Drive-in biograf på Route 66

En drive-in biograf på Route 66 er nok den mest autentiske roadtrip oplevelse du kan få. En oplevelse der ikke har ændret sig siden starten.

31 marts, 2018

Oplevelser i Kentucky

Efter besøget på Keeneland væddeløbsbane gik dagens rute fra Lexington op til Litchfield, IL. Min plan var, at slutte dagen af med en tur i en drive-in biograf.

Fra Keeneland ved Lexington, KY og kørte jeg først vest på for at krydse Kentucky i retning mod St. Louis.

Jeg gjorde ikke rigtig stop på vejen mod Litchfild, IL. Heller ikke i Louisville, hvor der ellers er lidt at stoppe efter. Jeg var i byen i 2013 og besøgte et par steder – Louisville Slugger og Muhammad Ali museet.

Denne gang nøjedes jeg med at knipse det store KFC Yum! Center fra vejen.

KFC er fra Kentucky, men fra byen Corbin og ikke Louisville. I Corbin kan du spise på den første KFC restaurant.

Oversvømmelser i midtvesten

Ved Louisville krydsede jeg ind i Indiana. Min 9. stat på denne roadtrip.

Det var en slem vinter i USA i 2018 og for dele af min tur havde jeg været opmærksom på, om noget skulle ændres. Specielt Illinois og Indiana var slemt ramt af regn og smeltevand.

De allerførste tanker om rute til denne ture gik ned langs Mississippifloden, men de mange oversvømmelser (og lysten til varme) ændrede den plan.

Jeg stolede på google maps på vejen vest på og siden nord på, på min vej gennem Indiana og Illinois og jeg kom også sikket frem. Men jeg så oversvømmelserne.

Jeg prøvede at tage et billede af min GPS og det omkringliggende landskab og kigger du godt efter, kan du på telefonen se der skulle være veje hvor der er oversvømmelser. Det var et kæmpe område der lå under vand, og gårde var helt omkranset.

Heldigvis ligger denne interstate lidt hævet i landskabet (sikkert af samme årsag) så udover regnen, kom jeg tørskoet igennem.

Det fortsatte med regn op til Litchfield, IL, men havde tjekket vejrudsigten og det skulle klare op til om aftenen, så filmen i drive-in biografen kunne ses uden vinduesviskerne kørende.

Route 66 oplevelser og mad

Litchfield, IL ligger på Route 66 mellem Springfield og St. Louis. Det var et gensyn med byen, da jeg også var her i 2011 på min Route 66 roadtrip fra Chicago til Los Angeles.

Ved mørkets frembrud tændes neonlysene, og du finder en masse skøn neon på Route 66.
Mange små byer på Route 66 har et lille Route 66 museum og Litchfield er ingen undtagelse.

Jeg var ikke inde på dette (hverken i 2011 eller denne gang) men har været på flere af dem på min Route 66 roadtrip.

Ariston Café har jeg derimod besøgt tidligere. Deres berømte Horseshoe Sandwich prøvede jeg i 2011.

En aften i drive-in biograf på Route 66

Drive-in biografer bliver der desværre færre af i USA. Kommer du forbi en aktiv drive-in biograf på din roadtrip, vil jeg helt klart anbefale at planlægge din tur så du kan komme ind og se en film.

Det er en af de få ægte, ikke turistede oplevelser du kan opleve i USA på din roadtrip.

Skyview Drive-In i Litchfield havde åbningsweekend da jeg var der, men tror vejret holdt en del hjemme, da der ikke blev tilnærmelsesvis fyldt denne aften.

Mange drive-in biografer har ikke haft midlerne til at gå fra de gamle filmprojektorer over til digital, derfor er mange lukket (og så er der kommet mange flere muligheder for filmoplevelser hjemme end tidligere).

De der er tilbage fungere med frivillig arbejdskraft og passion, og så den indtægt der er fra billetter og ikke mindst concession (slik).
Derfor bruger jeg altid mit drive-in besøg som min middagsoplevelse også – og ligger dermed lidt flere penge i kassen. Ikke den dårligste burger eller hot dog jeg har fået.

Typisk ankommer du til drive-in biografen en lille halv time før film start (tjek online hvornår det er, da den varierer hen over året i forhold til dagens længde og solnedgang).

Her var der kun en screen, men flere steder er der to eller flere. Så du skal kører til den hvor den film du vil se, vises.

For de 5 dollars indgangen kostede, var der inkluderet to film. Det er meget normalt at det er to film, for en billetpris på under 10 dollars.

Find en plads med godt udsyn og indstil bilens radio. Køb noget mad og slik, og læn dig tilbage.
Men glem ikke at kigge dig omkring og se hvordan de lokale nyder en film under åben himmel: på ladet af en pick-up truck, SUVs bakket til med smækken åben, havestole i det fri fremfor at sidde inde i bilen, børn lagt i kravlegård mens forældrene ser film osv. En autentisk oplevelse på din roadtrip.

Drive-in biograf-oplevelser på roadtrips
Jeg opsøger altid en drive-in biograf hvis ruten tillader det. Her kan du se hvilke andre drive-in biografer jeg har besøgt på mine roadtrips.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Keeneland i Kentucky via Indiana til Litchfield i Illinois og en tur i drive-in biograf.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Grafitti på Cadillac Ranch

Cadillac Ranch er ikke en oprindelig Route 66 oplevelse, men er blevet et must-see stop. Tag spraymaling med og sæt dit personlige præg.

Route 66 – Texas

Route 66 i Texas strækker sig omkring 186 miles (300 kilometer) gennem den nordlige del

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada