Rumfærgen Endeavour og Golden Gate Bridge

En enestående oplevelse med rumfærgen Endeavour på ryggen af et NASA fly, som overfløj San Francisco og Golden Gate Bridge i lav højde.

21. sep, 2012

Oplevede rumfærgen ved en tilfældighed

Det var lidt et tilfælde, at vi fik en once in a lifetime oplevelse i San Francisco.

Da jeg meldte min ankomst til San Francisco på Facebook, var der en der nævnte, at der ville være en happening med rumfærgen Endeavour. Noget med en overflyvning på dens rute til Los Angeles for at hylde Ames Research Center og deres bidrag til rumprogrammet.

Sparsom info om rumfærgen

Der var ikke super specifikke info om hvordan det ville foregå, men Golden Gate Bridge var et godt bud, så vi tog ned til området ved Torpedo Wharf, hvor det lykkedes os at finde et sted at parkerer (der var allerede godt proppet, men vi tog chancen i en vejside) og gik op til et udsigtspunkt med et godt kig til Golden Gate Bridge.

rumfaergen_endeavour_golden_gate_bridge_roadtrip_2012-1

Tidlig opstilling ved Golden Gate Bridge

Vi var der 8:40 og vidste ikke præcis hvornår overflyvningen ville finde sted eller i hvilken retning.
Omkring kl. 9:00 var der komme en del flere mennesker og de stod på moler og skrænter i alle retninger.

rumfaergen_endeavour_golden_gate_bridge_roadtrip_2012-3

rumfaergen_endeavour_golden_gate_bridge_roadtrip_2012-4

Enkelte streamede nyhederne på deres mobiler så de kunne følge med i, hvornår rumfærgen ville komme forbi.

Rumfærgen kom frem af disen

Lidt over ni dukkede den op langt ude i horisontens dis. Den fløj nord om byen og Golden Gate og ud mod kysten. Her drejede den så mod syd og fløj nord-syd ned forbi Golden Gate Bridge.

rumfaergen_endeavour_golden_gate_bridge_roadtrip_2012-5

rumfaergen_endeavour_golden_gate_bridge_roadtrip_2012-6

rumfaergen_endeavour_golden_gate_bridge_roadtrip_2012-7

rumfaergen_endeavour_golden_gate_bridge_roadtrip_2012-8

Uden at kende programmet blev vi stående lidt endnu, og kort efter kunne vi høre folk bekræftede, via nyhederne på mobiler, at der ville blive en overflyvning mere.

Endnu en overflyvning af rumfærgen

Ca. 10 minutter senere kom rumfærgen Endeavour så forbi igen. Denne gang øst-vest. Flyet kom ind over Alcatraz og direkte mod Golden Gate som den krydsede i lav højde. Ude på den anden side svingede den atter mod syd og fortsatte ned til los Angeles.

rumfaergen_endeavour_golden_gate_bridge_roadtrip_2012-9

rumfaergen_endeavour_golden_gate_bridge_roadtrip_2012-10

rumfaergen_endeavour_golden_gate_bridge_roadtrip_2012-11

rumfaergen_endeavour_golden_gate_bridge_roadtrip_2012-12

Politibetjent med kamera

Politiet havde også fundet tid til at nyde oplevelsen. Bemærk kameraet på maven af betjenten. Tror ikke det er standard udrustning for politiet i San Francisco (og det blev også flittigt brugt under overflyvningerne).

rumfaergen_endeavour_golden_gate_bridge_roadtrip_2012-13

Trafikprop og udsigt ved Presidio

Der var trafikprop da vi skulle derfra igen, så mens trafikken lukkede lidt op, nød vi udsigten fra Presidio området og ind mod San Francisco.

rumfaergen_endeavour_golden_gate_bridge_roadtrip_2012-14

rumfaergen_endeavour_golden_gate_bridge_roadtrip_2012-15

GoCar tours

Der var også nogle der havde taget en GoCar ud til broen denne morgen. En lille tre-hjulet bil som ved hjælp af GPS guider dig rundt i San Francisco og fortæller dig om seværdighederne. Læs mere hos GoCar Tours.

rumfaergen_endeavour_golden_gate_bridge_roadtrip_2012-16

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Overnatning i San Francisco

San Francisco er en dyr by at overnatte i. Du kan godt finde overnatning til en nogenlunde pris downtown, men det vil være nogle af de dyreste på din roadtrip. Byer er dyrere at overnatte i, men det opvejes af de billige moteller du kan finde på din roadtrip. Her kan du finde overnatninger i San Francisco.

Det kan være du kan spare penge ved at vælge AirBnb i SF. AirBnb har et godt udvalg i storbyerne. Hvis du vil bruge AirBnb (ikke kun på din roadtrip) kan du her spare 34 dollars på din første booking (hvis den er på mere end 75 dollars).

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top