København til Denver og cabriolet

København til Denver med mellemlanding i Frankfurt uden problemer. Afhentning af lejebil med et smil og god service.

15 aug, 2018

Tjek ind i Københavns lufthavn

Med afrejse midt i august, er den værste sommertravlhed overstået i Københavns Lufthavn. Et tidligt fly midt på ugen hjælper også til i forhold til menneskemængde.

Turen gik fra København via Frankfurt til Denver, CO og foregik med Lufthansa. Jeg havde tjekket ind og valgt sæde på forhånd. I den process havde jeg oplyst mine APIS informationer om pas og adresse i USA.

I lufthavnen var det derfor blot at printe bagage tags og boardingkort, samt afleverer bagagen ved bag drop. Der var ingen kø og det tog ti minutter samlet at ordne.

Sikkerhedskontrollen var nærmest øde og det tog 5 minutter at komme igennem.

Da jeg fløj via Frankfurt til USA, var jeg først i lufthavnen en god time før afgang. Skulle jeg være fløjet direkte til USA fra Danmark, havde jeg mødt op minimum to timer i forvejen.

Flyet til Frankfurt fløj til tiden og turen fra CPH til FRA er på en time.

Mellemlanding i Frankfurt lufthavn

I Frankfurt lufthavn skal du kun igennem paskontrol for at komme videre til dit næste fly mod USA. Fra vi holdt stille ved gaten, til vi var igennem paskontrollen gik der 20 minutter.

Min erfaring med flere Europæiske lufthavne er, at en time til flyskifte er fint, da det kun er paskontrol du skal igennem. Det gælder dog ikke i UK, ex. Heathrow. Her skal du igennem sikkerhedskontrollen på ny, hvorfor jeg minimum anbefaler 1,5 time til skifte i UK.

Når du skifter fly i Europa skal du ikke bekymrer dig om din bagage. Når bagagen er afleveret i Danmark, skal du først finde den igen når du har været gennem immigration i USA.

Alle der har været igennem immigration i USA skal finde sin bagage og gå gennem tolden med den.
Skal du videre med fly i USA efter immigration, er det tydeligt skiltet hvad du skal og hvor du skal aflevere din bagage igen.

Flyveturen med Lufthansa Boeing 747

Turen til Denver foregik med Lufthansa på Economy i en Boeing 747. Economy er generelt den samme oplevelse på tværs af alle flyselskaber og jeg har fløjet på tværs af Atlanten mange gange på almindelig economy.

Denne gang havde jeg været heldig og havde valgt sæder ved nødudgangen. Dem er der nogle stykker af på en 747 og dem ved døren har ekstra meget plads.

Med mere plads var der mere ro på og en bedre siddestilling, hvilket betød jeg fik nogle timers søvn på den 10 timer lange tur fra Frankfurt til Denver.

Immigration i Denver

Vi blev 45 minutter forsinket ud af Frankfurt. Det var dog ikke en bekymring, da vi ikke skulle med connecting flight i Denver.

Skiltningen er som regel tydelig ved immigration og der er personale til at hjælpe.

Overordnet set foregår det på samme måde på tværs af amerikanske lufthavne, men skiltene kan variere lidt i ordlyd.
Når du rejser på ESTA skal du igennem selvbetjeningsmaskiner hvor du selv tager fingeraftryk og billede.
Dernæst gennem en immigrationskranke.
Jeg fik kun et enkelt spørgsmål denne gang: Business or pleasure.
Mit svar blev godkendt og han stemplede mit pas og sendte mig videre.
I alt gik der 40 minutter fra flyet hold stille ved gaten til jeg havde min bagage, var kommet igennem tolden og gik mod Ground Transportation / Car Rental Shuttle.

Her kan du se flere beskrivelser af afgang, mellemlandinger og immigration.

Afhentning af cabriolet i Denver

Vi skulle afhente lejebil hos Alamo. I Denver ligger biludlejningsselskaberne et kort stykke fra lufthavnen på hver deres adresse. Fra Ground Transportation tog vi den gratis shuttle bus ud til Alamo.

Vi fik en super service, grin og jokes af den Alamo ansatte der hjalp os. Som altid blev vi tilbudt en ekstra forsikringspakke, men den siger jeg altid nej tak til.

Medarbejderen spurgte os hvilken convertible vi ville have: Mustang eller Camaro.
Valget fladt på Mustang. Den synes jeg bedst om og den har lidt mere bagageplads end Camaroen.
Hos de fleste biludlejningsselskaber, kan du frit vælge lejebil ved udlevering. Det var altså ikke tilfældet her. Jeg skal ikke kunne sige, om det var fordi vi havde lejet en cabriolet.

Her kan du se mere om udlevering af lejebil.

Her kan du se mere om frit valg af lejebil.

Ude på parkeringspladsen blev vi mødt af en ligeså frisk og service minded medarbejder som hjalp med knapper og instruktioner mm.

Her kan du finde en detaljeret gennemgang af billeje i Denver.

Denver lufthavn til Colorado Springs

Valget af cabriolet til denne tur var ikke svær. Der skulle køres i områder der er perfekte til en cabriolet: en masse bjerge, nationalparker og åbne vidder og natursteder. Mange områder opleves ekstra intens med en cabriolet da der kommer en ekstra dimension på turen.

Her kan du læse mere om overvejelserne omkring en cabriolet.

Fra Denver lufthavn kørte vi ned til Colorado Springs. Der blev provianteret på vejen, så drikkevarer kan holde sig kolde i de 25-38 grader der bliver på turen.

Der var ikke tid eller kræfter til noget denne aften pga jetlag, så der blev købt en sandwich og øl fra Walmart der blev nydt på værelset.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Denver lufthavn ned til Colorado Springs.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

København til Los Angeles med Norwegian

Min første tur med Norwegian til USA gik fint og 787 Dreamlineren er et fint fly til den lange tur til USA. Immigration og billeje gik nemt og sluttede med en burger i Hollywood.

CPH til MIA – nytår i USA

Udover de store rejsedage om sommeren så siges det ofte at julen er den værste tid at rejse med fly på. Det var derfor med en stor portion tålmodighed, at jeg tog i lufthavnen 2. juledag for at flyve til Miami (via Heatrow og Toronto).

København til Newark med SAS

Direkte fly med SAS fra København til New York (Newark). God plads, fin betjening, nem immigration og billig transport til Manhattan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada