Elvis Week – Candlelight Vigil

Candlelight Vigil er den største event til Elvis Week. Tusindevis af fans hylder Elvis med levende lys i stille kortege op forbi hans grav.

15 aug, 2017

Lysvagt ved Elvis Presleys grav

Efter en lang dag ved Graceland og besøgscenteret begyndte en lige så lang aften og nat.
Den 15. august, dagen før Elvis døde, afvikles der en lysvagt for alle der ønsker at deltage. En Candlelight Vigil.

En fakkel tændes ved den evige flamme der brænder ved Elvis grav og bæres ned til den store port ind til Graceland. Her har tusindvis taget opstilling i løbet af dagen og venter på at komme ind. Ved indgangen udleveres et stearinlys, som du kan tænde på flammen fra graven og i stilhed gå op forbi Elvis grav.

Elvis Presley Boulevard er lukket for trafik denne aften, så der er plads til de mange tusinde der samles til dette event.

Passion og personlig hyldest til Elvis

Først på aftenen bydes der velkommen af blandt andre Pricilla Presley. Herefter åbnes porten og folk kan nu gå op forbi Elvis grav.

Ude langs Elvis Presley Boulevard har mange taget opstilling med deres egen hyldest til Elvis. Det er tydeligt at Elvis betyder meget for mange og du fornemmer lidenskaben når du går rundt og snakker med folk.

Dette år var 40 års dagen for Elvis’ død, så der var mange mennesker. Rigtig mange mennesker. Jeg havde deltaget ved Elvis Week i 2006, så vidste det ville komme til at tage lang tid at stå i kø og komme op forbi graven.

Alligevel fik vi først fundet en plads i køen kl 22:15. Derfra gik der fire timer inden vi var ved indgangen.

Candlelight Vigil kan være en varm og lang oplevelse

Elvis Week ligger i starten af august. Det er en varm måned med høj luftfugtighed i Tennessee. Der kan nemt være tæt på de 30 grader i løbet af aften og nat, så det skal du tage højde for. Heldigvis er der også tænkt på dette, for alle der står i kø. Der er opstillet væskedepoter så du kan køle dig lidt ned og der er sikkerhed og førstehjælp klar hvis noget går galt.

Fra indgangen gik der yderligere to timer inden vi var forbi graven. Vi forlod først Graceland kl 04:00. Der var stadig kø for at komme ind da vi forlod stedet. Vi hørte næste dag, at de sidste var igennem kl 7 om morgenen.

Min personlige oplevelse med Elvis Week

Det kan lyde som en skør ting, at stå en varm nat i Memphis og vente i en lang kø, blot for at gå op forbi Elvis Presleys grav. Specielt hvis du ikke er fan.
Jeg er ikke selv en superfan, men er grebet af oplevelsen. Jeg var til Elvis Week første gang i 2006, uden at vide hvad jeg var taget til. Her stillede jeg mig i køen uden at vide det ville tage lang tid at komme igennem. Dengang var vi færdige kl 02:00.
Men det var ikke ventetiden jeg kunne huske. Det var alt det omkring begivenheden jeg kunne huske. De mange mennesker, som alle var der af samme årsag. Passionen blandt dem der gjorde noget ekstra ud af det. Anerkendelsen af Elvis som kunstner og menneske blandt alle fremmødte, både ung og gammel.
I 2006 stod vi i kø bag nogle teenagere med hængerøvsbukser uden forældre. Havde du mødt dem i et mall eller nede nær Beale Street i Memphis, så ville du ikke gætte på de gad tage tid ud af deres kalender for at stå i kø til at anerkende Elvis. Men her stod de, talte sagte efter vi var kommet igennem porten, og udviste samme respekt for Elvis og begivenheden som den ældre generation, som havde været fans af Elvis siden han kom brød igennem i 1954.

Oplevelser til Elvis Week

Elvis Week foregår fra 8-16 august hvert år. Der er mange forskellige events i løbet af ugen, både ude ved Graceland men også rundt om i Memphis. Der er ekstra mange besøgende ved graceland og i Memphis i de dage, så det er en god idé at booke billet på forhånd. Og ikke mindst booke overnatning i Memphis.
Her kan du finde mere info om arrangementerne ti Elvis Week. Datoerne ligger altid fast (ugen op til den dag Elvis døde) men events bliver først tilføjet løbende.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Craft Breweries i Asheville

Craft Breweries, Brew Pubs eller bryggerier. Asheville har en masse med hver deres personlighed. Arkitektonisk udforskning og gode øl i Asheville.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada