at tage billeder, og hvordan man indfanger kløftens skønhed bedst muligt. Din guide kan ofte hjælpe med tips at indstille dit kamera eller smartphone for at få de bedste billeder med hjem, og endda vise dig de bedste vinkler for fotografering. Dette er særligt værdifuldt i Upper Antelope Canyon, hvor lysindfaldet kan skabe fantastiske visuelle effekter på canyonens vægge.

Formationer i Upper Antelope Canyon.

Eksempel på fremkommeligheden i Upper Antelope Canyon.

Alternativ vinkel for et billede i Upper Antelope Canyon.

Lyssøjler i Upper Antelope Canyon

De forskellige Antelope Canyons kan alle noget pga. den form de har fået gennem årene. En unik og populær ting ved Upper Antelope Canyon, er lyssøjler. Det er et fænomen der opstår indenfor en kort tidsramme ca. midt på dagen, når solen står bestemt på himmelen. Sollyset kommer så ned i de åbne rum i tynde stråler som er populære at fange på billeder. Turen jeg var på denne dag lå ikke rigtig på dagen og der var lidt overskyet. I stedet hat jeg indsat et billede fra en tidligere tur, hvor du kan se lyssøjlen.

Ikonisk lyssøjle i Upper Antelope Canyon.

Turen ud af kløften

Efter en fortryllende vandring gennem Upper Antelope Canyon, hvor hvert skridt og sving afslører nye vidundere, kravler du op og ud via nogle nemt tilgængelige stiger og trappetrin. Når du er ude igen, er der en kort gå tur tilbage til indgangen og firhjulstrækkeren du ankom i.

Eksempel på de kraftige farver og kontrast i Upper Antelope Canyon.

Efter en tur i Upper Antelope Canyon, går du tilbage til firhjulstrækkerne.

Firhjulstrækkere der kører dig ud til Upper Antelope Canyon.

Forskellen på Upper og Lower Antelope Canyon

Upper Antelope Canyon adskiller sig fra Lower Antelope Canyon på dens form. De er begge spektakulære kløfter der imponere på hver deres måde. Den store forskel mellem de to, er udformningen. Upper Antelope Canyon kan bedst beskrives som en A-form. Små huller eller lukket i toppen og en bred sti i bunden til at gå på. Det er de små huller i A-formen, der lukker sollyset ind og skaber de berømte lyssøjler.
Lower Antelope Canyon er formet som et V. Her er der smallere i bunden og mere åbent i toppen. Det betyder der kun er få muligheder for lyssøjler på helt bestemte tidspunkter.

Farver, lysindfald og størrelsesforhold i Upper Antelope Canyon.

Besøg Upper Antelope Canyon

Antelope Canyon ved Page, Arizona findes i to udgaver – Upper og Lower. Derudover er der Canyon X, som tilbyder en lignende oplevelse. Ingen af de tre steder kan opleves på egen hånd og kræver du bestiller på forhånd. For at være sikker på at der er plads når du kommer forbi, vil jeg anbefale du booker på forhånd.

Der er to ting du skal være opmærksom på ved din booking.

  • Du skal møde op 30 minutter før for at tjekke ind
  • Hvis du kommer fra øst, ex. Monument Valley, så skifter du tidszone på vej til Page og du vinder en time

Her kan du se hvem jeg benyttede til at besøge Upper Antelope Canyon.

Bemærk at Antelope Canyons og Canyon X ikke er en del af USAs nationalparker. Du kan derfor ikke benytte annual pass til nationalparkerne som adgang. Antelope Canyons (Horseshoe Bend og Monument Valley) er en del af Navajo Nation og kræver en seperat betaling for adgang. Dette tillæg er som regel inkluderet i de ture du køber til Antelope Canyon.

Placeringen af Upper Antelope Canyon

Her kan du se hvor Upper Antelope Canyon ligger i forhold til Page og hvor min tur startede inde i byen.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada