Muhammad Ali Center i Louisville

Be great. Do great things. Muhammad Ali Center i Louisville, Kentucky giver dig hele historien om den største bokselegende, født Cassius Clay.

15. sep, 2013

Muhammad Ali

Sammen med Louisville Slugger, er Muhammad Ali Center nok det mest kendte vartegn for byen Louisville i Kentucky.

muhammad_ali_center_roadtrip_2013-1

Muhammad Ali, født Cassius Clay, kommer fra en middelklasses baggrund i Louisville og blev en af de største boksere i verden.

Muhammad Ali kunne skille vandene med sine holdninger og synspunkter og i tre år fik han ikke lov til at bokse, fordi han nægtede at gå i krig i Vietnamkrigen.

muhammad_ali_center_roadtrip_2013-2

I 1983 fik han konstateret Parkinson, to år efter han havde bokset sin sidste kamp.

Muhammad Ali blev ved med at være aktiv i sine mærkesager omkring fred, social ansvarlighed, respekt og personlig udvikling.

Muhammad Ali Center

I 2005 åbnede Muhammad Ali Center i Louisville. Det er et stort museum dedikeret til Muhammad Ali, både hans opvækst og senere liv og hans store boksekarrierer.

muhammad_ali_center_roadtrip_2013-3

Det er en stor udstilling med masser af elementer fra hans liv og arbejde. Mange af tingene er ikke relateret til hans boksning og dækker bl.a over de udfordringer USA stod i mht. racisme, udvikling og udenrigspolitik op gennem 50’erne, 60’erne og 70’erne.

muhammad_ali_center_roadtrip_2013-4

Float like a butterfly, sting like a bee

Der er dog rigelig med boksning og enkelte steder er der ”hands on” hvor du kan prøve kræfter med dig selv og sammenligne med hvad Muhammad kunne præsterer.

muhammad_ali_center_roadtrip_2013-5

Jeg kunne selvfølgelig ikke dy mig, og prøvede kræfter med en ophængt boksebold. Ser meget nemmere ud når Muhammad Ali gør det end det er i virkeligheden.

muhammad_ali_center_roadtrip_2013-6

muhammad_ali_center_roadtrip_2013-7

En seværdig udstilling

Det er en gennemført udstilling om Muhammad Alis liv og karrierer og de to etager den strækker sig over, er tiden værd.

muhammad_ali_center_roadtrip_2013-8

På en af de andre etager i Muhammad Ali centeret er der to kunstudstillinger med vekslende udstillinger. Der var bl.a. en Motown udstilling da vi var der, hvilket passede perfekt ind i tidsånden.

SAM_0811

SAM_0812

Tid på Muhammad Ali Center

Kender du til Muhammad Ali, så er stedet et besøg værd. Du behøver ikke være vild med boksning for at få noget med derfra.
Skal du have tid til at læse nogle af de mange ting, og se de film og videoklip mm. der er udstillet, så skal du minimum afsætte en time. Det er et gennemført sted og man snyder sig selv ved blot at skynde sig igennem.
Her kan du se mere om Muhammad Ali Center i Louisville.

Andre roadtrip oplevelser:

København til Atlanta

København via Frankfurt med Lufthansa forløb uden problemer. Ikke den bedste plads i flyet men ok tid i immigration i Atlanta.

Guidet bustur i Miami

En hel dag til lands og til vands fik mig rundt til Cocnut Grove, Coral Gables, The Biltmore Hotel, Little Havana og Bayside Park.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada