NASA Kennedy Space Center, Florida

Din indre astronaut kan få frit løb på Kennedy Space Center. Et fantastisk sted for børn i alle aldre og dig med interesse for rumfart.

12 maj, 2017

Adgang og indgang til Kennedy Space Center

Efter Blue Springs State Park, kørte jeg ned til Kennedy Space Center, som ligger på østkysten af Florida ud til Atlanterhavet på højde med Orlando.

Kennedy Space Center er et kæmpe område, hvor besøgscenteret kun er en lille del af oplevelsen.

Når du ikke kan komme længere ud mod kysten på egen hånd kommer besøgscenteret. Her starter oplevelserne på Kennedy Space Center, men også udgifterne, for det koster lidt at besøge. Men det er pengene værd.
Parkering koster 10 dollars (pris juli 2020).
Dernæst skal du betale entré. En voksen koster 57 dollars (pris juli 2020). Men så har du også adgang til hele området. Kennedy Space Center er ikke en forlystelsespark men du nemt bruge en hel dag for at have tid til det meste. Mange benytte to dage derude.

På mit besøge, havde jeg tilkøbt en Special Interest billet – KSC Explore Tour til 25 dollars (pris juli 2020). Den giver adgang til en udvidet bus tour med ekstra stop. Der er forskellige Special Interest Tours du kan vælge imellem.

Med din almindelige adgangsbillet har du adgang til besøgscenteret, Apollo/Saturn V centeret og en bus tour i området.

Bustur rundt på Kennedy Space Center

Kennedy Space Center tager minimum en hel dag at opleve, så jeg anbefaler at ankomme så tidligt som muligt og tage bus turen som det første på programmet.

Bus turen er en guidet tour ud i det kæmpe område som udgør Kennedy Space Center. Du bliver guidet gennem stedets historie, naturen og den udvikling det har gennemgået fra statsdrevet rumfart til en kombination af stat og privat i dag.

Området startede som NASA og luftvåben, men i dag arbejder Boeing, Blue Origin og SpaceX også i området og bruger de faciliteter der blev anlagt til Apollo og rumfærgeprogrammet.

Turen rundt i området er på 1.5 time hvor guiden fodrer dig med info.

KSC Explorer Tour

På den special tour jeg var på, kom vi ud af bussen flere steder og vores guide gav små foredrag om stedets betydning mm.

Vi stoppede ved et af de viewing areas der er i området. Indenfor hegnet er det primært kun personale og familie til indvolverede som kan komme tæt på i forbindelse med opsendelser.

Du kan også købe billet til opsendelser og komme indenfor hegnet, men langt de fleste tager til Port Canaveral eller Cocoa Beach eller andre steder i området og ser opsendelserne derfra.

Jeg skulle have set en opsendelse i 2006. Her havde jeg købt en VIP billet hvor jeg skulle have været ude i området og se opsendelsen.

Desværre blev opsendelsen udskudt i længere tid, så selv om jeg havde et fleksibelt program så jeg den ikke. Rumfærgen blev først sendt op efter jeg var kommet retur til Danmark.

Der var ikke nogen opsendelser denne dag, men allerede om mandagen (tre dage efter mit besøg) havde SpaceX en opsendelse.

Den altoverskyggende bygning i området er VAB – Vertical Assembly Building.

Du kan se den fra flere steder på turen rundt. Vi så den af flere omgange hvor vi kørte forbi på vej til og fra forskellige points of interest på turen.

Larvefødder var inspiration for Star Wars

På vejen forbi fik vi en gennemgang af de store transport-køretøjer som kører raketter fra VAB ud til affyringsramperne.

De kører på kæmpe larvefødder og snegler sig frem på specielt indrettede stier og op på affyringsrampen.
De store larvefødder menes at være inspiration for for den Java Sandcrawler som er optræder i Star Wars.

Space X affyringsrampe og alligator

Midt mellem to affyringsramper (1.5 kilometer fra hver) havde vi et andet stop, hvorfra vi kunne se SpaceX gøre klar til en affyring.

1.5 kilometer er alt for tæt at være på en opsendelse. Dels er der faren for at noget styrter ned. Sker det er eksplosionen så kraftig at man ikke er sikker 1.5 kilometer derfra. Den anden grund til ikke at være så tæt på, er lyden. Den er så kraftig at du vil dø af vibrationerne. Det eneste der står 1.5 kilometer væk, er kamera og andet udstyr.

På vejen rundt i området spottede vi fra tid til anden alligatorer. De lever i bedste velgående i området og skaber sjældent problemer.

VAB – Vertical Assembly Building på Kennedy Space Center

Tilbage ved VAB kom vi lidt tættere på og kunne se den fra et lille udstillingsområde.

For at illustrerer størrelsen på VAB, var der malet et lille udsnit af det amerikanske flag, i samme størrelse som det på bygningen.

Apollo programmet og Saturn V – raketten der fik os til månen

Alle busture slutter ved Apollo/Saturn V centeret. Det er et stort museum, du sluses ind i via en “forestilling” der sætter dig i tidens ånd, nemlig Apollo programmet og indsatsen for at bringe de første mennesker til månen.

Inde i centeret ligger en fuld størrelse Saturn V raket og der er lidt info og udstillinger rundt om.

Den store raket er et af højdepunkterne for mange på Kennedy Space Center. Tidligere på denne tur havde jeg besøgt U.S. Space & Rocket Center i Huntsville, AL (), Hvor der også er en Saturn V udstillet. Saturn V er udviklet i Huntsville, så der havde udstillingen mere fokus på raketten og ikke så meget dens tur ud i rummet.

Fra Apollo/Saturn V centeret tager du bussen tilbage til Kennedy Space Center.

Rumfærgen Atlantis

Ved besøgscenteret kan du få resten af dagen til at gå med en lang række udstillinger, IMAX film, Rocket Garden og andet.

Atlantis var en ny udstilling siden mit besøg i 2006. Her sluses du også ind via en forestilling.

Virkelig gennemført og måden du kommer ind i museet er imponerende. Der går nemt en del tid med at se nærmere på Atlantis udstillingen – og har du børn med er der forskellige aktiviteter der lærer dem om rumrejser.

Rumfærgen er gået på pension for længst og der arbejdes på nye måder at sende astronauter op fra Kennedy Space Center.
Rumfærgen kan du opleve flere steder rundt om i USA, hvor der er blevet sendt til som udstilling, bl.a. på Intrepid i New York og selvfølgelig her på Kennedy Space Center.
Jeg har heldig at få en unik oplevelse med rumfærgen i 2012, da den fløj i lav højde over San Francisco på en æresrunde på vej ned til Los Angeles.

Astronaut Hall of Fame

Jeg nåede ikke det hele. På falderebet nåede jeg en af de sidste forestillinger ved Astronaut Hall of Fame, hvor du atter sluses ind i via en forestilling med fokus på helte.

Besøg Kennedy Space Center

Kennedy Space Center er helt klart et besøg værd, hvis du er i området. Er du det mindste interesseret i rumfart, får du nemt en hel dag til at gå. Eller to.

Den fulde liste af oplevelser på Kennedy Space Center ser sådan her ud:
* Apollo/Saturn V Center
* Kennedy Space Center Bus Tour
* Space Shuttle Atlantis
* IMAX Theater 3D Films
* Shuttle Launch Experience
* Rocket Launch Viewing (when available)
* Astronaut Encounter
* Numerous Shows and Exhibits

Det er ikke en forlystelsespark, så har du børn med, skal de dels være interesserede i raketter og et minimum kendskab til engelsk vil være en fordel da du bliver bombarderet med info.
Her kan du finde mere info om åbningstider, opsendelser og priser for Kennedy Space Center.

Oplevelser i Florida

Florida er mere end sol og strand, men det skader ikke at vejret generelt er godt året rundt i The Sunshine State.

Florida har historie (bl.a. den ældste by i USA), storbyoplevelser (Miami), unikt dyreliv (alligatorer) og natur samt de største forlystelsesparker (Disney og Universal). Der er en afslappet stemning de fleste steder i staten, men ingen mere afslappet end i Key West - det sydligste stop i Florida.

Her kan du finde alle de oplevelser i Florida jeg har nydt på mine roadtrips.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Airboat, alligator og skumfiduser

Min formiddag med tømmermænd blev brugt ude i det fri ombord på en airboat hvor man kunne høre banjo i det fjerne og hvor vi fik lokket alligatorer til med skumfiduser.

Naval Station Norfolk

Naval Station Norfolk er verdens største flådebase og og huser bl.a. en af USAs travleste lufthavne og flere McDonalds restauranter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada