Arkitektur-tur og segway i Chicago

Vi havde to hele dage (plus det løse) i Chicago og fik på den måde mulighed for at opleve byen til vands, til lands og gyroskopbalancerende.

Chicago – en overset storby

Chicago er, efter min mening, en overset storby. Rigtig mange danskere (og andre) sætter partout lighedstegn mellem USA og New York og betragter The big Apple som den eneste rigtige storbyoplevelse i USA. På enkelte områder er jeg enig i New Yorks unikke egenskaber, men som oplevelsesby står Chicago ikke tilbage. Og da byen samtidig er mindre, kompakt, mere ren (min opfattelse), børnevenlig og har vandet med som element i byen, så er den en oplagt destination til de af jer der har oplevet New York mere end én gang, men hælder mest til storbyferier.

Buckingham springvand i Chicago

Efter en god nats søvn gik vi ud i den varme formiddagssol og krydsede Grant Park ned til Buckingham Fountain. Vi boede centralt på Travelodge på E. Harrison St., så vi kunne gå rundt til alle de aktiviteter vi havde udset os.
Her et hurtigt skud af Buckingham Fountain. En seværdighed vi kom forbi mange gange i løbet af de næste par dage. Hvem kan se hvilken populær tv-serie (sit-com) den var en del af åbningssekvensen i?

Sightseeing ture i Chicago

Første stop var hos Segway for at høre om en tur senere samme dag eller dagen efter. Vi var heldige og fik en tid først på eftermiddagen. Det gav os tid til at vænne os til storbyens puls, inden vi skulle ud i den på to hjul.

Det var stadig først på formiddagen, så vi gik videre ned mod E. Wacker Dr. og Chicago Riverwalk og fulgte vandet ind til Michigan Avenue.

Arkitektur cruise

Her lå der på begge sider tour-både som havde sightseeing sejladser i kanalerne rundt om i Chicago. Vi tog først for, og valgte en arkitektur-tur på et par timer. Der var en god halv time til afgang, så vi gik rundt i området ved Tribune Tower.

8 meter høj Marilyn Monroe

Et par måneder før, var der opstillet et kunstværk på pladsen ved Brasilianske konsulat. Det var en figur af Marilyn monroe i kæmpeformat. Figuren var utrolig godt lavet og meget livagtig at se på. Da den blev opstillet (Chicago har meget kunst i det offentlige rum) vakte smule røre (typisk amerikansk kunne man fristes til at sige).

Sculpturen indbyder til at tage billeder i alle mulige konfigurationer og vi holdte os da heller ikke tilbage.


Chicagos arkitektur

Skyskraberen blev født i Chicago. Stort set al den ingeniørkunst der benyttes til at bygge højhuse i dag er kommet fra Chicago.
Da Chicago skulle genopbygges efter den store brand i 1871, gik man bevidst væk fra træ som bygningsmateriale og lærte sig de færdigheder der skulle til for at bygge i sten og metal. Det førte alle landvindingerne inden for højhus-byggeri med sig og man kan indirekte takke den store tragedie for hvor vi er i dag. Ikke kun i USA, men også i resten af verden.Chicago er spækket med store og små skyskrabere. Man kan opleve dem på flere måder, men den bedste information om de mange ikoniske bygninger får man på et arkitektur cruise. I små to timer sejlede vi rundt i Chicagos kanaler og fik fortalt om byens udvikling gennem tiderne, hvad de forskellige bygningsmetoder hedder, hvem der opfandt dem og ikke mindst navnene på alle de arkitekter som står bag de mange bygninger (og hvordan man kunne genkende dem på små detaljer på de forskellige bygninger).
Det er ikke en tur for børn, men har du en interesse i højhuse der rækker blot lidt ud over Sears bygningen (som hedder Willis Tower i dag) så er det en oplagt tur.


Klik for fuld størrelse

Segway tur i Chicago

Det passede tidsmæssigt perfekt med et arkitektur cruise inden segway turen. Der var 15 minutters gang tilbage til segway kontoret, hvor vi blev registreret og fik udleveret hjelm (og så den obligatoriske sikkerhedsvideo).
Så fik vi vores segway udleveret og skubbede den over i parken overfor, hvor træningen skulle foregå. Jeg har kørt på segway masser af gange og turen i Chicago ville blive min sjette gang. Min bror havde ligeledes prøvet det før, så træningen var ren proforma for os.
Det tager heldigvis ikke mange minutter at lære at styre en segway (og kun 5 minutter mere at mestre den) så vi var hurtigt afsted på touren. Vi havde en god guide der underholdt os med trivia de næste par timer.

Der er forskellige regler for segways i USA. Regerne kan være for hele staten eller for den enkelte by. I Chicago må man godt køre på segways, men turen er henlagt til området omkring Grant Park og Soldier Field, så man kommer ikke rigtig ind i byen.
Det gjorde ikke noget, da man får set rigeligt af byen på andre måder og området omkring Shedd Aquarium, Soldier Field og Adler Planetarium kan være en stor mundfuld at tage på gå-ben.
Hvadenten man tager en segway tur, er på gå-ben eller tager en hop-on-hop-off bus tur (kommer der mere om i næste indlæg) så er området et besøg værd, da man får et rigtig godt view af Chicagos skyline.

Aqua

En af de mere spetakulære højhuse i Chicago er Aqua. Man ser den lidt på afstand fra arkitektur cruiset, men segway kontoret lå lige ved siden af, så vi fik den set up close. Den har en unik facade hvor altanerne skal forestille bølger på et hav. Svært at vidergive det lækre på billeder, specielt når solens spil på glasfaceden tilføjer det sidste.
Ingen af altanerne er ens og dermed er heller ingen af lejlighederne ens på ydersiden. Der er stadig lejligheder tilgængelige hos udbyderen. De starter på 300.000 $.

Deep pan pizza på Lou Malnatis

Man kan ikke sige pizza i Chicago uden at deep pan kommer på banen. Den blev opfundet i Chicago hos Uno. For mange år siden besluttede en medarbejder fra Uno at starte sit eget, hvilket blev til Lou Malnatis. De har siden kæmpet om retten til at kalde sig Chicagos bedste deep pan. Da Food Wars var forbi endte det med sejr til Lou Malnatis – og eftersom jeg alledrede havde prøvet Uno, så valgte vi Lou Malnatis til aftensmad denne dag.

Den vi spiste på lå i et relativt roligt kvater, med en lille håndfuld borde udenfor, som vi var heldige at få et af. Vi fik et bord uden ventetid, men kort efter os voksede køen til over tyve mennesker som stod og ventede på bord, inde som ude, hvilket jo siger et eller andet om stedets kvalitet. Vi valgte stedets klassikere og blev ikke skuffet.

Her kan du læse en begejstret anmeldelse af Lou Malnatis i USA Today.

Det havde været en lang dag og solen gik på hæld da vi tog L train (Loop) mod syd til E. Harrison St. Fik et par skud af solnedgangen. Først ved stationen og senere gennem togets vinduer.


Overnatning i Chicago

Chicago er en storby og derfor en del dyrere end du oplever rundt om på motellerne på din roadtrip. Den er dog ikke på niveau med New York eller San Francisco, så du kan finde et hotel til en fornuftig pris. Her kan du finde overnatninger i Chicago.

[button style=”note” color=”silver”]Vurder indlægget![/button] Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook. På forhånd tak.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

1 Enlightened Reply

Trackback  •  Comments RSS

  1. Ihh, nu må jeg altså snart tage og få råd til en tur til Chicago!! Jeg har mange planer om at besøge alle de store amerikanske storbyer men budgettet tillader det ikke. Tak for dit fine indlæg!

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top