NASA Kennedy Space Center, Florida

Din indre astronaut kan få frit løb på Kennedy Space Center. Et fantastisk sted for børn i alle aldre og dig med interesse for rumfart.

12 maj, 2017

Adgang og indgang til Kennedy Space Center

Efter Blue Springs State Park, kørte jeg ned til Kennedy Space Center, som ligger på østkysten af Florida ud til Atlanterhavet på højde med Orlando.

Kennedy Space Center er et kæmpe område, hvor besøgscenteret kun er en lille del af oplevelsen.

Når du ikke kan komme længere ud mod kysten på egen hånd kommer besøgscenteret. Her starter oplevelserne på Kennedy Space Center, men også udgifterne, for det koster lidt at besøge. Men det er pengene værd.
Parkering koster 10 dollars (pris juli 2020).
Dernæst skal du betale entré. En voksen koster 57 dollars (pris juli 2020). Men så har du også adgang til hele området. Kennedy Space Center er ikke en forlystelsespark men du nemt bruge en hel dag for at have tid til det meste. Mange benytte to dage derude.

På mit besøge, havde jeg tilkøbt en Special Interest billet – KSC Explore Tour til 25 dollars (pris juli 2020). Den giver adgang til en udvidet bus tour med ekstra stop. Der er forskellige Special Interest Tours du kan vælge imellem.

Med din almindelige adgangsbillet har du adgang til besøgscenteret, Apollo/Saturn V centeret og en bus tour i området.

Bustur rundt på Kennedy Space Center

Kennedy Space Center tager minimum en hel dag at opleve, så jeg anbefaler at ankomme så tidligt som muligt og tage bus turen som det første på programmet.

Bus turen er en guidet tour ud i det kæmpe område som udgør Kennedy Space Center. Du bliver guidet gennem stedets historie, naturen og den udvikling det har gennemgået fra statsdrevet rumfart til en kombination af stat og privat i dag.

Området startede som NASA og luftvåben, men i dag arbejder Boeing, Blue Origin og SpaceX også i området og bruger de faciliteter der blev anlagt til Apollo og rumfærgeprogrammet.

Turen rundt i området er på 1.5 time hvor guiden fodrer dig med info.

KSC Explorer Tour

På den special tour jeg var på, kom vi ud af bussen flere steder og vores guide gav små foredrag om stedets betydning mm.

Vi stoppede ved et af de viewing areas der er i området. Indenfor hegnet er det primært kun personale og familie til indvolverede som kan komme tæt på i forbindelse med opsendelser.

Du kan også købe billet til opsendelser og komme indenfor hegnet, men langt de fleste tager til Port Canaveral eller Cocoa Beach eller andre steder i området og ser opsendelserne derfra.

Jeg skulle have set en opsendelse i 2006. Her havde jeg købt en VIP billet hvor jeg skulle have været ude i området og se opsendelsen.

Desværre blev opsendelsen udskudt i længere tid, så selv om jeg havde et fleksibelt program så jeg den ikke. Rumfærgen blev først sendt op efter jeg var kommet retur til Danmark.

Der var ikke nogen opsendelser denne dag, men allerede om mandagen (tre dage efter mit besøg) havde SpaceX en opsendelse.

Den altoverskyggende bygning i området er VAB – Vertical Assembly Building.

Du kan se den fra flere steder på turen rundt. Vi så den af flere omgange hvor vi kørte forbi på vej til og fra forskellige points of interest på turen.

Larvefødder var inspiration for Star Wars

På vejen forbi fik vi en gennemgang af de store transport-køretøjer som kører raketter fra VAB ud til affyringsramperne.

De kører på kæmpe larvefødder og snegler sig frem på specielt indrettede stier og op på affyringsrampen.
De store larvefødder menes at være inspiration for for den Java Sandcrawler som er optræder i Star Wars.

Space X affyringsrampe og alligator

Midt mellem to affyringsramper (1.5 kilometer fra hver) havde vi et andet stop, hvorfra vi kunne se SpaceX gøre klar til en affyring.

1.5 kilometer er alt for tæt at være på en opsendelse. Dels er der faren for at noget styrter ned. Sker det er eksplosionen så kraftig at man ikke er sikker 1.5 kilometer derfra. Den anden grund til ikke at være så tæt på, er lyden. Den er så kraftig at du vil dø af vibrationerne. Det eneste der står 1.5 kilometer væk, er kamera og andet udstyr.

På vejen rundt i området spottede vi fra tid til anden alligatorer. De lever i bedste velgående i området og skaber sjældent problemer.

VAB – Vertical Assembly Building på Kennedy Space Center

Tilbage ved VAB kom vi lidt tættere på og kunne se den fra et lille udstillingsområde.

For at illustrerer størrelsen på VAB, var der malet et lille udsnit af det amerikanske flag, i samme størrelse som det på bygningen.

Apollo programmet og Saturn V – raketten der fik os til månen

Alle busture slutter ved Apollo/Saturn V centeret. Det er et stort museum, du sluses ind i via en “forestilling” der sætter dig i tidens ånd, nemlig Apollo programmet og indsatsen for at bringe de første mennesker til månen.

Inde i centeret ligger en fuld størrelse Saturn V raket og der er lidt info og udstillinger rundt om.

Den store raket er et af højdepunkterne for mange på Kennedy Space Center. Tidligere på denne tur havde jeg besøgt U.S. Space & Rocket Center i Huntsville, AL (), Hvor der også er en Saturn V udstillet. Saturn V er udviklet i Huntsville, så der havde udstillingen mere fokus på raketten og ikke så meget dens tur ud i rummet.

Fra Apollo/Saturn V centeret tager du bussen tilbage til Kennedy Space Center.

Rumfærgen Atlantis

Ved besøgscenteret kan du få resten af dagen til at gå med en lang række udstillinger, IMAX film, Rocket Garden og andet.

Atlantis var en ny udstilling siden mit besøg i 2006. Her sluses du også ind via en forestilling.

Virkelig gennemført og måden du kommer ind i museet er imponerende. Der går nemt en del tid med at se nærmere på Atlantis udstillingen – og har du børn med er der forskellige aktiviteter der lærer dem om rumrejser.

Rumfærgen er gået på pension for længst og der arbejdes på nye måder at sende astronauter op fra Kennedy Space Center.
Rumfærgen kan du opleve flere steder rundt om i USA, hvor der er blevet sendt til som udstilling, bl.a. på Intrepid i New York og selvfølgelig her på Kennedy Space Center.
Jeg har heldig at få en unik oplevelse med rumfærgen i 2012, da den fløj i lav højde over San Francisco på en æresrunde på vej ned til Los Angeles.

Astronaut Hall of Fame

Jeg nåede ikke det hele. På falderebet nåede jeg en af de sidste forestillinger ved Astronaut Hall of Fame, hvor du atter sluses ind i via en forestilling med fokus på helte.

Besøg Kennedy Space Center

Kennedy Space Center er helt klart et besøg værd, hvis du er i området. Er du det mindste interesseret i rumfart, får du nemt en hel dag til at gå. Eller to.

Den fulde liste af oplevelser på Kennedy Space Center ser sådan her ud:
* Apollo/Saturn V Center
* Kennedy Space Center Bus Tour
* Space Shuttle Atlantis
* IMAX Theater 3D Films
* Shuttle Launch Experience
* Rocket Launch Viewing (when available)
* Astronaut Encounter
* Numerous Shows and Exhibits

Det er ikke en forlystelsespark, så har du børn med, skal de dels være interesserede i raketter og et minimum kendskab til engelsk vil være en fordel da du bliver bombarderet med info.
Her kan du finde mere info om åbningstider, opsendelser og priser for Kennedy Space Center.

Oplevelser i Florida

Florida er mere end sol og strand, men det skader ikke at vejret generelt er godt året rundt i The Sunshine State.

Florida har historie (bl.a. den ældste by i USA), storbyoplevelser (Miami), unikt dyreliv (alligatorer) og natur samt de største forlystelsesparker (Disney og Universal). Der er en afslappet stemning de fleste steder i staten, men ingen mere afslappet end i Key West - det sydligste stop i Florida.

Her kan du finde alle de oplevelser i Florida jeg har nydt på mine roadtrips.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top