Full House, Castro og Apple

Morgenmad med kendte huse, nøgne mænd og sexshops i Castro og t-shirts hos Apple i Cupertino.

21. sep, 2012

Morgenmad ved Alamo Square

Da vi endelig kom fri af trafikken nede ved Presidio efter oplevelsen med rumfærgen, kørte vi op og ned af de stejle gader til Alamo Square Park og spiste lidt morgenmad.

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-1

Alamo Square er en af flere parker som ligger i San Francisco tæt bebyggede bymidte og er omgivet af huse. I dette tilfælde noget af den klassiske arkitektur mange forbinder med San Francisco.

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-2

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-4

Klik for fuld størrelse.

Klik for fuld størrelse.

Huse og park kendt fra Full Huse

Udover nogle historiske mansions i området, så er Alamo Square Park især kendt for at have nogle kendte The Painted Ladies. Painted Ladies er huse i Viktoriansk stil som er malet i tre eller flere farver. Du finder flere af dem rundt om i San Francisco, men ved Alamo Square ligger nogle af de meste fotograferede, da du sels har et imponerende view ud over downtown, men de er også kendt fra åbningssekvensen fra tv-serien Full House.

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-5

Castro var tidligere skandinavisk

Fra Alamo Square kørte vi lidt længere syd på til Castro Street. Castro området er et stort gay community (LGTB).

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-6

Men sådan har det ikke altid været. I starten af 1900 tallet var området kendt som Little Scandinavia og sidenhen et irsk arbejderkvarter.

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-7

Frisindet trives i stor stil i området. Der er en højere frekvens af butikker til de som er i det lystige hjørne, men ikke meget vildere end det du kan opleve i Istedgade. Derimod finder du flere nøgne mennesker (primært mænd) i Castro end i Istedgade.
Med tanke på hvor prude amerikanerne generelt er, så er det lidt som en anden verden at møde en nøgen cowboy (og med nøgen mener jeg nøgen og ikke som ”the naked caowboy” på Times Square).

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-8

Vi fik ikke så meget tid i Castro. Havde parkeret ulovligt og undgik kun en bøde, fordi jeg spottede parkeringsvagten på afstand og skyndte mig tilbage til bilen. Men har du tiden, er der flere gode caféer og restauranter i området.

Apple HQ i Cupertino

Sidste stop for dagen lå lidt længere syd for San Francisco. Faktisk en lille time syd for i Cupertino.

Klik for fuld størrelse.

Klik for fuld størrelse.

Cupertino er en del af Sillicon Valley og bl.a. hjemsted for Apple. På Apples Campus har de en shop der er åben for offentligheden. Den er ikke som Apple Stores er flest, da de ikke har samme udbud og opsætning af Apple produkter som de almindelige Stores. Til gengæld har de t-shirts og merchandise, som du så ikke finder i de almindelig Apple Stores.

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-13

Der er ikke rundture eller andet du kan komme på, men stedet er alligevel godt besøgt, da flere lægger steder som Apple, Facebook, Google mm. ind som stops på deres roadtrip i området.

Sidste roadtrip aften på Chili’s

Fra Apple kørte vi nordpå igen op til lufthavnen (SFO) for at overnatte inden vi skylle med flyet hjem næste morgen.
Der var stadig en stor konference i San Francisco (Dream Force) så selvom det var et lille motel, tæt ved lufthavnen (som typisk er billige) så kostede det alligevel 178 dollars.

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-14

alamo_square_castro_apple_roadtrip_2012-15

Vi sluttede turen af på den nærliggende Chili’s med nogle kolde øl og snask af den bedste skuffe.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Overnatning i San Francisco

San Francisco er en dyr by at overnatte i. Du kan godt finde overnatning til en nogenlunde pris downtown, men det vil være nogle af de dyreste på din roadtrip. Byer er dyrere at overnatte i, men det opvejes af de billige moteller du kan finde på din roadtrip. Her kan du finde overnatninger i San Francisco.

Det kan være du kan spare penge ved at vælge AirBnb i SF. AirBnb har et godt udvalg i storbyerne. Hvis du vil bruge AirBnb (ikke kun på din roadtrip) kan du her spare 34 dollars på din første booking (hvis den er på mere end 75 dollars).

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

5 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Marc says:

  Hej Rene
  Kæresten og jeg tager på vores anden roadtrip (1. på vestkysten) til september og kigger lidt på information om steder at bo i San Francisco. At kigge på information på nettet kan jo næsten helt skræmme en udenom San Francisco. Kan du/eller andre her på siden anbefale områder der er “sikre” at bo i (gerne med masser af steder at spise og få en øl om aftenen)?

  • @ Marc

   Jeg ved ikke hvad du mener med sikre. Der er meget få steder i SF jeg ikke vil anbefale du kommer om aftenen, men ingen af dem har de hoteller og moteller som du finder på diverse udlejningssider.

   Det største problem med SF er efterhånden, at det er blevet en dyr by. Det betyder de fleste søger lidt væk fra centrum. Boede selv vest for Golden gate Park sidst jeg var der.

   Har hørf fra flere, at de vælger at bo på Oakland/Berkeley siden og tager toget downtown. Offentlig transport i SF er god.

   • Marc says:

    Hej Rene
    Når vi læser på nettet taler folk meget imod at man bor i tenderloin området og Mission. Enkelte steder fraråder de også omkring golden gate park, samt en masse andre ala the heights og fillmore etc.
    Så synes det er lidt svært at gennemskue hvad man skal lytte på og hvad ikke. Når det er roadtrip er det selvfølgelig også vigtigt med parkering så midt SF er nok lidt udelukket, desværre. Kan se Berkeley er godt 20-30 fra SF i BART så den er nok lidt for langt væk.
    Er Marina District et område du har kendskab til?
    Og mange tak for det hurtige svar:)

    • @ Marc

     Marina District og Fishemans Wharf er to af de mest turistede områder i SF og er at betragte som midt i SF. Hvis i kan finde noget der indenfor budget, så er det et godt udgangspunkt til at tage med bus, sporvogn mm. rundt i SF.

  • Thore says:

   Via en af de links der er her på siden siden, har vi booket 2 overnatninger i SF, jeg har desværre glemt hvad området hedder, men det er ikke lang fra pirre 33. Vi har givet 2800 dkr for 2 overnatninger (3-stjernet hotel), inkl. Pakeringsplads til bilen. I forhold til hvad det ellers koster i storbyerne, syntes jeg ikke det er så galt.
   Håber i finder en løsning – go tur!

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top