Forbavsende let tur til Chicago

Det var en forbavsende let tur til Chicago. Selv med terminal-skift og kø, kø og kø gik det over al forventning. Og så har jeg aldrig fået så få spørgsmål i immigration.

Tidligt op og afsted

Vækkeuret var sat til 5:30 og taxien kom før tid kl 5:55. Uden trafik og en tung speederfod tog det godt 10 minutter ud til lufthavnen. Flyet var kl 7:55, men CPH kan være travl på denne tid så vi tog ingen chancer og var der i god tid.
Til vores store overraskelse var der ikke et øje. Ingen kø ved check-in hos British Airways Vi havde alt papirarbejdet i orden (ESTA og første overnatning) og flyet var kun halvt fyldt, så vi blev fordelt med let hånd så alle fik masser af plads. 5 minutter efter var vi ved sikkerhedskontrollen. Der stod sikkerhedsfolkene nærmest som gadesælgere og gjorde sig til for at få lidt arbejde. Lutter smil og godt humør.

Med masser af tid og en konstatering af, at der heller ikke ved paskontrollen til vores første fly (vi fløj via Heathrow så man skal igennem paskontrollen inde i lufthavnen) var nogen kø, fandt vi en friskpresset juice i en café og en sofa med kig til flyenes holdeplads ved de forskellige gates og kunne se de første fly som lettede i morgendisen

Ingen kø ved paskontrollen og 100 meter til gate C23. Da der ikke var så mange der skulle med flyet gik check-in ved gaten også nemt og hurtigt. Faktisk så hurtigt at vi kunne roll back from gate 10 minutter før tid.

Skifte terminal i Heathrow

I alt betød den nemme proces i Københavns lufthavn at vi ankom 25 minutter før tid til Heathrows Terminal 5.
Fra T5 skulle vi skifte til T3 da vi skulle videre med American Airlines. Havde læst og printet en guide på Heathrows hjemmeside og fik endnu en ved check-in i København plus en mundtlig forklaring. Vi kunne læse man kunne forvente det kunne tage op til 120 minutter alt i alt.
Man tager en bus fra T5 til T3. Det tog godt 10 minutter. Dernæst skal man igennem sikkerhedskontrollen. Det er kun for transfer passagerer så dels er folk bekendt med proceduren nu (da de jo lige har været igennem en i den lufthavn de startede deres rejse i) og dels er der ikke så mange mennesker, så det gik smertefrit.

Ekstra sikkerhedscheck hos American Airlines

Vi var dog ikke igennem endnu. Efter sikkerhedskontrollen hang et stort skilt hvor der stod at alle American Airline passagerer skulle igennem en ekstra sikkerhedskontrol og kontrol af boardingkort. Det skulle vi tilgengæld stå i kø til. Pæn lang kø og vi frygtede at komme til at bruge god tid der. Vi havde dog rigeligt med tid (4 timer fra vi landede pga vi var kommet så godt afsted fra København) så vi indstillede os på at stå lidt i kø. Det var dog ikke så galt. Sikkerhedskontrollen består i en række spørgsmål om hjemland, arbejde, rejsensmformål, overnatning, returrejse og om vi selv havde pakket mm.

Dernæst kiggede en anden på boardingkort og vi fik dem til at sætte os sammen (var sat forskellige steder men flyet var fyldt så vi skulle høre i Heathrow da de ikke kunne gøre noget i KBH – og fordi det ikke var BA vi skulle videre med, så var det ikke lige sådan at ordne online på forhånd).
Det gik uden problemer og fra vi landede til vi gik rundt i T3 gik der 55 minutter.
Vi skal fra T3 til T5 på vej hjem og har to timer til det, men da vi ikke skal bruge tid på den amerikanske sikkerhedsdel så er vi ikke nervøse.

Turen med American Airlines

Vores AA fly var, selvom det var fyldt, til tiden og vi havde fået A og B sæderne i en 2-5-2 konfigurering og der var faktisk god plads. Onborad underholding i en skærm i sæderne, som dog ikke køre on-demand men i sløjfer (men hvad gør det når man har en iPad at underholde sig med).
Servicen ombord var god og vi sad et sted uden småbørn eller andre potentielle iritationsmomenter.
Havde fyldt iPad’en godt op og får samlet op på en række serier og påbegyndt nogle nye sæsoner (havde set frem til Torchwood Miracle Day og indtil videre skuffer den ikke).

Immigration i Chacago

Vi ankom til Chicago 10 minutter før tid ude i M terminalen. Det er en mindre terminal men der stod alligevel godt 100 i kø da vi nåede ned til immigration og da vi var kommet ind i køen kom der yderligere 100. Der var dog bemanding i alle båsene, så der var 18 til at servicere visitors og 18 til recidence. Der var dog ikke så mange i køen til recidence, så når der var plads, blev folk gennet derover – hvilket speedede processen op gevaldigt.
Vores immigration snak er den kortestes jeg har haft. Han stillede to spørgsmål: purpose of trip, All three weeks in Schaumburg (hvor hotellet til første overnatning ligger). Så tog han fingreaftryk fra højre hånd på os begge (ingen billeder) og lod os gå.
I alt tog det en halv time, men det var køen der udgjorde de 98%.

Så manglede kun tolden og det er altid en form sag så der gik vi lige igennem.
Ude i ankomsthallen stod flere news crew klar og en enkelt journalist spurgte mig om American Airlines flyet fra Paris var landet. Anede jeg ikke og spurgte heller ikke til hvem der kunne være interessant nok til at man møder op med tre nyhedsbiler. Efterfølgende kom jeg i tanke om, at der jo er Lollapalooza, så det kunne være et af de store navne der kom via Paris.

Da vi trådte ud af ankomsthallen ramte varmen og fugtigheden os (28 grader), men bussen ud til biludlejningsselskabet havde heldigvis AC kørende for fuld skrue. Vores oplevelse ved biludlejningsselskabet (positiv, men samtidig lidt underlige omgivelser) kommer der mere om i et senere indlæg.

Og så kommer der noget om min glemsomhed. Har glemt en enkelt lille dims og det ender nok med at jeg skal købe ny GPS, men mere om det en anden dag. Nu vil jeg drikke min Goose Island øl og få noget søvn.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

7 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. MS says:

  Jamn’ kunne det vaere en bedre rejse til The States? Jeg haaber du faar en fantastisk tur! Glaeder mig til opdateringer.

 2. Rasmus Jespersen says:

  Hej René

  Jeg er lidt nysgerig, hvad du svarede til de to spørgsmål… Lidt for at være forberedt på, hvad man selv burde svare til immigration.

  citat.: Han stillede to spørgsmål: purpose of trip, All three weeks in Schaumburg (hvor hotellet til første overnatning ligger).

  spørgsmål 1, var vel Pleasure.

  Ved godt at det måske er et dumt spørgsmål, men jeg frygter bare at blive afvist pga et dumt svar eller nervøsitet =)

  hilsen
  Rasmus..

  • @ Rasmus

   Jeg har en lille rettelse. Han havde et opfølgende spørgsmål til det første.

   Til første spørgsmål svarede jeg:
   Vacation – han spurgte så om vi havde familie i USA – jeg sagde nej.

   Til det andet spørgsmål svarede jeg:
   Only for one night, leaving on Route 66 tomorrow.

   Der er ikke nogen grund til nervøsitet. Er kun blevet behandlet godt på mine ture.

   Her kan du læse lidt flere detaljer om, hvad de kan finde på og spørge om i immigration.

 3. Linda Kielgast says:

  Vi fløj her i juli måned med Air France: Billund – Paris, Paris – Salt Lake City, Salt Lake City – Las Vegas. Alle afgange til tiden og med hurtig og fuldstændig problemfri immigration (og ingen kø) i Salt Lake: Vores selskab på 4 voksne og to 17-årige kom igennem på ca. 15 minutter i alt – med venlig betjening, smil og gode råd om, hvad der var “et must” i Las Vegas.

 4. Jeppe Falck says:

  Dvs. Du anbefaler at holde sig vågen hele vejen for at undgå unødig Jetlag, eller?

  • @ Jeppe

   Nej, jeg vil faktisk anbefale at få lidt søvn. Man lander typisk i en storby og skal ud i en lidt anden trafik end i DK, så det er en fordel at man ikke står med søvn i øjnene.
   Men ellers bør man for at bekæmpe sin jetlag, holde sig vågen når man er ankommet og så gå i seng som normalt.
   Jeg fik kun 40 minutter på flyet. Prøvede flere gange, men på trods af at der ikke var nogen forstyrrende elementer, så kunne jeg ikke klemme mere ud af flyveturen. Det betød så jeg måtte give op kl 22 i aftes. Jeg er til gengæld tidligt oppe efter 7.5 timers søvn og er klar til første dag på Route 66.

   • Jeppe Falck says:

    Modtaget. Vil følge dit råd, når jeg skal til USA + Canada her senere på måneden. Ha’ en skøn ture derovre.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top