Full House, Castro og Apple

Morgenmad med kendte huse, nøgne mænd og sexshops i Castro efterfulgt af t-shirts Apples hovedkontor i Cupertino.

21. sep, 2012

Morgenmad ved Alamo Square

Da vi endelig kom fri af trafikken nede ved Presidio efter oplevelsen med rumfærgen, kørte vi op og ned af de stejle gader til Alamo Square Park og spiste lidt morgenmad.

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-1

Alamo Square er en af flere parker som ligger i San Francisco tæt bebyggede bymidte og er omgivet af huse. I dette tilfælde noget af den klassiske arkitektur mange forbinder med San Francisco.

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-2

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-4

Klik for fuld størrelse.
Klik for fuld størrelse.

Huse og park kendt fra Full Huse

Udover nogle historiske mansions i området, så er Alamo Square Park især kendt for at have nogle kendte The Painted Ladies. Painted Ladies er huse i Viktoriansk stil som er malet i tre eller flere farver. Du finder flere af dem rundt om i San Francisco, men ved Alamo Square ligger nogle af de meste fotograferede, da du sels har et imponerende view ud over downtown, men de er også kendt fra åbningssekvensen fra tv-serien Full House.

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-5

Castro var tidligere skandinavisk

Fra Alamo Square kørte vi lidt længere syd på til Castro Street. Castro området er et stort gay community (LGTB).

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-6

Men sådan har det ikke altid været. I starten af 1900 tallet var området kendt som Little Scandinavia og sidenhen et irsk arbejderkvarter.

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-7

Frisindet trives i stor stil i området. Der er en højere frekvens af butikker til de som er i det lystige hjørne, men ikke meget vildere end det du kan opleve i Istedgade. Derimod finder du flere nøgne mennesker (primært mænd) i Castro end i Istedgade.
Med tanke på hvor prude amerikanerne generelt er, så er det lidt som en anden verden at møde en nøgen cowboy (og med nøgen mener jeg nøgen og ikke som ”the naked caowboy” på Times Square).

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-8

Vi fik ikke så meget tid i Castro. Havde parkeret ulovligt og undgik kun en bøde, fordi jeg spottede parkeringsvagten på afstand og skyndte mig tilbage til bilen. Men har du tiden, er der flere gode caféer og restauranter i området.

Apple HQ i Cupertino

Sidste stop for dagen lå lidt længere syd for San Francisco. Faktisk en lille time syd for i Cupertino.

Klik for fuld størrelse.
Klik for fuld størrelse.

Cupertino er en del af Sillicon Valley og bl.a. hjemsted for Apple. På Apples Campus har de en shop der er åben for offentligheden. Den er ikke som Apple Stores er flest, da de ikke har samme udbud og opsætning af Apple produkter som de almindelige Stores. Til gengæld har de t-shirts og merchandise, som du så ikke finder i de almindelig Apple Stores.

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-13

Der er ikke rundture eller andet du kan komme på, men stedet er alligevel godt besøgt, da flere lægger steder som Apple, Facebook, Google mm. ind som stops på deres roadtrip i området.

Sidste roadtrip aften på Chili’s

Fra Apple kørte vi nordpå igen op til lufthavnen (SFO) for at overnatte inden vi skylle med flyet hjem næste morgen.
Der var stadig en stor konference i San Francisco (Dream Force) så selvom det var et lille motel, tæt ved lufthavnen (som typisk er billige) så kostede det alligevel 178 dollars.

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-14

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-15

Vi sluttede turen af på den nærliggende Chili’s med nogle kolde øl og snask af den bedste skuffe.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se mere end 150 oplevelser i Californien

Overnatning i San Francisco

San Francisco er en dyr by at overnatte i. Du kan godt finde overnatning til en nogenlunde pris downtown, men det vil være nogle af de dyreste på din roadtrip. Byer er dyrere at overnatte i, men det opvejes af de billige moteller du kan finde på din roadtrip. Her kan du finde overnatninger i San Francisco.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Gamle mænd i fede biler

Ft. Stockton, TX skuffede ved første opfattelse, men med Big Bend Open Road Race summede byen af hestekræfter og der var rigeligt at kigge på.

5 Comments

 1. Hej Rene
  Kæresten og jeg tager på vores anden roadtrip (1. på vestkysten) til september og kigger lidt på information om steder at bo i San Francisco. At kigge på information på nettet kan jo næsten helt skræmme en udenom San Francisco. Kan du/eller andre her på siden anbefale områder der er “sikre” at bo i (gerne med masser af steder at spise og få en øl om aftenen)?

  1. @ Marc

   Jeg ved ikke hvad du mener med sikre. Der er meget få steder i SF jeg ikke vil anbefale du kommer om aftenen, men ingen af dem har de hoteller og moteller som du finder på diverse udlejningssider.

   Det største problem med SF er efterhånden, at det er blevet en dyr by. Det betyder de fleste søger lidt væk fra centrum. Boede selv vest for Golden gate Park sidst jeg var der.

   Har hørf fra flere, at de vælger at bo på Oakland/Berkeley siden og tager toget downtown. Offentlig transport i SF er god.

   1. Hej Rene
    Når vi læser på nettet taler folk meget imod at man bor i tenderloin området og Mission. Enkelte steder fraråder de også omkring golden gate park, samt en masse andre ala the heights og fillmore etc.
    Så synes det er lidt svært at gennemskue hvad man skal lytte på og hvad ikke. Når det er roadtrip er det selvfølgelig også vigtigt med parkering så midt SF er nok lidt udelukket, desværre. Kan se Berkeley er godt 20-30 fra SF i BART så den er nok lidt for langt væk.
    Er Marina District et område du har kendskab til?
    Og mange tak for det hurtige svar:)

    1. @ Marc

     Marina District og Fishemans Wharf er to af de mest turistede områder i SF og er at betragte som midt i SF. Hvis i kan finde noget der indenfor budget, så er det et godt udgangspunkt til at tage med bus, sporvogn mm. rundt i SF.

  2. Via en af de links der er her på siden siden, har vi booket 2 overnatninger i SF, jeg har desværre glemt hvad området hedder, men det er ikke lang fra pirre 33. Vi har givet 2800 dkr for 2 overnatninger (3-stjernet hotel), inkl. Pakeringsplads til bilen. I forhold til hvad det ellers koster i storbyerne, syntes jeg ikke det er så galt.
   Håber i finder en løsning – go tur!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada