Bonaventura kirkegård i Savannah, GA

En varm eftermiddag blandt hundrede år gamle døde på den idylliske kirkegård Bonaventura i udkanten af Savannah.

8. sep, 2013

Bonaventura var et overraskende bekendtskab

Jeg kendte ikke til Bonaventura før denne tur. Den dukkede tilfældigvis op i min research for området og kunne se flere anbefalede stedet.

bonaventura_savannah_roadtrip_usa_2013-2

For at få mest ud af Savannah på den korte tid der var til rådighed, så havde jeg planlagt et stop ved Bonaventura og dernæst en guidet trolley tur rundt i Savannah.

Bonaventura er en stor gammel kirkegård. Den er stadig i brug, men den har en stor historisk del, som ser ud som for mange hundrede år siden, flere steder.

IMG_1699

Guidede rundture på Bonaventura

Den 2. weekend i hver måned er der en gratis guided tur rundt i den historiske del. Sådan en var vi så heldige at ramme og tids nok til at kunne nå ind til Savannah og nå en trolley tur.

Picnic på Bonaventura

Inden turen, nåede vi en hurtig hjemmelavet frokost som blev spist nede ved floden hvor en skøn kølende brise en gang imellem dukkede op, for der var varmt. De lokale siger ellers det er køligt for tiden, men for os nordboer, så er det rigeligt varmt (30 grader og høj luftfugtighed).

bonaventura_savannah_roadtrip_usa_2013-1

Vi nød dog også godt af den skygge de store gamle træer på kirkegården tilbød og guiden gik fra skygge til skygge når hun fortalte om stedet.

bonaventura_savannah_roadtrip_usa_2013-3

bonaventura_savannah_roadtrip_usa_2013-4

Tidligere plantage, nu kirkegård

Stedet er oprindeligt en plantage og de oprindelige settlers familiegravsted fra 1700 tallet er stadig blandt de mange historiske grave.

bonaventura_savannah_roadtrip_usa_2013-7

Krig, orkaner og ulykker

I uafhængighedskrigen i 1700 tallet blev der udkæmpet slag i området og man mener tusindvis af døde soldater ligger begravet i området.

bonaventura_savannah_roadtrip_usa_2013-8

Fronten i borgerkrigen i 1800 tallet nåede ikke helt her ned og Savannah undgik også at blive brændt ned i forbindelse med krigen (de overgav sig fire måneder før resten af Georgia). Men Savannah led andre skæbner gennem tiden, som kirkegården bærer præg af, bl.a. store orkaner som hærger på disse kanter.

Et indblik i en svunden tid og art

Den guidede tur rundt er 1-1.5 time hvor der fortælles om mange af de mennesker som ligger begravet, om livet i 1700 og 1800 tallet og hvordan restaureringen af skulpturer, monumenter mm. foregår.

bonaventura_savannah_roadtrip_usa_2013-9

Har du et par timer du skal slå ihjel så er det et interessant sted at besøge, nok mest med en guide, men i visitor centeret kan du få et kort over området og anvisning til den historiske del.
Se mere hos Boneventura Historical Society.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada