Airboat tour og alligatorer i Mobile, Alabama

Airboats og alligatorer er ikke begrænset til Miami og Florida. I Mobile, Alabama kan du komme på en super tur i floddeltaet og opleve alligatorer.

9 maj, 2017

Reklame*

Airboat tours ikke forbeholdt Florida

Airboat tours er ikke kun en oplevelse du kan få i Everglades ved Miami. Du kan komme på airboat tours flere steder i Florida, Georgia, Alabama og Louisiana – og se alligatorer.
Jeg har selv været på airboat tour i Everglades, ved Orlando og i New Orleans.

Denne formiddag skulle jeg ud i sumpene ved Mobile, Alabama for at se på det lokale dyreliv.

Mobile ligger ved udmundingen af Mobile River, hvor den flyder ud i den Mexicanske Golf. Det er i det floddelta at kombinationen af fersk- og saltvand og bevoksningen har skabt et rigt dyreliv, inklusiv masser af alligatorer.

Airboats er en oplagt måde at opleve denne natur på. Pga. det lave vand og typen af planter, kan en almindelig båd ikke sejle i området. En airboat flyder ovenpå og kan få dig frem alle steder.

Natur og dyreliv

Vi skulle ud og sejle halvanden times tid med Airboat Express og vores kaptajn var Geoff Woodliff. Han er nok den bedste airboat kaptajn jeg har haft og turen en af de bedste.

Vi var afsted på en mindre airboat, som gav en mere intim oplevelse.
Vi var knapt væk fra molen før dyrelivet omfavnede os. Vores kaptajn kunne svare på alt, og gennemgik alt han og vi fik øje på, startende med de første fugle vi så (inkl en man sjældent ser, og som jeg ikke fik billeder af, men kun så bag nogle strå).

Kan ikke huske det præcise navn på den hejrelignende fugl på billedet, men lærte dog, at den spise alligatorunger. Nyfødte op til en fods størrelse.
Dernæst tager andre dyr over som fjende for alligatorerne, som faktisk skal op i en anseelig størrelse for at vide sig sikker i området.
Og så alligevel ikke, for alligatorerne må jages.

Jagten på alligatorer

Der er jagt på alligatorer i et par uger i august. Ikke fri jagt, men 100-150 styks, som lokale jægere kan få lov at skyde via et lotteri.
De største i området er 13-15 fod lange (4 meter).

Vores kaptajn vidste præcis hvor han kunne finde alligatorer, så vi fik den føste fornemmelse for fart gennem sumpen hen mod de første.

Alligatorerne var en meter til halvanden og fik gennemgået deres alder, hvordan de kønsbetemmer mm.
Lidt mere sejllads bragte os tæt på nogle større nogle og vi kunne komme pænt tæt på.

Som udgangspunkt er mennesker ikke alligatorføde. De svømmer hellere væk end at give sig i kast med at spise mennesker. Aliigatorer lever primært af mindre dyr.

Men har en mor unger, eller føler de sig truet, kan de angribe. Og stikker du din hånd i vandet og den ligner en fisk, så kan de også bide fra sig. Men angreb på mennesker hører sjældenhederne til.

Plantelivet og invasive arter
Nogle af planterne i vandet er en invasiv art. En akvarieplante fra sydamerika, som nogle skyllede ud i vandet for mange år siden.

Den vokser ude af kontrol og man har ikke kunne finde en bekæmpelse eller brug for planten.
Det skader økosystemet og ændrer balancen. Som så igen kan være med til at skabe situationer med alligatorer som kunne være undgået.

Nogle af de naturlige siv som udgør floddeltaet, har de indfødte benyttet sig af i tusindevis af år i husholdningen. Deres flydeevne til både og andet og deres indmad som mad og væske.

Mens vi fik forklaringen havde kaptajnen skrællet siv så vi kunne smage for os selv.

Fuld fart og min første slange

Det hele var ikke dyreliv og info. Der var også tid til, at give den gas og lave donuts. Der er høreværn til at tage på, da en airboat larmer en del.

Blandt alle fugle og alligatorer så jeg min første rigtige slange i USA på denne tur.
Det tog mig ti år at se en bjørn i det fri og endnu længere tid at se en slange (og jeg har ellers kigget efter dem mange steder).

Airboat tour i Mobile med airboat express

Hvis du har lyst til at opleve floddeltaet og spottet nogle alligatorer på din roadtrip i området ved Mobile, så er Airboat Express en oplagt mulighed. Her kan du finde mere info om airboat tours i Mobile, Alabama.

*Disse oplevelser fik jeg i forbindelse med en konference jeg deltog på i Huntsville, Alabama.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Gibson guitar og Highway 61

Dagens mål var Little Rock, AR, men inden jeg forlod Memphis besøgte jeg Gibson og fik en rundtur og ruten til Little Rock gik via Highway 61 Blues.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada