Flybilletten til roadtrip på Route 66

Årets flybillet til sommerens roadtrip på Route 66 blev fundet lidt senere end normalt, men synes jeg fandt en OK pris til sidst.

Jagten på den billige flybillet

Det kan være dyrt at rejse til USA i højsæsonen. Højsæsonen ligger fra maj til august. Rejser man uden for den periode (med undtagelse af påske og jul) så kan der være tusindvis af kroner sparet på flybilletten til USA.
De sidste par år har jeg dog været afsted i 3 uger i august og det skal jeg også i år.

Flybillettens pris er afhængig af destinationen

Hovedformålet med årets roadtrip er at følge Route 66. Den går mellem Chicago og Los Angeles.
Mange mener at ruten Chicago til LA er den mest autentiske, men jeg var ikke så kræsen og kiggede lidt til flybilletten inden jeg besluttede mig.

Mulighederne var at flyve til Chicago og hjem fra LA eller flyve til LA og hjem fra Chicago. Når man ikke flyver til og fra samme lufthavn, så stiger prisen ofte. Det var også tilfældet her, sammenlignet med hvis man nu fløj ind og ud af samme lufthavn.
Gjorde jeg det (altså fløj til og fra ex. Chicago) så ville det betyde at man skulle tilbage til Chicago eller LA når Route 66 gennemkørt. Helt klart en mulighed og noget jeg også havde tænkt over kunne være en mulighed (plus jeg ville slippe for envejsgebyret på lejebilen).

Beslutning og kompromis

Der var flere ting der spillede ind i det endelige valg. 500 kr. mere for flybilletten ved at flyve til en by og hjem fra en anden skulle ikke skille os ad, men efter at have kigget nærmere på ruten og de muligheder der lå i at køre begge veje, så endte jeg med at vælge Chicago som start og slut by.
Jeg kommer meget mere ind på ruten i andre indlæg og jeg vil også blogge fra turen så man kan følge med, men synes jeg har indgået et godt kompromis mellem tid og oplevelser.
Nogle vil måske mene det er et ligelovligt stort kompromis at prøve kræfter med Route 66 når man både skal frem og tilbage men jeg tror de fleste vil være enig i at det jeg har valgt at gøre giver god mening.

Prisen på flybilletten til Chicago

Chicago blev valgt fordi det hurtigt var tydeligt at det var alt for dyrt at flyve til LA. Oven i det, så er transporttiden til vestkysten så meget længere at man mistede en dag i hver ende af turen (faktisk 2 på hjemturen).
Så Chicago var hvor jeg jagtede en billig billet til. Som nævnt, så gik jeg igang lidt senere end normalt. I år bestilte jeg billet en måned senere end året før og havde ikke kigget så meget på priserne op til.
Da jeg endelig gik i gang med at finde og købe en billet brugte jeg små to uger. Erfaring har lært mig man ikke skal springe til den første dag. Der kan være stor forskel på prisen fra den ene dag til den anden (både op og ned) så jeg hældte is i maven og kiggede før en weekend og fik et chock: 6600 kr. for en billet fra CPH -> AMS -> Memphis for endelig, 26 timer senere, at ende i Chicago.

Puha. Var det hvad det skulle koste?
Nej. Jeg søgte igen efter weekenden og nu var pris og valgmuligheder (på afgange og mellemlandinger) meget bedre, men stadig over 6000 kr.
Oprindeligt skulle jeg have været afsted 6. til 27. august (med hjemkomst 28. august) så blot for at se mulighederne søgte jeg på en dag før og efter, og fik nu nogle rigtig gode priser og slog til.

Den endelig billet endte med at koste 5500 kr. Den er med British Airways (ikke mit førstevalg af luftfartsselskab, men håber ikke de går i strejke) og går fra CPH til LHR hvor der er godt tid til at skifte og så direkte til Chicago. Rejsetiden er 14 timer og ankommer til Chicago midt på eftermiddagen.

Værktøjer til at finde flybilletten

Jeg brugte flittigt Momondo og kayak til at få overblikket over udvalget og gik dernæst direkte til flyselskaberne ofr at se om de havde det samme (eller billigere) tilbud. noget jeg fortæller mere om under Flybilletten til USA.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

4. juli i USA

På min roadtrip i 2003 var jeg i Chicago den 4. juli. Den 4. juli

2 Comments

 1. hej Rene.
  Super side du har her, bruger en del tid her inde. Er ved at sætte en roadtrip på benene 3 uger i det vestlige usa til sommeren 2014 (juli) vi er en familie på 2 voksne og 2 børn (14-11) har fundet billetter fra Billund til san francisco til ca 23000 synes da det lyder ok billigt, er det ,det. Eller kan man hente noget med at ha is i maven og købe senere.
  mvh Ole

  1. @ Ole

   Tak for ros.

   Der findes ikke et korrekt svar på dit spørgsmål. Om en flypris er god eller dårlig i forhold til hvornår den er købt, kan ikke besvares, for der findes ingen oversigt man kan slå op i.

   Min egen erfaring er, at et år i forvejen ved flyselskaberne ikke hvad udbud og efterspørgsel vil blive, så de sætter prisen på den sikre side (højt). Jeg køber derfor ikke flybilletter så lang tid i forvejen og har ingen erfaring med priser så lang tid i forvejen. Typisk køber jeg billetter 6-4 måneder før afgang. Men det er ikke sikkert din pris falder fra nu til der, så i sidste ende handler det om, hvad jeres budget er, og om i vil have denne udgift ud af verden.

   Du kan se mere om flybilletter til USA her: https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/flybilletten/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada