Flybilletten til roadtrip på Route 66

Årets flybillet til sommerens roadtrip på Route 66 blev fundet lidt senere end normalt, men synes jeg fandt en OK pris til sidst.

Jagten på den billige flybillet

Det kan være dyrt at rejse til USA i højsæsonen. Højsæsonen ligger fra maj til august. Rejser man uden for den periode (med undtagelse af påske og jul) så kan der være tusindvis af kroner sparet på flybilletten til USA.
De sidste par år har jeg dog været afsted i 3 uger i august og det skal jeg også i år.

Flybillettens pris er afhængig af destinationen

Hovedformålet med årets roadtrip er at følge Route 66. Den går mellem Chicago og Los Angeles.
Mange mener at ruten Chicago til LA er den mest autentiske, men jeg var ikke så kræsen og kiggede lidt til flybilletten inden jeg besluttede mig.

Mulighederne var at flyve til Chicago og hjem fra LA eller flyve til LA og hjem fra Chicago. Når man ikke flyver til og fra samme lufthavn, så stiger prisen ofte. Det var også tilfældet her, sammenlignet med hvis man nu fløj ind og ud af samme lufthavn.
Gjorde jeg det (altså fløj til og fra ex. Chicago) så ville det betyde at man skulle tilbage til Chicago eller LA når Route 66 gennemkørt. Helt klart en mulighed og noget jeg også havde tænkt over kunne være en mulighed (plus jeg ville slippe for envejsgebyret på lejebilen).

Beslutning og kompromis

Der var flere ting der spillede ind i det endelige valg. 500 kr. mere for flybilletten ved at flyve til en by og hjem fra en anden skulle ikke skille os ad, men efter at have kigget nærmere på ruten og de muligheder der lå i at køre begge veje, så endte jeg med at vælge Chicago som start og slut by.
Jeg kommer meget mere ind på ruten i andre indlæg og jeg vil også blogge fra turen så man kan følge med, men synes jeg har indgået et godt kompromis mellem tid og oplevelser.
Nogle vil måske mene det er et ligelovligt stort kompromis at prøve kræfter med Route 66 når man både skal frem og tilbage men jeg tror de fleste vil være enig i at det jeg har valgt at gøre giver god mening.

Prisen på flybilletten til Chicago

Chicago blev valgt fordi det hurtigt var tydeligt at det var alt for dyrt at flyve til LA. Oven i det, så er transporttiden til vestkysten så meget længere at man mistede en dag i hver ende af turen (faktisk 2 på hjemturen).
Så Chicago var hvor jeg jagtede en billig billet til. Som nævnt, så gik jeg igang lidt senere end normalt. I år bestilte jeg billet en måned senere end året før og havde ikke kigget så meget på priserne op til.
Da jeg endelig gik i gang med at finde og købe en billet brugte jeg små to uger. Erfaring har lært mig man ikke skal springe til den første dag. Der kan være stor forskel på prisen fra den ene dag til den anden (både op og ned) så jeg hældte is i maven og kiggede før en weekend og fik et chock: 6600 kr. for en billet fra CPH -> AMS -> Memphis for endelig, 26 timer senere, at ende i Chicago.

Puha. Var det hvad det skulle koste?
Nej. Jeg søgte igen efter weekenden og nu var pris og valgmuligheder (på afgange og mellemlandinger) meget bedre, men stadig over 6000 kr.
Oprindeligt skulle jeg have været afsted 6. til 27. august (med hjemkomst 28. august) så blot for at se mulighederne søgte jeg på en dag før og efter, og fik nu nogle rigtig gode priser og slog til.

Den endelig billet endte med at koste 5500 kr. Den er med British Airways (ikke mit førstevalg af luftfartsselskab, men håber ikke de går i strejke) og går fra CPH til LHR hvor der er godt tid til at skifte og så direkte til Chicago. Rejsetiden er 14 timer og ankommer til Chicago midt på eftermiddagen.

Værktøjer til at finde flybilletten

Jeg brugte flittigt Momondo og kayak til at få overblikket over udvalget og gik dernæst direkte til flyselskaberne ofr at se om de havde det samme (eller billigere) tilbud. noget jeg fortæller mere om under Flybilletten til USA.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

7 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Laura Larsen says:

  Hej Rene

  Hvor lang tid bruge du på Route 66 turen?
  Vi har 3 uger + et par dage i hver ende, i juli måned næste år..
  Kan vi nå Route 66 og tilbage til Chicago på den tid?
  Eller kan det bedre betale sig at flyve hjem fra LA?

  Tak 🙂

  • @ Laura

   I kan godt nå det på den tid, men i skal måske gå på kompromis.

   Hvis det er jeres første tur til USA så vil jeg ikke anbefale Route 66. Det kræver en del forberedelse at få oplevelser for livet med hjem fra Route 66 og det vil man ikke have erfaring til som førstegangsrejsende. Hvis det er første gang I er i USA så vil der også være en del afstikkere for ikke at snyde sig selv for nogle af de store nationalparker mm. Noget jeg kunne tillade mig at springe over på min Route 66, da jeg allerede havde været en del af de steder (og nok kommer tilbage).

   Vi brugte 11 dage fra Chicago til LA. Vil minimum anbefale 13 dage. Hvis i har mange afstikkere så undersøg muligheden for at flyve hjem fra LA.

   • Laura Larsen says:

    Tak for svar!

    Vi har været i USA 2 gange – men det var New York, Philadelphia og Washington DC..
    Så det er jo ikke noget at det vi møder på Route 66

    Men tror vi hælder mest til at flyve hjem fra LA – vil du så mene vi har tid nok med tre uger?

    Og tak for en fantastisk hjemmeside – med gode råd og rigtig god inspiration 🙂

    • @ Laura

     Ja, så er tre uger fint. Der vil være god tid til afstikkere. Så er det op til jer hvor tro i vil være ved Route 66 og vende tilbage til hvor i slap den, eller blot hoppe på et andet sted.

   • Ole says:

    hej Rene.
    Super side du har her, bruger en del tid her inde. Er ved at sætte en roadtrip på benene 3 uger i det vestlige usa til sommeren 2014 (juli) vi er en familie på 2 voksne og 2 børn (14-11) har fundet billetter fra Billund til san francisco til ca 23000 synes da det lyder ok billigt, er det ,det. Eller kan man hente noget med at ha is i maven og købe senere.
    mvh Ole

    • @ Ole

     Tak for ros.

     Der findes ikke et korrekt svar på dit spørgsmål. Om en flypris er god eller dårlig i forhold til hvornår den er købt, kan ikke besvares, for der findes ingen oversigt man kan slå op i.

     Min egen erfaring er, at et år i forvejen ved flyselskaberne ikke hvad udbud og efterspørgsel vil blive, så de sætter prisen på den sikre side (højt). Jeg køber derfor ikke flybilletter så lang tid i forvejen og har ingen erfaring med priser så lang tid i forvejen. Typisk køber jeg billetter 6-4 måneder før afgang. Men det er ikke sikkert din pris falder fra nu til der, så i sidste ende handler det om, hvad jeres budget er, og om i vil have denne udgift ud af verden.

     Du kan se mere om flybilletter til USA her: https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/flybilletten/

 2. Nis Jensen says:

  Du har helt ret René, det kan være virkeligt dyrt at flyve i højsæsonen, men man kan faktisk sikre sig lidt ved at være i god tid. Jeg har netop booket en ekstra billet til en rejse som kommer til at foregå fra 16/7 – 1/8. De var 3 der skulle afsted, men i sidste øjeblik skulle der endnu en person med og denne person kom til at betale omkring 2.500 kr. mere for billetten.

  Jeg glæder mig rigtig meget til at læse med på dit næste road-trip, Route 66 turen skal nok blive rigtig spændende:)

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top