København til Boston via Amsterdam

Flyveturen fra København til Boston, via Amsterdam, gik gnidningsfrit. Immigration og lejebil i Boston ligeså.

22 sep, 2018

Til Amsterdam med KLM

På efterårsroadtrippen i 2018 gik turen til New England for at finde noget Fall Foliage (efterårsfarver). Turen startede i Boston. En by der er OK forbindelser til fra Europa. Denne tur startede med KLM fra København til Amsterdam.

Turen fra København via Amsterdam til Boston var en af de mest almindelige ture jeg har været på. Der var ingen ventetid i hverken tjek ind, bagage eller sikkerhed i København.

Ingen forsinkelser der gjorde skiftet i Amsterdam til en udfordring (havde 1 time og 20 minutter til skiftet). I Amsterdam skal du kun vise pas for at skifte til den terminal du skal videre til USA fra. Er du fyldt 16 år, kan du benytte selvbetjeningsmaskinerne til at komme hurtigere igennem.

Deltas sikkerhedstjek i AMS

Jeg skulle flyve med Delta fra Amsterdam til Boston. Delta har en samlet sikkerhedskontrol i Amsterdam, som foregår ved gate D1 (det gjorde det i 2018).

Her skal alle der skal med et Delta fly til USA igennem de ekstra spørgsmål om hvorvidt du selv har pakket bagagen mm. Ved D1 får du så at vide hvilken gate dit fly afgår fra. Jeg skulle med fra D53. Rigeligt med tid til at nå derhen, med den time og tyve minutter jeg samlet havde til at skifte fly.

Skal du videre med et fly fra KLM til USA, kan det være du først får spørgsmålene ude ved gaten.

Boarding gik uden forsinkelser og vi kom afsted lidt før tid. En fordel, da der var kraftig modvind på tværs, så vi ville blive forsinkede til Boston. Dog ikke mere end 15-20 minutter. Forsinkelsen havde ingen indflydelse på vores tur, da Boston var den endelige destination for os.

Pga. forsinkelsen ville turen tage 8 timer og 10 minutter. De gik overraskende hurtigt og sæderne var ok, selvom det var economy.

Immigration i Boston

I de store amerikanske lufthavne er det lidt et lotteri, hvor travlt der er i immigration. Du kan være uheldig, og lande sammen med en eller flere Boeing 747 eller Airbus 380. Det er hundredevis af passagerer der skal ned og igennem immigration. Fordi fly kan være forsinket, kan du ikke stille dit ur efter, hvor travlt der er på konkrete tidspunkter.

I Boston var det kun vores fly der ankom i udenrigs da vi gjorde. Da det var et Delta fly, var mange af passagererne amerikanere. De skal i en anden kø end ESTA, så køen i immigration var overskuelig.

I ESTA køen skulle vi først igennem selvbetjeningskioskerne. Med kvittering i hånden gik jeg til næste kø, som tog 3 minutter at komme frem i.

Min immigrationofficer stillede lidt ekstra spørgsmål da han så de mange stempler i mit pas, men ikke noget der kostede ekstra tid.

Tolddokument på vej til USA

Denne tur til Boston i 2018 var første gang jeg ikke fik et tolddokument ombord på flyet på vej til USA. Jeg spurgte og personalet i flyet sagde, det ikke længere var nødvendigt. Om det er afskaffet på alle ruter ved jeg ikke, eller om det kun gjaldt Boston.

Når du udfylder dine info på selvbetjeningskioskerne, oplyser du mange af de samme ting som på tolddokumentet.

På tidligere ture har det været forskelligt om tolddokumentet har været i brug (men fik jeg det, udfyldt jeg det).
Her kan du finde flere beretninger fra afrejser, mellemlandinger og immigration.

Lejebil i Boston

Udlevering af lejebil i Boston foregår i et samlet Rental Car Center. Der kører en gratis shuttle bus fra ankomstterminalen. Det er samme bus som stopper ved togstationen først og dernæst Rental Car Centeret.

I artiklen her, kan du læse alle detaljerne om billeje og afhentning af lejebil i Boston.

Jeg skulle hente bilen hos Alamo. Der var lidt kø, men efter 10 minutter var det vores tur. Alt gik som det plejer med udlevering af lejebil og efter 5 minutter kunne vi gå ud til vores lejebil.

Der ville have været frit valg af lejebil, men der holdt kun en enkelt SUV da vi kom derud. Den Ford Edge der holdt og ventede var dog mere end udemærket til vores behov med to voksne.

Bilen skulle først rigtig ud og køre et par dage senere, hvor turen gik nord på og ud af Boston.

De første to overnatningerne havde vi i Boston i den vestlige del af byen, i området Allston. For ikke at gå kold kl 19 pga. jetlag, gik vi rundt i lokalområdet og fandt en snack og en kold øl at slutte dagen på.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

København til Atlanta

København via Frankfurt med Lufthansa forløb uden problemer. Ikke den bedste plads i flyet men ok tid i immigration i Atlanta.

Immigration til USA i Canada

Flyver du til USA via Canada foregår immigration til USA, i lufthavnen i Canada. Den er ikke så anderledes end den du kender fra USA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada