København til Los Angeles med Norwegian

Min første tur med Norwegian til USA gik fint og 787 Dreamlineren er et fint fly til den lange tur til USA. Immigration og billeje gik nemt og sluttede med en burger i Hollywood.

19 marts, 2016

Min første tur med Norwegian til USA

Dette var første gang jeg fløj med Norwegian til USA og deres Boeing 787 Dreamliner.

En flyvetur med Norwegian til USA adskiller sig ikke væsentligt fra mange af de andre selskaber jeg har fløjet på economy class med.

Pladsen i sæderne er ikke bedre end ellers og 11 timer (som CPH-LAX tager) er ikke en super oplevelse på Economy Class med noget selskab.

Boeing’s 787 Dreamliner har dog et par fordele i kraft af et andet kabinetryk end andre fly, bedre luftkvalitet og mere lysindfald. Det gør det fysisk til en bedre oplevelse. Jeg er ikke selv plaget af gener på ture generelt, men kunne godt mærke at luften var bedre og mindre tør.

Det er dog på ingen måde noget, der kurerer din jetlag.

Oplevelsen ombord på Norwegian til USA

Norwegian hører til i den billige ende af flyselskaber og det mærkes på turen. Specielt når det kommer til den inkluderede mad. Den er ikke værd at skrive hjem om. Men nu rejser de færreste for en kulinarisk oplevelse ombord.

Til gengæld fungerer konceptet fint hvor man tilkøber det man har lyst til undervejs såsom tæppe, snacks, drikke mm.

Immigration i Los Angeles LAX

Immigration gik fint. Vi var tre der rejste sammen og endte i tre forskellige køer.

To af os benyttede selvbetjeningsmaskinerne, hvoraf det kun var mig der havde været i USA før på mit pas.

Det betød jeg kom i én kø og var igennem på 20 minutter. Den anden der ikke havde været afsted på sit pas, men benyttede selvbetjeningsmaskinerne, kom i en anden kø og var igennem på 40 minutter.

Den tredje af os, kom ikke igennem selvbetjeningsmaskinerne, men stod i “gammeldags” kø hele vejen. Uheldigt for ham, fik en gruppe af flypersonale en “forlomme” så i alt tog det ham en time at komme igennem.

Alt i alt en fin tid til immigration, hvor jeg altid anbefaler minimum to timer, hvis man skal videre med et andet fly.

Der er ingen garantier for, at immigration forløber på den samme måde for dig, hvis du flyver med Norwegian til Los Angeles. Der er et hav af variabler i en lufthavn, der betyder du ikke kan “stille dit ur” efter at alt foregår ens hver gang.

Her kan du finde beskrivelser af hvordan immigration har foregået i en lange række lufthavne rundt om i USA og Canada.

Udlevering af lejebil i Los Angeles

Afhentning af lejebil i Los Angeles gik uden problemer.

Skulle hente lejebil hos Dollar, så fandt den shuttle bus der kører derud.

I Los Angeles lufthavn ligger biludlejningsselskaberne spredt rundt om lufthavnen. Du skal derfor med en shuttlebus til det selskab du skal hente hos.
Her kan du finde alt du har brug for at vide i forbindelse med billeje i Los Angeles.

Fra LAX (Los Angeles lufthavn) tog det 5 minutter i bus ud til biludlejningen.

Stod i kø i fem minutter og det tog 12 minutter at ordne papierne (inkl. at inkluderer to ekstra chauffører).

Her kan du se mere om udlevering af lejebil.

Frit valg af lejebil

Der var lidt tomt på pladsen med biler, men vi kunne vælge selv. De kom ind med færdige biler i et væk, og vi nuppede en Dodge Journey som var den Standard SUV størrelse vi havde booket. Godt med plads til 3 personer og bagage.

Her kan du se mere om det at vælge bil selv.

Amerikansk sim-kort

Vi kørte fra LAX til Hollywood til den første overnatning.

På vejen stoppede jeg og fik mig et USA sim-kort hos at&t.

I 2016 havde jeg ikke 3 som teleselskab, så jeg benyttede mig af, at købe et amerikansk sim-kort. De jeg rejste med havde heller ikke 3, så vi kunne benytte det ene sim-kort som hot-spot mellem os alle.

Jeg har 3 i dag (siden marts 2018) og har benyttet det på fire roadtrips i USA i 2018. Ulempen med 3 Like Home (som er 3’s ydelse der virker i USA uden ekstra betaling) er at du ikke må benytte det som hot spot for andre, i henhold til 3’s retningslinier. Ihvertfald ikke i skrivende stund i januar 2019.

Har du ikke 3 og skal finde en løsning med et amerikansk sim-kort, kan du finde mere information her om, hvor du finder et amerikansk sim-kort og links til priser mm.

Burger på Hollywood Boulevard

Dagen sluttede på Hollywood Boulevard ved The Chinese Theater og Walk of Fame.

Der var kun planlagt en overnatning i LA nu, og ville så komme tilbage til byen inden hjemrejse. Det betød hele Hollywood Boulevard ikke skulle udforskes, men blot få a feel of the place, da ikke alle havde været der før.

11 timers flyvetur fra København til Los Angeles er hårdt for kroppen, ligemeget hvor godt du sidder i flyet. Jetlaggen var derfor godt på vej, men for at sige ordentlig goddag til USA, kunne vi ikke gå til køjs uden en øl og ikke mindst en burger.

Valget faldt på 25 Degrees. Et lidt anonymt udseende sted udefra, men en klassisk burger bar med et twist.
Kan helt klart anbefales som alternativ til de mange kendte og til tider overrendte kæder du ellers finder på samme strækning af Hollywood Boulevard.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Billige overnatninger i Los Angeles

Los Angeles har billige overnatninger der ikke nødvendigvis ligger langt uden for byen. Selvom Los Angeles er en stor by vælger mange at overnatte i et område og så køre pop tværs af byen til forskellige oplevelser. Det øger dit udvalg af hoteller og moteller og dermed din indflydelse på prisen på dine overnatninger. Her kan du finde eksempler på overnatninger i Los Angeles med eksempler på de forskellige områder samt priser.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se mere end 150 oplevelser i Californien

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Oplevelser i Las Vegas

Las Vegas kan opleves på flere måder. Her er lidt inspiration til oplevelser på The Strip dag og aften, samt oplevelser på eget hotel.

4 Comments

 1. Jeg kunne nu fint bruge mit 3 abonnement som hotspot i både Californien+Arizona i okt 2017, samt New York og Sydamerika(chile) i december 2018.. ved ikke hvor du har den info fra at det ikke virker 🙂

   1. Skarpt set.. jeg synes dog der er langt fra “hotspot virker ikke” til “du må ikke dele det med alle mulige”. Personligt brug dækker vel netop også sin egen laptop?

    Det lyder som en shitstorm hvis de rent faktisk lukker for det.. “3 like home, men slet ikke ligesom home”.

    Jeg har selvfølgelig brugt min pc på det, og steder hvor wifi var helt skidt, var andre familiemedlemmer på. Så jeg tror ikke folk skal være bange for det hvis man lige skal tjekke mail/fb/etc.. streamer man gigabytes af data fra 5 devices kan det selvfølgelig godt være de gør noget, men det hjælper et amerikansk sim-kort jo heller ikke på, da deres datamængde er ret lave (sidst jeg tjekkede).

    1. @ Jeppe

     Spørgsmålet er, om 3 ser ens egen pc som personligt brug, eller blot en anden enhed (= en anden person). Jeg har kommenteret det overfor dem , da jeg ofte har bedre dækning på telefon end wifi på værelset.

     Jeg har justeret teksten på siden.

     Mht. amerikanske sim-kort, så er deres pre-paid tilbud pt. på 8-10 GB med ved at&t ot T-Mobile. Det er mere end rigeligt til de fleste og har selv benyttet dem i mange år, hvor jeg bl.a. har live streamet til FB uden at ramme loftet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada