4. juli i USA

På min roadtrip i 2003 var jeg i Chicago den 4. juli.
Den 4. juli fejres i hele USA i forskelliggrad. Mange steder er der parader om dagen. De fleste steder er der fyrværkeri om aftenen.
Gader, pladser og huse ofte smykket i balloner i farverne blå, rød og hvid – samme som det amerikanske flag.

Den 4. juli er USAs uafhængighedsdag og stammer tilbage fra 1776. Siden de første festligheder tog form har flere traditioner skudt op, ikke kun i USA men også rundt om i verden. Siden 1912 har den dansk-amerikanske venskabsforening fejret 4. juli i Rebild Bakkerne.
Siden 1916 har Nathan Hot Dog Eating Contest foregået på Coney Island.

Flere større byer har arrangementer op til den 4. juli. I Chicago afholder de Taste of Chicago i dagene op til. En musik og mad festival som afslutes den 4. juli med et spetakulært fyrværkerishow over Lake Michigan.

Taste of Chicago og 4. juli, 2003

Det amerikanske flag spiller en stor rolle i alle 4. juli fejringer og dets farver, rød, hvid og blå, pryder mange udsmykninger på dagen.
Man skal ikke have været længe i USA for at bemærke hvor meget det amerikanske flag fylder i bybilledet og omgivelserne.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

5 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Lonnie Hoffmann says:

  Hej Rene
  Fantastisk hjemmeside, hvor vi har fundet mange gode svar og fået gode ideer til vores kommende tur til USA.
  Vi er en familie på 4, 2 voksne og 2 børn på 11 og 14 år. Vi har planlagt sommerferie i USA/Vestkysten – den klassiske rute, men kunne godt bruge lidt indspark til om vi er for pressede nogen steder. Jeg “bekymrer” mig også lidt om den 4. juli, for jeg har hørt at trafikken er helt vild og hvis vi kan undgå flere timers kø ved at lave enkelte ændringer, så gør vi det :-). Vi har ikke været i USA før.
  Det der ligger fast er flybilletter.

  Afgang KBH – til Toronto 17.6.16. Her har vi 4 overnatninger. Vi flyver videre tirsdag den 21.6.16 til LA – lander ved middagstid. Vi flyver ud fra LA igen og retur til KBH lørdag den 16. 7.16 – altså 25 overnatninger i USA. Det vil være superfedt, hvis du vil løbe den over og komme med kommentarer til ruten.

  San Diego – 2 overnatninger
  Laughlin – 1 overnatning
  Grand Canyon West – 1 overnatning
  Grand Canyon Caverns – 1 overnatning
  Sedona – 1 overnatning
  Grand Canyon South – 1 overnatning
  Page – 1 overnatning
  Bryce – 1 overnatning
  Las Vegas – 3 overnatninger
  Sequona – 1 overnatning
  Yosemite – 1 overnatning
  San Francisco – 3 overnatninger
  Big Sur – 1 overnatning
  Pismo Beach – 1 overnatning
  Venice Beach / LA – 6 overnatninger

  På forhånd tak for din hjælp
  Hilsen Lonnie

  • @ Lonnie

   Tak for ros.

   Overordnet set er ruten fin, men har et par forslag.

   Fra San Diego vil jeg tage til Palm Springs (https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10153536373681996) og overnatte og dagen efter via Joshua Tree til Lake Havasu.

   Drop Laughlin og Grand Canyon West.

   Fra Lake Havasu kan i køre via Route 66 i Kingman til grand Canyon Caverns. Drop overnatningen og fortsæt til Sedona og overnat.

   Oplev Sedona og kør op til Grand Canyon South Rim og overnat.

   Fra GC op til Page – Horseshoe Bend, Lake Powell – overnat og oplev Antelope Canyon. Brug nogle af de dage i har sparet i Laughlin mm. til at nå Monument Valley inden Bryce og Zion.

   Fra Las Vegas skal i køre via Death Valley til Yosemite. Evt. med en overnatning i DV eller fra LV via DV til Bishop på en dag.

   Kør genne Yosemite fra øst mod vest via Tioga Pass. Der er mulighed for at se de store træer i Tuolumne Grove eller i Muir Woods nord for SF.

   Jeg får jeres 4. juli til at være i SF. I skal selv google hvad der er af 4. juli oplevelser i byen, men mener der er fyrværkeri over vandet, som kan ses fra hele Pier området (og sikkert også mange steder i byen).

   Afhængig af hvor i bor, behøver i ikke bil i SF. Den offentlige transport er god, og denne dag vil i nok have en fordel ved at benytte den (eller tag en taxi).

   Husk der er nye regler for at flyve til Canada: https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-i-canada/eta-indrejse-til-canada-med-fly/

 2. Birthe Ø Sørensen says:

  Hej Rene.
  Super at du vil hjælpe med gode råd og vejledning. Vi er 6 der skal på tur til USA til sommer. Har booket overnatning og lejet bil. Vi har også nogle dage i Canada. Er der noget vi skal være opmærksomme på ind og ud af Canada, må vi have madvarer, drikkevarer i bilen? Andet?
  Vi skal være i New York 4 juli. Har du forslag til f.eks hvordan vi oplever fyrværkeriet. Jeg var i Washington i 1980, her var vi i en stor park, hvor vi havde mad og vin med, en stor oplevelse.
  Håber du kan hjælpe. mvh Birthe

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top