Elvis Week – Graceland tour og besøgscenter

Elvis Presleys Graceland er et must når du er i Memphis til Elvis Week. Jeg oplevede også flere gode arrangementer med bl.a. Pricilla Presley.

15 aug, 2017

Elvis Week ved Graceland

Denne dag foregik ude ved Graceland fra 9 om morgenen til 04:00 den næste dag.

Dagen var pakket med arrangementer i det nye Graceland besøgscenter, VIP tour af Graceland Mansion og Candlelight Vigil om aftenen.

Elvis Family & Friends

Vi begyndte besøget med et arrangement hvor familie og venner var på scenen og snakke om Elvis og de gode gamle dage.
Blandt disse var også Priscilla Presley, Elvis eks-kone, og mor til deres barn, Lisa-Marie.

Pricilla fortalte bl.a. om første gang hun så Elvis optræde. Det var på The ’68 Comeback Special. Pricilla mødte Elvis da han var soldat i Tyskland (1958-1960) og da han kom hjem fra Tyskland gik turen direkte til Hollywood de næste 10 år, hvor han var med i tre film om året.

Er du en smule interesseret i Elvis Presley er et arrangement som det, et must hvis du kommer forbi Graceland eller er til Elvis Week.

VIP tour af Graceland

Kl 12 havde jeg bestilt en tour af Graceland. Jeg havde valgt en VIP tour for at have et bestemt tidspunkt og komme foran i køen. Til Elvis Week vil jeg klart anbefale at bestille en tour, da der er rigtig mange gæster.

Når du har din billet til Graceland køres du på tværs af Elvis Presley Blvd. og op til huset.
Her starter din selvguidede tour rundt i først huset og dernæst andre bygninger og grunden.

Du hjælpes på vej af en iPad og hovedtelefoner, hvor du kan se udvidede detaljer om alt det der er udstillet.

Oplevelsen består bl.a. af hovedhuset, hvor du kommer gennem dagligstuerne, tv-stuen og det berømte Jungle Room, hvor Elvis indspillede The Junlge Room Sessions.

I andre bygninger på grunden er der større eller mindre udstillinger. Førhen var Elvis racket ball bane i baghaven lavet om til museum. Nu er det bragt tilbage til tiden mens Elvis boede der og udstillingen er flyttet over i det nye besøgscenter.

Turen i Graceland slutter ved poolen. Ikke for poolens skyld, men det er her Meditation garden ligger og hvor Elvis grav er.
I forbindelse med Elvis Week er der fyldt med bloster og andre erkendtligheder og området er bl.a. fyldt med bidrag fra fanklubber fra rundt om i verden.

Jeg har tidligere skrevet om Graceland og det gamle besøgscenter, men Graceland turen har ikke ændret sig meget siden da. Du kan læse mere her fra tidligere besøg.

Graceland besøgscenter

Besøgscenteret ved Graceland var nyt siden mit seneste besøg. Det var åbnet samme år i 2017, og var en perfekt ramme til mit besøg under Elvis Week. Det nye besøgscenter var tiltrængt. Det gamle var meget slidt og småt.

Det nye er stort og har bl.a Soundstage A, hvor der er plads til 1800 gæster og kan opsætte forskellige shows.
Elvis Week har en masse af disse, men der er også andre ting på programmet i løbet af året.

Den ekstra plads i besøgscenteret betyder også der er ryddet lidt op i Graceland (huset). De ting der før fyldte lokaler i huset er flyttet over i besøgscenteret, og du oplever Graceland mere som da Elvis boede der.

Arkiverne med Elvis materiale er også blevet kigget igennem. Besøger du Graceland siden det nye besøgscenter åbnede, vil der derfor være nyt at opleve.

Fried peanut butter & banana sandwich

Elvis var glad for mad og det nye besøgscenter afspejler dette. Du kan vælge mellem Vermont Smokehouse, Gladys Diner og en sweet shoppe.
Maden bærer dog præg af, at være lidt cafeteria agtig og kvaliteten var ikke den bedste. Heldigvis får du (forhåbentlig) masser af anden, god sydstatsmad og bbq på din roadtrip, så en enkelt dag ved Graceland et til at overskue. Du kan også have mad i din køletaske i bilen, da der ikkeer så langt om på p-pladsen.
En ting bør du dog unde dig selv ved Graceland: Den berømte PB & Banana sandwich. Det var efter sigende Elvis yndlings mad. Vi prøvede den på Gladys Diner.

Folkene bag Elvis sange og dansk islæt

Om eftermiddagen var jeg til endnu en event i den nye hal, Soundstage A.
Denne gang med nogle af de sangskrivere som skrev de sange Elvis blev kendt på.
Elvis skrev ikke nogen sange selv. Han lavede enten covers eller fik skrevet sange for sig.

De tre sangskrivere der var på scenen, havde skrevet klasssikere som ‘In the Ghetto’, ‘Don’t Cry, Daddy’, ‘Little Less Conversation’ m.fl.

Der var fortællinger om hvordan de blev til, hvordan Elvis kom i besiddelse af dem (Col. Parker lod ikke mange komme i kontakt med Elvis), hvordan de blev indspillet og så hørte man dem opført.

Danske Ernst Jørgensen, som sidder med ansvar for Elvis’ musik hos SONY, var på scenen og præsenterer en plaque til hver af sangskriverne for antal solgte eksemplarer af deres sange. To af dem har solgt mere end 50 mio. Mike Stoller, har solgt mere end 300 mio kopier.

Og det er kun deres Elvis sange. De har skrevet masser af sange for andre kunstnere.

En dag ved Gracelands besøgscenter

Skal du rigtig opleve Elvis Presleys Graceland, skal du afsætte en dag derude. Turen af selve Graceland, de mange udstillinger – herunder bilmuseet og flymuseet – og måske en event vil tage det meste af en dag. Er du i tidskneb, kan du godt gøre det hurtigere. Specielt hvis du har bestilt tid til din tour af huset, så du ved du kan komme til.
Her kan du finde mere info om åbningstider og priser ved Graceland.

Oplevelser til Elvis Week

Elvis Week foregår fra 8-16 august hvert år. Der er mange forskellige events i løbet af ugen, både ude ved Graceland men også rundt om i Memphis. Der er ekstra mange besøgende ved graceland og i Memphis i de dage, så det er en god idé at booke billet på forhånd. Og ikke mindst booke overnatning i Memphis.
Her kan du finde mere info om arrangementerne ti Elvis Week. Datoerne ligger altid fast (ugen op til den dag Elvis døde) men events bliver først tilføjet løbende.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Mammoth Cave National Park

På tur i verdens største grotte, Mammtoh Cave, som indeholdt 400 trappetrin. Ikke vild geologi men fælles fodbad til alle efter turen.

Sunday Brunch på Blue Dog Café

Første frokost i sydstaterne blev den helt store brunch buffet på Blue Dog Café i Louisiana. Crab Cake Benedict, Sweet Potato Crunch, Creamed Spinach mm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada